Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiyedeki engelli sayısı abartılıyor mu? Sebep? [Tartışma]

Levent54

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
4
Son günlerde ülkemizdeki engelli sayısının fazla gösterildiği, bu konuda sağlam bir veri tabanı olmadığı tartışılıyor.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
Gerçekten belirtilen sayıda engellimiz yok mu?
İddia edildiği gibi bilerek engelli sayısı şişirilip, sosyal yardımlar kısılmak mı isteniyor ?
Fazla gösterilerek verilecek yardımın ülkeye yük olacağı savı doğru mudur? Bu yolla haklarımız kısıtlanıyor mu?
Ne yapılabilir, gerçek sayı nasıl bulunabilir?
Böylece devlete gerçekten önemli bir yük oluyor muyuz? yoksa kasti olarak sayı fazla gösterilerek bu abartılıyor mu?
Devlet böyle bir düşünceye sahip olabilir mi?

Ülkemizdeki engellilik kiriteri nedir ?Neye göre belirlenir ?Rapor alamayanlar engelsizmidir ?Nufus sayımında engellimisin diye soruyolarmı ?Kimin eli kimin cebinde, ben sonradan engelli oldum yaklaşık 15 sene oldu, b sınıfı ehliyetim hala duruyor, arkadaş sen engellisin ver ehliyetini h sınıfı yapalım diyen yok, biz başvurmadığımız sürece, acaip takipsizlik var, şu yeni cipli kimlik sistemi uygulamaya başlasada, kimin ne olduğu ortaya cıksa.

bence olamaz yapmazlar herhalde ben engelli degilim ama anlıyorum hepimiz birar engelli adayıyız bu dünyada

devlet rapor vermeyerek

engellileri ortadan kaldırıyoruz dıye dusune dursun passat arabası olan yesil kart kullansın komurcuye yakıt yardımı yapılsın parası olan ıstedıgı oranda rapor alsın engelli olan magdur olan da forma yazsın bir parmak bal caldılar agzımıza marttan berı kanun diyorlar iki satır yazı cıkmadı 550 millet vekıli yazı yazmayı bılmıyorlarmı ....?

Üst Alt