Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye'de yaşayan Alman vatandaşıyım. Engelli kartı alamıyorum..?

Bora2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaslar,

Izinle vatandasliktan ciktim ve Almanya vatandasligi aldim. Simdi Mavi Kart sahibiyim ve Türkiye'de yasiyorum. Burada da yeni rapor aldim ancak Engelli Karti cikartamiyorum. Cünkü sistemde benim bilgilerim yokmus. Bu durumu yasamis olanlar var mi? yasil bir yöntemle engelli kartini aldilar?

Bilgilendirirseniz cok sevinirim.

Herkase mutlu ve saglikli yeni yillar diliyorum.

Son düzenleme:
Sen engelli maaslardan yararlanabiliyonmu?
Raporr derecen % kac?

sanırım turk vatandaşı olmadıgınız için engellilere tanınan haklardan yararlanamassınız

Bora2

Türk vatandaşı olmanız gerekiyor diye biliyorum ben

Iyi Aksamlar, Mustafa Bey,

yabancilar da Engelli Karti alabiliyorlar, ama Kart cikartamiyorlarmis, cünkü yabancilar icin bir bölüm acmamislar.

Iyi yeni yil dileklerimle

Iyi Aksamlar Erdal,

ben emeklilik islamlerini, %60 raporumu almadan önce bitirdim ve SGK'dan normal emekliyim. Engelli emekliligi galiba bana bir sey getirmeyecekti.

mutlu ve daha saglikli nice yeni yillar

Iyi aksamlar kunta,

Türkiye'de yasayam yabancilarda engelli haklarindan yararlanabiliyorlar. Sosyal ve Aile Il Müdürlügünden sahsen bilgi aldim.

Iyi yillar dilerim

Bora2

Ben dediğim gibi ayrıntılı bilgi sahibi değilim , umarım Gönlünüzce olur her şey

Tamam.
Rapor agir engellimi durumun nasil?yasadigin hane kalabalikmi?engelli haktan yararlanabilin.
Sgk den emelliysen nasil alman vatandasi olabildin.geri turk vatandas olabilin.

ERDAL,

%60, agir engelli degilim. Daha önce Türkiye'de devlet memuru idim. Istifa ettim ve Almaya'ya gittim. Orada okudum, calistim ve vatandasliga gectim-önce izinle burada vatandasliktan ciktim- orada devlet memuru oldum. Sonra kronik hastalik cikinca 2 sene önce buraya geldim ve eksil günleri tamamlayarak 5900 günden emekli oldum. Izinli Türk vatandasligindan cikanlara Mavi Kart veriliyor ve neredeyse tüm haklara sahip olmaya devam ediyorlar. Yabanci ülke vatandasi olmalarina ragmen.
Tekrar Tütk vatandasligina gecmedim, yoksa Almanya vatandasliktan cikariyor. Ben bu hakkimi kaybetmek istemiyorum, Hastalikta ileride kötülesme olursa Avrupa'da imkanim olsun diye.

Üst Alt