Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne atanan engelliler, askeri hastaneden yeni rapor alıyor mu?

Konular
49
Reaksiyonlar
0
Türk Silahlı Kuvet'lerine Atanan engelliler Askeri Hastaneden yeni rapor Alıyormu.Eğer Rapor alıyorsa Rapor oranı yüzde 40'ın altına düşerse ne oluyor ... Atama iptal mi oluyor yoksa ilk başvurulan rapormu geçerli oluyor ....... Bu önemli bir durum Bildiğim kadarıyla ömss yönetmeliğinde ve tercih kılavuzunda bu konuya hiç değinilmemiş ...

ARKADAŞLAR Birde sitemizde bu konuya benzer bir başlık açıldı fakat o BAŞLIĞIN İçeriğinin hiç bir resmiyeti olmadığı için sadece farazi ola bileceği için , kamu kurum yada kuruluşları nı zan altında bıraka bileceği için,o başlığı ve o konuyu örnek vermiyorum ......SİZLERDEN DE RİCAM O KONU İLE BU KONUYU KARIŞTIRMAYIN .....

O başlığı açan arkadaş orada anlattıklarının tamamını yada bir bölümünü geçekte belkide yaşamıştır. Bizlerde mesajlarımızla ona mümkün merte be destek de verdik fakat konunun hiç bir resmi boyutu olmadığı için farazide kalıyor ....

Sitemiz aracılığı ile buradan sn resmi yetkililere seslenerek soruyorum :Türk Silahlı Kuvvet'lerine Atanan engelliler Askeri Hastaneden yeni rapor Alınıyormu. Eğer yeni Rapor alıyorsa Rapor oranı yüzde 40'ın altına düme durumunda ne oluyor ... Atama iptal mi oluyor yoksa ömss sürecide ilk başvurulan rapor mu geçerli oluyor?? ....... Bu önemli bir durum Bildiğim kadarıyla ömss yönetmeliğinde ve tercih kılavuzunda bu konuya hiç değinilmemiş ...

Kalender Şah gerek gördüklerinden yeni rapor isteyebiliyorlar.Genelde ortopedik veya vücutta sabit engelliliği olan raporu sürekli olan adayların raporunu kabul ederler.şüpeli buldukları raporları yeniden GATA ya gönderir.

evet bu konu bence çok önemli tam öğrenilmesi lazım

nitelik kodu olarak koymuş adamlar 7259 koduda.

Kalender ŞAH;

GATA hastane olarak Sağlık Bakanlığı'nın bir üst kurumu yada otoritesi değildir. Ben den de 11 sene önce TSK'ya atandığımda GATA'ya tekrar rapor almam için sevk etmişlerdi ve rapor oranımda herhangi bir düşüş olmamıştı ve/fakat GATA özürlü raporu konusunda yenilikleri takip eden ve sık rapor veren bir kurum olmamasından kaynaklı hatalar yapılabilir bu gibi durumlarda kaderci değilde uyanık olup itiraz makamı neresi ise (Başbakanlık?) oraya başvuruda bulunmak gerekir.

bir cok insan dert yaniyordu bu konuda atamam iptal edildi diye tercih yapacak olanlar yeniden rapor almayi goz onunde bulundurup oyle tercih etmeli

cicikıs;
gata nin itiraz makami olacagini sanmiyorum astigim astik kestigim kestik Başbakanlik formalite icabi

Tercihlerim arasında tsk var ne yani şimdi vaz mı geçeyim bu tercihlerimden değiştireyim mi?

Tsk geçen atamalarda yerleşenler hala göreve başlamamışlar. Nerdeyse 1 yıl oldu. Memurlar NET te aynıkonu var zaten bu nasıl iş. Yok yeni rapor,yok güvenlik soruşturması, TSK nın engelli çalıştırma niyeti yok. Nedir bu direnç anlamadım. Bari bukadar zorluga eleman istemeyin...

nasıl olacak be acıklık getirilmeli bu konuya tercihler bitmede

reiis;

GATA'nın iptal etmek gibi bir hakkıkkı yok bunu anlatamıyorum size. Başbakanığın düzenlediği bir sınavı kazanan ve tüm şartlara haiz bir engellinin hakkını GATA dahil hiç bir kurum gasp edemez. Sağlık raporlarında tek otorite söz hakkı olan kurum Sağlık Bakanlığı dır. Sağlık bakanlığının belirlediği yani yetki verdiği hastanelerden alınan raporların üstüne tekrar rapor istenmesi yanlış bir yaklaşım özür oranının düşürülmesi saçmalığın danıskası ve bir kanunsuzluk örneğidir.

daha önce bir arkadasımızın basına gelmişti buradan okumustum kendi hastanelerine yolluyorlar onlarda raporu onaylarsa is bası yapılıyor bizim raporlarimiz üzerinde bir oynama yapmıyorlar ama işe alımda sıkınıt cıkartıyorlar

isterlerse istesinler
kardeşim sen engelli isen aynı oranı ordada alırsın mevzuat aynı
yok ama korkun varsa havanı alırsın yolun düşer mahkemeye
ben 3 tane tsk yazdım tercihlerime

hlldr;

öyle demekle olmuyor neden biliyormusun Q raporum var vergi indirimi için yolladım evraklarımı C dediler benim için değişen hiçbirşey yok ama hangi hesaba kitaba göre C e düsürdün onu bile açıklamıyorlar bu ülkede rapor zamanım yeni en son baltazara göre hesaplandı yani benim canım yanmadı 4 puanla ama canı yanan cok insan var askeriyedede bu forumda okudum bir arkdasimizi hastaneye yolluyorlar onun üstünden işlem yapıyorlar bütün hakları yandı

vergi indirimi hesabı farklı yani mevzuatı farklı ikisini bir keseye koymamak lazım
keşke bütün özür oranlarını tsk yapsa bu türkiyede en az % 15 haksız yere rapor alan var

Arkadaşlar aslında bütün kurumların yönetmenlikleri farklı ve bütün kurumlar yeniden rapor isteme hakkına sahip askeriye siyasi bir kurum olmadığı için ve yapısı itibariyle yıllardır süre gelen yönetimi uyguluyor, diğerleri neden uygulamıyor diyen olabilir çünkü diğerleri siyasi kadrolar hükümete bakanlıklara ait olduğu için tepki alırız düşüncesi var. Bakın askeriye yeniden rapor isteyince nasıl tepki alıyor bunu hiç bir siyasi irade yapamaz ancak onlarda yeni yasaları pembe gösterip yavaştan yavaştan sindirmeye çalışıyorlar herşeyi iyi takip etmek gerekiyor herkes için hayırlısı olsun....

Üst Alt