Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türk vatandaşliği ve engelli bursu hakkinda..?

Gasanov

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.Kalbinde ALLAH sevgisi olan herkesden rica ediyorum benim konuyu dikkatle okuyun ve cevaplayin.Ben Azerbaycan vatandaşiyim.31 yaşindayim.11yildir diyaliz hastasiyim,11-yildir işitme engelliyim(sol sağor sağ 100desibel) ve görme engelliyim(-15 miyopia).Devlet ücretsiz diyaliz ve 75evro engelli bursu dişinda hiçbir yardimda bulunmuyor.Tibbi sigorta falan da yok.11yildir diyalizden biktim,devlet kadavradan böbrek nakil etmiyor,ailemin hepsi de vefat etmiş,bu yüzden nakile umut kalmamiş.
SORU 1-Vatandaşlikdan çikip kardeş Türk vatandaşliğina geçə bilirmiyim?
SORU -2 Bu 3 sağlik sorunumla (göz,kulak,böbrek) sorunumla kaç oraninda engelli raporu ala bilrim?
SORU -3.kaç tl engelli bursu alabilrim?
soru -4 Türk devletin hangi desteğinden yararlana bilirim?

Aslinda Almaniya ve isveçde göçmen olarak daha iyi koşullarda yaşamak mümkün ama soyum Türk,kanim Türk,dilim dinim ayni olduğu için Türkiyeyi Tercih ederim

Engelli bursunun sadece yüksek öğrenim gören engellilere verildiğini ve bazı şartları olduğunuz biliyorsunuz değil mi?
Başbakanlık Bursu olarak aratıp kyk'nın sitesinden güncel bilgileri bulabilirsiniz.

Gölan bey teşekkür ederim.Ben bişey bilmiyorum,benim bu kpnuda sorularimi cevaıayacak kişini ariyorum.Durumum çok zor

hastalığından yüzde 90 rapor alırısın diğer konulardan haberim yok bilgilendirmek istedim

Üst Alt