Merhaba arkadaşlar.Kalbinde ALLAH sevgisi olan herkesden rica ediyorum benim konuyu dikkatle okuyun ve cevaplayin.Ben Azerbaycan vatandaşiyim.31 yaşindayim.11yildir diyaliz hastasiyim,11-yildir işitme engelliyim(sol sağor sağ 100desibel) ve görme engelliyim(-15 miyopia).Devlet ücretsiz diyaliz ve 75evro engelli bursu dişinda hiçbir yardimda bulunmuyor.Tibbi sigorta falan da yok.11yildir diyalizden biktim,devlet kadavradan böbrek nakil etmiyor,ailemin hepsi de vefat etmiş,bu yüzden nakile umut kalmamiş.
SORU 1-Vatandaşlikdan çikip kardeş Türk vatandaşliğina geçə bilirmiyim?
SORU -2 Bu 3 sağlik sorunumla (göz,kulak,böbrek) sorunumla kaç oraninda engelli raporu ala bilrim?
SORU -3.kaç tl engelli bursu alabilrim?
soru -4 Türk devletin hangi desteğinden yararlana bilirim?
Aslinda Almaniya ve isveçde göçmen olarak daha iyi koşullarda yaşamak mümkün ama soyum Türk,kanim Türk,dilim dinim ayni olduğu için Türkiyeyi Tercih ederim
SORU 1-Vatandaşlikdan çikip kardeş Türk vatandaşliğina geçə bilirmiyim?
SORU -2 Bu 3 sağlik sorunumla (göz,kulak,böbrek) sorunumla kaç oraninda engelli raporu ala bilrim?
SORU -3.kaç tl engelli bursu alabilrim?
soru -4 Türk devletin hangi desteğinden yararlana bilirim?
Aslinda Almaniya ve isveçde göçmen olarak daha iyi koşullarda yaşamak mümkün ama soyum Türk,kanim Türk,dilim dinim ayni olduğu için Türkiyeyi Tercih ederim