Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye'de Malulen Emekli olmak icin %60 Özürlu Raporu mu almak gerek?

ayse222

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Hayirli günler Arkadslar Ben Esim icin yaziyorum. Biz Almanyada yasiyoruz
Esim 1998 ile 1999 arasi Türkiyede 390 gün SSK dan calismisligi var, 2000 yilinda Almanya geldi, ve 2001 yilinda Gecirmis oldugu Trafik kazasinda Beli kirildi ve platin taktilar sirtina. Burda yani Almayada Malulen emekli oldu %60 agir özürlü raporu var. (1.) Derecede bakima muhtac diye devlet bakim parasi veriyor

Dr Bulgulari
1- Travmatik BWK-12 Kırılma ( 12/L1 2001, 12/L2 2001 )
2- Depresyon
3- Kronik ağrı hastalığı
4- intihar riski ( Pisikolog sorunlar )
5- Ayakta yanma
6- Boyun agrisi C5/6
7- kişilik değişikliği ( Kronik Kazadan dolayi )
8- Bedensel bozuklugu
Simdi soruma gelince Esim Türkiyede Bir Arastirma Hastanasina yakin zamanda. Bas vuracagiz Acaba %60 Rapor alabilirmiyiz,Türkiyedende Malulen Emeki ola bilmesi icin.
Lüten yardimlarinizi Esirmeyiniz tskl.

Eger Konuyu yanlis yere acmis isem kusura bakmayin. Aranizda yeniyim- Adim Arkadaslardan ricam Lütfen Konu yanlis yere acilmis ise Dogru Konuma, Eklesin ler. Tskl.

merhaba gecmis olsun oncelikle
esinizin tr de sigorta baslangici oldugu icin emeklilik hakki dogabilir şöyleki oncelikle tr ye gelip hastaneden raporun cikarilmasi lazim heyete gitceksiniz tr de almanyadaki gibi oranlar yüksek verilmiyor %40 ve uzeri alirsaniz eger ondan sonraki asama prim birclarinin disaridan odenmesi ile olur yurtdisi hizmet borclanmasi yapar bircu odersiniz.tabi en onemlusi butun rapirlarinizi tercume ettirip konsolosluga inaylattirim tr yirtdisi rapirlarini kabul etmiyor ama dr larda bi fikir olusturmasi acidindan faydasi olur biraz karışık ve mesagatli bir syrec sabirla basaeabilursiniz

Türkiyede %60 almak yetmiyor buna sgk nın kurulu karar veriyor bu forumda % 100 oran alıpta malul sayılmayan çok arkadaşımız oldu ancak sizin durum farklı olabilir çünkü tescillenmiş bir durum var ortada bu yüzden sgk kabul edecek diye umuyorum

Arkadslar Cevaplariniz icin cok Tesekür ederim. Almanyadaki raporlar neden türkiyeden gecersiz onu bir türlü anlayamadim. Birde tercümanlik bürosu Alman,cadan Türkceye cevirince ( mühürlü ) Birde Türk Konsolos,udami muhur vuracak.

evet ben oyle yaptim .konsolosluk aslina uygun tercume edilmistir diye onaylayip muhür vuruyor.tr bu haliyle de raporu kabul etmiyor malesef ama dr larda durumunuza iliskin bir fikir oluşuyor en azindan temelde tr deki test sonuclari belirleyicidir.ben raporumu gösterdim isitmeden kaynakli problem odyo testlerine bakarak test ettiler sonuc ayni olunca bir fikir olustu.

prim günü 1800 olması gerekli malulen emekli olabilmesi için türkiyede

ayse222,
İlk olarak prim süresini 1800 güne tamalıyorsunuz sonra sgk ya malulen emekli olmak için müracaat ediyorsunuz.

tabi ben prim günü dolduruldugunu varsayarak heyet icin yapmaniz gerekenleri yazdim. kendi yaşadiklarimdan yola çikarak.

Hayirli günler öncelikle, Ewet parami bu gün yatiracam 1800 güne tamamlamak icin, Yanliz kafama takilan bu Türkiyedeki Hastane sevk isleri nasil oluyor
Nasil Randevu aliniyor. Kac Doktor kontrol edecek Esimi.
Nekadar zamanda islemler bitecek

ayse222,
1800 gün süre şartını tamamlayıp SGK ya malulen emekli olmak için müracaat edeceksiniz Sgk sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek.

Tamm Kardes, Sgk Bizi hastneye sevk eti diyelim. Randavu nasil alinacak Hangi doktorlar Esimi kontrol edecek. Biz su anda Almayada yasiyoruz Gelip gitmek zor olacak

malulen emekli olmak için tek hastalık olmalı...
malulluk cetvelinde tanımlı olmalı

ayse222,
Sevk işlemi gerçekleştikten sonra hastaneye müracaat edeceksiniz hangi alanda muayene olacağınız size bildirilecek ve tarafınıza belge verilecektir.
Verilen belgede muayene tarihleri ve saatleri yazacaktır.
Belki 1 günde işiniz bitecek muayene de (Buraya hangi ile geleceksiniz?)

tek merak ettiğim 1800 ü nasıl tamamlayacağı_?

ben de sizin gibi almanyada yasiyorum benzer bir sürecin icindeyim. parayi bence önce yurtsisi hizmet borclanmasi yaptiriyorsunuz ondan sonra sgk banka bilgilerine tc kimlikno ile ödeme yapiyorsunuz. ben bu islemlerimi bu isin uzmanlarina yaptirdim. Tr ye gidip gelmek cok zor ve masrafli. borclanmam geldi ve ödememi yaptim. benim rahatsizligim emeklilik islemleri yapildigi siralarda olustugundan kendim direk yasadigimsehrin yetkili hastanesine sahzen basvurarak heyete girdim. tabi siz %60 alirmisiniz bilmiyorum. ona dr lar karar verecek ancak almanysa gibi yühsek oran vermiyorlar. benimalmanya da %70 oran verildi Tr de ise %42 umarim size de yüksek oran verilir. Hangi hatalilar var ise o branslardaki dr larin hepsi muayene tahlil vs yapacak sonra heyetin karsisina cikicaksiniz orada da 8 dr var size bakacak yani heyetteki 8 dr lamuhatap olmadim ama odaya girdim girerken yurtdisi raporlarimi da KBB ci dr a gösterdim. hic bir sey sormadan tamam cikabilirsiniz 20 gün sonra raporunuzu alirsiniz dediler.
söyle en azindan 5 -6 hafta bence zaman ayirmaniz gerekecek. benim iznim 25 gündü zamanim yetmedi raporumu almaya kuzenim gitti.o yüzden zamanlamanizi iyi ayarlarin derim

1- Travmatik BWK-12 Kırılma ( 12/L1 2001, 12/L2 2001 )
2- Depresyon
3- Kronik ağrı hastalığı
4- intihar riski ( Pisikolog sorunlar )
5- Ayakta yanma
6- Boyun agrisi C5/6
7- kişilik değişikliği ( Kronik Kazadan dolayi )
8- Bedensel bozuklugu
500 m fazala yürüyemez ( Tekerlekli sandaliye muhtac ) Raporlardan Belirtilmistir, Esim simdi Hangi ( Kac ) Ve Hangi Biranjli Doktorlar ile görüsmeli

Müracat edildiginde kurul sekreterinin vereceği evrakta gideceginiz bölümler yer alır siz bu rahatsızlikları söyleyeceksiniz o sizi yönlendirecek ama ben genede yazayım gördüğum kadarıyla psikiatri,nöroloji,ortopedi,genel cerrahi,dahiliye..bunlara kesin gidersiniz ayse222

sarasota

Tskl ilginizden dolayi Peki Bu yazmis oldugunuz, Dr. girsek Kac gün sürer malum Almayada kaliyoruz. Cok zor gidip gelmek. en önemli konu bu iste.

Yoğunluğa göre değişir ama 2 günde poliklinikleri gezersiniz fazla uzun sürmez ancak yapılacal tetkik ve tahlil sonuçları durumunuza göre uzayabilir o belli olmaz durumunuz işiniz bittikten sonra iki hafta oluyor genelde raporu vermeleri

Arkadslar Okuduguma göre TÜRKIYEDEN rapor almak cok zormus, Sizce bu Rapola %60 alama sansimiz varmi
Eger alamasak yada % 40 ve üstü aldik var sayalim O zaman emekli olamayacakmiyiz.

[FONT=&quot]İlk kez sigortalı olduktan sonra (işe ilk girdiğin özürlü, sakat, engelli olmayanlar) çalışma gücünde % 60’tan fazla özürlü olanlar malulen emeklilik hakları vardır.[/FONT]

tabiki olabilirsiniz bence cunku esiniz tekerlekli sandalye de sabsi gorusum bu hastaliklarla %40 ve uzeri alirsiniz.o zmn da engelli erken emekliligi sarti dogar. onun icin de tr de calusmasi gerek vergi indirimi aldiktan sonra primleri 3670 gun ve üstü ise emekliligi hakkedersiniz.biraz stresli bir surec sabirli olmaniz gerek

Arkadslar yurdisi bosrclanmami yaptim. Simdi SEVK OLMAK ICIN Kagit gekliymis O SEVK Kagidi kac günde gelir. tskl

hocam benim %100 raporum var kalp ama 1800 günü tamamlamayı bekliyorum zaten normal emekli maaşımı olur yoksa bizim düşükmü olur malulen olduğu için :S borçlandırabilirmiyim kendimi ben nasıl olur bu 2009 girişli sigortam ama :s

Arkadaşlar. Ben bu gün yurt dışı. Malulen Emeklilik icin Heyete girdim. Ve Heyet bana dediki. Sen Emekli olabilir sin. Yani olumlu Cevap verdiler.
Ama kağıtlarını Adana İl sgk mudurlugune gondereceklermis. Ondan sonra belirlemektir.
Şimdi Heyet dediği. Emekli olabilir,sin dedi. Adana (sgk) olamaz diye bilirmi. Yada sevin,mem için daha erkenmi.

ayse222

Son kararı veren SGK'dır her zaman. Ama onların da aksi bir karar vermeleri beklenmez.

Öncelikle Cevabiniz icin tskl.
Esim Heyete girdi yaklasik 7 Doktor vardi. ve Esime dedikiler siz rahat olun Emekliniz olacak Dediler. SGK da Onay verirmi. Kafam SGK TAKILDI: A caba nasil bir cevap gelecek
ve ne kadar sure zarfinda beli olur. Bu SGK Karari.

ayse222

Rapor olumlu gidince SGK da buna uyacaktır. Yeter ki tanıya dayanak olan değerlendirmeler net olsun.

1-1,5 ayda tamamlanır süreç. Sabır...

Üst Alt