Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye'de engellilere neden tır kullanım ehliyeti verilmiyor?

ist01

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
63
Merhaba arkadaşlar ben uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum ve nihayet sonuca ulaştım türkiyede ne yazikki engellilere ağır vasıta kullanım ehliyeti verilmiyor anlamsız şekilde örnek vermek gerekirse ben protez bacak kullanıyorum yaklaşık 10 yıldır eğliyetim var aktif araç kullanan biriyim iş imkanları araştırıken tesadüfen karşıma bir kaç alanda iş imkanları çıktı avrupada engelliler tır kullanıyor ve gerçektende iyi maaşlar kazanıyorlar ve avrupada protez bacak kullanan kişiler aparatlı otomatik tırlarda ehliyet alıyor ve kullanıyorlar ama ülkemizde ne yazikki bir ayrım varengellilere yönelik kısıtlamalar var ama bu tür konular nedense hiç gündeme gelmiyor

ms hastalıgına da
iki tekerlekli araç kullanamaz - ticari araç kullanamaz kodları verildi.
fizikselde de sıkıntı olmamasına ragmen.

Her başvuru kişiye göre değil, hastalığına bakarak karar veriliyor. Sorun burdan çıkıyor. Ben bipolarım. B sınıfı araç kullanabilme iznim var ama ticari araç kullanamıyorum. Arada ne fark var? Otomobil kullanan transit kullanamaz mı? Kullanır ama gel gör yasa böyle

Ülkeyi saçma sapan insanlar yönetirse, yasalarda saçma sapan olur. Bu kadar basit. Yanmışızda söndurenimiz yok. Hepimize geçmiş olsun

Üst Alt