Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu bilgi Türkiye'de net olarak bilinmiyor. Bugüne kadar yapılmış iki çalışma bulunmaktadır. Biri 2002'de diğeri ise 2011'de. Kapsamları hakkında araştırmanın sunuş kısmından yararlanabilirsiniz.
Nufus sayımında engelli varmi diye soruyorlar bu sayıyı net olarak bilmek zor değil. sgk sitesinde 1.5 milyon diyor baska bir sitede 8.5 milyon aradaki 7 milyon Kisi nerde acabA?
Türkiye 'de istatistik olarak ne kadar engelli var bilmiyorum ama raporu olmayan zihinsel engelli var, vicdan engelli var,sahte raporlarla engelli olan var.. varda var yani
Aslında bir kadın olarak bunun cevabını senin vermen gerekir diye düşünüyorum .
Sanki kadınlar daha mı dikkatsiz diye düşündürüyor insana ama takibi bu işin esprisi
2008 den önce engelli sayısı 10 milyonun üzerinde bir karar çıkıyo 2008 den önceki raporlar geçerliliği kaybetmiştir herkesi zorunlu olarak tekrar rapor alınmasını isteniyor ama işin içinde başka iş var oda rapor oranlarını düşürülüp engelli sayısını azaltmak arkadaşın bir gözü yok 2008 den önceki rapor yüzde 45 ama 2008 den sonra yeniledi zaman rapor yüzde 30 ve bunun gibi nice engelli arkadaş engelli statüsünden çıkarılıyor bizde diyorumki türkiyede 4 milyon engelli var yalan bu bilgiler arkadaş
fener Eğer dediğin gibi olduysa isabet olmuş.Sanırım bizler engelli olayını biraz abartıyoruz.Bir parmağımızı kaybedince hemen engelli moduna giren var.Hayatı tehdit eden hastalıklar ve yaşam kalitesini gerçekten düşüren engeller olmadıkça bir insana rapor verilmesine karşıyım şahsen.
Sistem şu şekilde işliyor,
Hazineden para çıkışını engelleyecek uygulamalar çıkarmak, (emeklilikte yaş, hane içi gelirin ölüm eşiğinde olmasına rağmen maaş kesilmesi, engelli raporlarının iptal ve oranlarının düşürülmesi..)
yani sistemin işleyişi bakımından 1 kişi dahi ziyan edilmeden tüm engelliler biliniyor olması gerekiyor.
Sugaremro bedensel engellilik bazen hayatı tehlike taşımıyor ama seni hayattan alikoyuyor, mesela dışarı cikamiyorsun, ya da bacaklarının dermanı yok ki calisasin ama ekmek de yok, para da yok, açlık çok, kış çok ama yakacak yok...bacakların da dermanı yok, bu yüzden iş de gelir de yok, bu açıdan da belki bakarsın iz diye yazdım, dusuncenize saygı duyarım... kolaylıklar...
Sanırım söylemek istediğimi birileri yanlış anlamış yada okumuş.Hayati tehlike arzeden ve gerçekten yaşam kalitesini düşüren engeller yoksa dedim.Bunda anlaşılmayacak ne var?
1 parmağını kaybeden kendini engelli sanıyor dedim bunda ne var?
Kusura bakmayın arkadaşlar ben lafımı esirgemeyen adamım.Engelini bahane edip hayatı bedava yaşamak isteyene saygı duymuyorum.
%81 engelliyim.20 yıldır insülin kullanan bir şeker hastasıyım.7 yıldır yüksek tansiyonum var.böbreklerimi kaybettim ve nakil oldum.
Bütün bunlara rağmen sabah 6 da kalkıp işe gidiyorum.Akşam saat 7 de evdeyim.
Yani mesajlarıma eksi verenlerin zannettiği gibi Bekara hatun boşamak kolay havasında biri değilim!
Ancak bir durumu izah etmeye ihtiyaç duydum. Şöyle ki:
Bir memurun bir parmağını kaybetmesiyle, bir piyanistin parmağını kaybetmesi aynı değildir. O yüzden BM Engelli Kişilerin Haklarına İlişkin Sözleşme engellilik kısmını "Tanımlar" başlığında açıklamamıştır. Burada sizin fonksiyon kaybından ne derece etkilendiğiniz ile çevresel faktörler önem arz ediyor. Ama Türkiye'de bunların hiçbir önemi yok. Parmağını kaybeden memur da aynı oranı alıyor, piyanist de...
Ben bi parmağa engelli raporu alıyorlar demedim iyi oku bir gözü yok %30 rapor veriyolar bir bacağı tutmuyor %36 rapor veriliyor ha diyelimki bir parmağı yok ve sen bu arkadaşlar engelli değildir demişsin bu senin görüşün ama sen bir gün baş parmağını kullanmadan çalış ve parmaklık olmak neymiş ozaman gör
sen şeker hastasıyım diyosun allah şifa versin kolay deyil ama ama sadece şeker hastası gözünden bakma bir gözün yok bir kulağın duymuyor bacağını sürünerek zor yürüyorsun mide kanseri epilepsi hastasısın bu gözle bak ve saydım ve sayamadım nice engelli arkadaş sırf avrupaya engelli vatanından sayısı az olsun diye 2008 de engelli oranları düşürülerek türkiyedeki 10 milyonun üzerindeki engelli sayısını 4 milyona indirdiler
2008 den önce engelli sayısı 10 milyonun üzerinde bir karar çıkıyo 2008 den önceki raporlar geçerliliği kaybetmiştir herkesi zorunlu olarak tekrar rapor alınmasını isteniyor ama işin içinde başka iş var oda rapor oranlarını düşürülüp engelli sayısını azaltmak arkadaşın bir gözü yok
2008 den önceki rapor yüzde 45 ama 2008 den sonra yeniledi zaman rapor yüzde 30 ve bunun gibi nice engelli arkadaş engelli statüsünden çıkarılıyor bizde diyorumki türkiyede 4 milyon engelli var yalan bu bilgiler arkadaş