Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türk Telekom kanuna göre uyarılsın?

ancıl

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
13 kusur sabit ücret ve vergi var.bir iki yeride ararsan en düşük gelen fatura 15 lira.benide aradılar sizeski muşterimizsiniz ( 1991 de abone oldum telekoma ) sizi bilmme ne tarifesine alalim 100 dk beleş konuşun ayda sadece 19 lira.nasilsa hiç konuşmadan 15-16 lira oduyorsunuz.cep hattım bana ayda 300 dk veriyor ayda 19 liraya dedim.sagol kalsın istemiyorum sizin tarifenizi,verecekseniz sabit ucreti olmayan paketden verin dedim.görevli memur kızdı sanırım komisyon usulu çalişiyor.
cep telefon hattı ayda 1 lira sabir ucret yazarken bunlar sırtını hukumete dayadı ne alirsak alacaz kimse bir şey yapamaz havasındalar.!!!!!!!!!!!

Telekom ne cevap verecek acaba. birlikten kuvvet doğar ama nedense konuyla pek fazla ilgilenen olmuyor. Ama neden telekom bize indirim yapmıyor demeyi biliyoruz.

Gönderdim

Site yöneticisi, her üyeye mail atmalı ve bu konuyu mail ile herkese ulaştırmalıdır.

Madem indirim hakkı var, herkes yararlanmalı. Hükümetin bizim sırtımızdan bile para kazanmasını engellememiz gerek.

bende gönderdim aslında dağa fazla mesaj atmaliyiz.

yet;
Türk telekom; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına bağlı ve onun belirlediği ücretlerle müşterilerine hizmet verir.
Evrensel hizmet kanunu incelersen özürlülere uygun fiyatlandırılma yapılması hükmü var.

Gönderen arkadaşlara teker teker teşekkür ederim. Birde unuttuğum nokta bu dilekçeyi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna [SIZE=1]bilgiedinme@btk.gov.tr[/SIZE] adresinede göndermenizde yarar olacak.

gönderilecek adres: [SIZE=1]bilgiedinme@btk.gov.tr[/SIZE]
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına ;
Kanun no: 5369 Kabul Tarihi : 16.6.2005 de madde-3 ün c) bendi hükümlerine göre özürlülerin evrensel hizmetden uygun fiyatlandırma uygulandırılabilmesi gerekiyor. Başkanlığın Kanunlara uyularak hizmet verilmesini talep ve arz ederiz.

ad,soyad
tc no

çabaların için teşekkür ederim selçuk. bende 2 defa gönderdim

ben gecen gün engelli indirimi varmı diye yok dediler öyle bir kampanyamız yok dediler
selçuk senin bu mesaj ne hakkında ben onu anlamadım anlatırsan sevinirim bende atarım

Gönderilmesi gereken bir yer daha var, Ulaştırma Bakanlığına

http://bilgi.ubak.gov.tr:9080/ULAST...r=AXCDFD&birimId=1&kisilik=1&kullaniciId=1170

Kanun no: 5369 Kabul Tarihi : 16.6.2005 de madde-3 ün c) bendi hükümlerine göre özürlülerin evrensel hizmetden uygun fiyatlandırma uygulandırılabilmesi gerekiyor. Bakanlığın bu kanun uyarınca tanımlar kısmında belirtildiği gibi görevini yerine getirmesi ve evrensel hizmet kanunun ilkerininde yer alan özürlülerin uygun fiyatlandırma yapımasını talep ve arz ederiz.

Kanun no: 5369 Evrensel Hizmet Kanunu

İLKELER
Madde 3 - Evrensel hizmetin sağlanmasında ve bu hususta yapılacak düzenlemelerde aşağıdaki ilkeler göz önüne alınır:
a) Evrensel hizmetten, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkes, bölge ve yaşadığı yer ayırımı gözetilmeksizin yararlanır.
b) Evrensel hizmet, fert başına gayrisafi yurt içi hasıla tutarı da göz önünde bulundurularak karşılanabilir ve makul fiyat seviyesinde sunulur.
c) Düşük gelirliler, özürlüler ve sosyal desteğe ihtiyacı olan grupların da evrensel hizmetten yararlanabilmesi için uygun fiyatlandırma ve teknoloji seçeneklerinin uygulanabilmesine yönelik tedbirler alınır.
d) Evrensel hizmet, önceden belirlenmiş hizmet kalitesi standartlarında sunulur.
e) Evrensel hizmetin sunulmasında ve ulaşılmasında devamlılık esastır.

EVRENSEL HİZMETİN KAPSAMI
Madde 5 - Evrensel hizmet;
a) Sabit telefon hizmetlerini,
b) Ankesörlü telefon hizmetlerini,
c) Basılı veya elektronik ortamda sunulacak telefon rehber hizmetlerini,
d) Acil yardım çağrıları hizmetlerini,
e) Temel internet hizmetlerini,
f) (Değişik bent: 05/11/2008-5809 S.K./67.mad) Ulaşımı deniz yoluyla sağlanabilen yerleşim alanlarına yolcu taşıma hizmetlerini,
g) (Ek bent: 05/11/2008-5809 S.K./67.mad) Deniz haberleşmesi ve seyir güvenliği haberleşme hizmetlerini,
Kapsar.

Arkadaşlar göndermeye devam edelim.

türk telekomdan mesaj geldi,isteğim incelenerek sonuçlanmış ''öneri olumsuz kapatılmış''.

başka mesaj gelen arkadaşlar var mı?

şifa;

Aynı iletiyi göndermedinmi, benimki neden olumlu sonuçlandı. Ulaştırma bakanlığı ve bilgi teknolojilerin kurumunada atmayı unutmasaydınız

ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDAN GELEN CEVAP

[FONT=Tahoma]İlgi: 19/11/2010 tarih ve 42661 sayılı, başvurunuz.[/FONT]
Özürlülerin evrensel hizmet kapsamında, uygun fiyatlandırmadan yararlandırılması çalışmaları devam etmektedir. Bu konuyla ilgili yönetmelik hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.Ayrıca teknolojik seçeneklerinin de uygulanabilmesini teminen, görme özürlülere yönelik "Gören Göz" cihazı projesi üzerinde çalışmalar sürdürülmektedir.
Bilgilerinize rica ederim.

ŞİKAYETVAR.COM ARACILIĞIYLA TÜRK TELEKOMDAN GELEN CEVAP

Müşterimizin sitenize iletmiş olduğu şikayetine ilişkin konu 660562 istek numarasıyla inceleme altına alınmıştır. Konunun inceleme aşamasında olduğu bilgisi müşterimize iletilmiş olup, konu sonuclandığında müşterimiz ile görüşülerek,gerekli bilgilendirmeler kendisine yapılacaktır.
Değerli müşterimize firmamıza göstermiş olduğu ilgi ve hizmet kalitemizin gelişimine katkı sağladığı için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

TÜRK TELEKOM

ŞikayetVar / Şikayet Oku / TÜRK TELEKOM Evrensel Hizmetten Uygun Fiyatlandırma Talebime Cevap Verilmedi!

slm arkadaşlar
bu konu gerçekten çok önemli ben telekoma defalarca msj yazdım dilekce yazdım,hep aynı cvp, teklifiniz,görüşüldü olumsuz, dediler bu konu için hep birlikte haraket etmeliyiz,düşünün birkere elektirik su doğal gaz abonesi oluyosun bir kere abonelik ücreti ödüyosun ,ondan sonra kullandığın kadar ödüyosun kullanmasan hiç ödemiyosun ,telekomun sabit ücret konusunda gösterdiği mazeretleri onlar göstermiyolar onlarda sürekli hizmet ediyolar üstelikde elektirik ve su insan yaşamı için olmazsa olmazlar,ama telekomun sabit telefonu olmasada olur,üstelikte o kadar elzem olmayan bir hizmet için ayda 20 tl yılda 240 tl ödüyoruz,eğer bir takım haklarımızı alacaksak hep birlikte haraket etmeliyiz nasılmı,telekomun sitesine,veya telekoma dilekceyle %40 ve üzeri raporu olanlara en az %50 indirim yapmazlar ve sabit ücreti kaldırmazlarsa bütün engelli dernekleri ve engelli platform üyeleri olarak telekom aboneliklerimizi iptal ettireceğimizi bildirelim inanıyorumki ses getirecektir,onlar kanunlara uymuyolarsa biz onları uymaya zorlayalım,yakınlarımızada bildirelim sabit telefonu arasıra kullamnanlerı bu konuda bilgilendirelim,boşuna ödedikleri paraların hesabını yapan herkes sanırım iptal etmeyi düşünür,saygılar

Eğer İndirim İstiyorsanız Aşağıdaki metni gerekli yerlere yollarsınız.

Kanun no: 5369 Kabul Tarihi : 16.6.2005 de madde-3 ün c) bendi hükümlerine göre özürlülerin evrensel hizmetden uygun fiyatlandırma uygulandırılabilmesi gerekiyor. Evrensel hizmet kapsamında, çalışmalar devam ettiğini bildirmiş ama bu konuda halen bir çalışmanın olmadığı ,1 yıl süredir takip edilmektedir. Evrensel hizmet kanununda yazan maddelerin uygulanmasını biz engelliler istemekteyiz.

Yukarıdaki şikayetimizi Ulaştırma bakanlığı bilgi edinme birimine kopyala-yapıştır yaparak göndermeniz hepiniz açısından önemlidir.
Bimer , Cumhurbaşkanlığı birimlerine de göndermemiz önemli olacaktır.

Evrensel hizmet kapsamı nedir?

Bizim için önemli olan sabit telefon ve internet hizmetleri bulunmaktadır. Ve bu hizmetlerin kanun kapsamında engellilere uygun fiyatlandırma yapılması belirtilmiştir.

Türk Telekom dan Özürlülere indirim.

Aylık Paket Ücretinin 12,50 YTL (KDV ve ÖİV dâhil) olduğu ve paket dahilinde 3.000 dakika bedava Şehir İçi görüşme imkanı sağlayan tarifedir.

Arkadaşlar 11/04/2011 tarihinden itibaren Özürlü Kimlik kartınız yada Tam teşekküllü hastaneden almış olduğunuz %40 ve üzeri raporla Türk Telekoma müracaat edin.
Kolay gelsin.

womit kardeşim bu tarife zaten var akşam 7 sabah 7.. 3000dakika şehirler arası şehir içi klasik hattı olan herkese geçerli müracaat etmene gerek yok

cumhur başkanlığına göndermeye gerek yok çünkü kesinlikle olumlu cevap gelmez cumhur başkanlığından ben hiç bir şeye olumlu cevap geldiğini duymadım

Bende gönderdim.

Arkadaşlar ben türktelekomla bağlantımı yaklaşık 4,5 aydır kopardım çünkü konuşmadığımız halde her ay sabit telefon ücreti ödemekteyiz internet ücreti hariç.Şimdi özel bir şirkette net hizmeti alıyorum sabit telefonsuz.Şirket ismi ve telefonu reklam olmayacaksa (site yöneticileri müsade ederse) verebilirim....

Not:Bu özel şirket net hizmeti şimdilik istanbulda veriliyormuş diye biliyorum...

womit;

arkadaşım bu dediğin tarife telekomun sitesinde yok.bu sadece engellilere mi uygulanacak. normal abonelik fiatı en ucuzu 21 tl
12.50 tl olduğu doğrumu

Arkadaşlar Lütfen bilmediğiniz konuları yanlış telafuz ederek bilgilendirmeyelim. Özelliklede womit arkadaşımız.

Engellilere yönelik türk telekomun başlattığı özel bir kampanya bulunmamaktadır. 444 1 444 numaralı telefondan bizzat öğrenebilirsiniz.

Türktelekoma gönderdiğim elektronik postaya Ankaradan telekomdan bir görevli cep telefonumdan arayıp bir takım kampanya çalışmaları yapıldığını, bir kaç güne kadar 444 1 444 çağrı merkezini arayarak bilgi alabilirsiniz dediler.
Çok hızlı cevap verdiler. Umarım çalışmalarıda hızlı ve lehimize olur.

aferits;
Bu konuda size bir kampanya çalışması olduğunu söylemişler. Ama ben aradığımda başlatılan bir kampanya olmadığını, çalışması olduğunu sorduğumda size söyledikleri için tekrar sordum henüz bir çalışma olmadığını söylediler.

Üst Alt