Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye'de özel donanımlı araç nereden kiralayabilirim?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
farzedelim bir engelli türkiyede yaşıyor ,H sınıfı ehliyeti var ortopedik koldan işitmr v.s bir çeşit engeli var ozel donanımlı araç kullanıyor veya donanıma gerek kalmadan kullanıyor düz veya otomatik vites araç kullanabiliyor
kısacası H sınıfı ehliyet sahibi bir engelli bu ülkede araç kiralayıp gezmek istiyor bu hizmeti nereden alabilir arkadaşlar
lütfen böyle bir hizmet yok demeyin koskoca ülkede yok olamaz

Böyle bir olasılık yok. Türkiye'deki mevzuata göre özel donanımlı araç sadece sakat kişi üzerine kayıtlı olabiliyor ve o aracı da sadece kendisi kullanabiliyor

Evet araç sahibi olmayan hiç bir engelli mevzuata göre başkasının aracını kullanamaz!
Ancak internette böyle engelliye kiralık araç ilanlı bir rentacar görmüştüm..
Heralde B sınıfı ehliyet sahibine kiralıyor olabilirler.:)

Buradaki işgüzarlık bürokrat-kapitalist araba satıcısı ikilisinin dayanışmasından kaynaklanıyor olsa gerek.
Bu ikisi bi arada olmasa bu saçma yasak olmazdı zaten?
Az önce bir internet sitesinin( Hiç bir kanunsuz içerik içermediği halde/dns değiştirerek bile!) engelli olduğunu gördükten sonra bu ülkede zenginlerin bürokrasi maşasının vatandaşı soymaya alet olduğunu daha iyi anladım!
Ya bilmeden bürokratlar bu işe alaet oluyor. Yada malesef böyle ortaklaşa bir rant söz konusu..:(
Seçmeni kendi kendini esir ettiği bir ülke seçmeni duymadım/görmedim, yurdumdan başka.!

arkadaşlar yokmu aracını kiralayan 2 haftalık,özel donanım şart değil otomatik olsıun yeter. b sınıfı uluslararası ehliyetim var.

Üst Alt