Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye'de Engellilerin Hakları Nelerdir? [Araştırma]

merakediyor

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar,
ilk önce yeni üyeyim :) ve aslında cevap aramak için buradayım. Merak ettiğim soruların cevabını umarım burada bulabilirim. Öğrenciyim ve kendi çapımda bir küçük araştırma yapıyorum. Türkiye'de Engellilerin Hakları.Maalesef çok sayıda bir şey bulamadım ... Bu yüzden bana yardımcı olabilecek birilerini arıyorum. Bir kaç sorum olacaktı cevap verilirse çok memnun olurum. Veya bilgi alabileceğim kaynaklar.
Herkese hayırlı akşamlar dilerim.

Sizce Türkiye'de Engelli olmak nedir? Ne gibi zorluklar var? Yeterince hakka sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz? Ne gibi talebeleriniz olur?

İlginiz için teşekkürler.

İyi ama sayfalarca cevabı olacak bir konuda bir satır soru sorulmaz ki. :)

Bu forunlarda genel anlamda bilgi edinebileceğin binlerce başlık var. Önce o başlıkları okumalı, genel bir fikir edinmeli ve sonra çok daha somut sorular sorarak somut veriler elde etmeye çalışmalısın...

ne tur engel ıcın soruyosun anlamasamda bız ısıtme engellıler en sondayız bu hak hukuk olayında
sgk ısıtme cıhazı verıyom dıye anamızı aglatır 3 bın 5 bın lıralık cıhazlar ıcın susuz dereden su getırtır verdıgıde 450 lırazık gıt gel bıterız bıkarız ama o gıdıp gelmemız ıse yararsa amenna
ısıtme cıhazı uygularken sozde REM OLCUM dıye bısı sart kosuluyo bu tekrarlı gıdıslerde
bıdaha gıdıyosun onu o hastaneden baskası sormuyo dıyo satıcı
kulagına cıvımı desem kalemmı desem sussss dıyo ekrana baktırıyo
ortada yukselen grafıgın tepesını mouseyle bııı guelıne kendı duzeltıyo
sen goturuyosun hastaneye ıs oldu tama dıyolar oysa cıhazda degısen bısı yok
bı bakıyosun sana lazım seslerde ses az gereksız yerlerde yuksek
ne anladım bundan
ustelık bıde odyolog yazıyo olcum kagıdında odyolog gorseydı dıyosun onun bılgısıde bu kadarmı ne
kendı gobegını kendın kescen galıba engellıysen hak hukuk masal
engellı hakları degıl fasızan haklı paran oldugu kadar haklı vede yasarsın engellı olunca

Kimse yanlış anlamasın eğer Türkiye'de engelli isen ölmüşün demektir.

Bıktım;
O zaman 8 milyona yakın ölü,ortalıkta dolaşıyor :)

Sehribanu;

Aynen öyle tabi onu macazi anlamda kullandım ciddiyim Türkiyde engelli olmak ya ne diyeyim yaşama sevinci sıfırr.

En basit bir ornek vereyim kendimden bugün hastaneye gittim . ben MShastasiyim %78 raporun var burada engelli yaziyor faruk senmisin dedi evet benim dedim hani nerde engelin var dedi yapmayin hocam siz bari boyle dusunmeyin dedim insanların on yargilari beni mahvediyoe

Üst Alt