Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye'de Aristada veya 3 aylık uygulanabilecek ilaç var mı?

Konular
55
Reaksiyonlar
14
arkadaslar burdaki bilgilere gore (ingilizce içerik) bu ilaç 2 ayda bir uygulanıyor . Dozu biraz fazlaymış ama yinede 2 ayda bir ile ayda bir aynı degıl. 3 aylık doz varsa bence fena olmazdı.

link. https://www.aristadahcp.com/dosing

Guncelleme : arkadaslar bu ilacın etkeni (içerigi sanırım) abilify maintena ile aynı degıl.
Bu başlıgın kaldırılmasını rica ediyorum veya onerıyorum . Cunku google ile sorguladıgımda bana aşagıdaki notu getirdi.

Oral aripiprazole is a well-established medication for the treatment of schizophrenia. Aripiprazole lauroxil is a covalent nonester modification of aripiprazole to form N-lauroyloxymethyl aripiprazole that is approved for the treatment of schizophrenia by intramuscular injection into the gluteal or deltoid muscle.

yani etken maddeleri aynı degıl (farklı ilaçlar)

mentane aylık yapilir tirevicta var 3 aylık yapılıyor inveganin iğnesi oluyor tabi bu dediğim etken maddeleri farklidir

bu ilacı kullanan var mı ?

Türkiyede sunulan bir ilaç mı bilmiyorum ama ARISTADA diye bir ilaç bilgisine ulaştım internetten , Türkiyede kullanımı mevcut mu yada kullanan var mı.

ben abilify 400 mg enjeksiyon kullanıyorum ancak bu dediğim ilaç sanırım aynı etken maddeye sahip olup 2 aylık olarak da yapılabiliyor.

şurada bilgileri var merak eden varsa : https://www.aristada.com/about (ingilizce içerik)

abilify den çok memnunum ama her ay yaptırmak biraz sıkıntı. tek şikayetim bu.

O ilacı duymadım fakat bende abilify 400luk kullanıyorum sizde herhangi yan etki yapıyor mu ben hiç memnun değilim

Born2die

merhaba benim bu ilactan sikayetim minimum duzeylerinde.. gozlemleyebildigim bir yan etkisi hemen hemen yok gibi. ben bu ilaci doktoruma sormayi dusunuyorum (aristada) cunku 2 aylik konfor ile 1 aylik konfor ayni degil uc ay cok guzel 6 ay ve fazlasi muhtemelen mukemmel olurdu ...(tabi oyle bir ilac (suan icin) yok da) ustte biri sormus sanirim trevicta yi kullanamiyorum, bu ilacin muadil etken maddesine sahip cok kucuk dozlarda bile ben cok asiri hassasiyet gosteriyorum (allerji sanirim)... yani bu ilaci kullanmam mumkun degil.

kar&yağmur Konfor önemli tabi de, beş yıldır bu iğneyi yaptırıyorum her seferinde yanlış yaparlar mı diye stress oluyorum. Forumda bir çok kişi bu yüzden sakat kalmış beni korkutuyor açıkçası. Benim tercihim iğne diye bir şeyin hiç olmaması, haplar ne güne duruyor ki bende ilaç reddi diye bir durum da yokken.. Doktora direttim hapa geçelim diye fakat kabul etmedi. Ayrıca saçma olabilir ama bence bu iğnelerde ki uzatılmış kontrollü salınım dedikleri şey safsatadan ibaret; herkesin metabolizma hızı aynı olmadığı gibi ilacı çekme hızı da farklıdır, hergün vücuda 13.3 mg verecek mekanik bir sistem olmadığına göre de, yani bence bu depo iğnelerin faydadan çok zararı var...

Born2die

doğrudur. ama sanıyorum yapacak başka bişey yok. yoksa ben de hak veriyorum zaten o sebepten çoğunlukla koluma yaptırıyorum. ya ayaktada koldan da geçiyormuş siyatik sinir ama mantıken eğer yanlış iğneyi kola yapacak olurlarsa hasar daha az olur diye avunuyorum bir keresinde sanırım bu ilaç bu kola fazla geliyor ,dedi.
yalnız şöyle de bir durum var hap alacaksanız her gün almanız gerekecek. ben haftalık vs var mı dedim hap dr yok dedi.

Üst Alt