Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiyemde artık kadınına özel yol var, ama engelliye yok!

düşle

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Nişantaşı kadınına özel yol
“Buraya alışveriş için gelen hanımlar, topuklu ayakkabılarla yürüyememekten yakınıyordu. Onun için taşları değiştirdik”
09 Ocak 2011

Kırmızı halılar ve süslemelerle bir caddeden çok lüks bir balo salonunu andıran İstanbul’daki Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nin 55 gün süren yenileme çalışmaları tamamlandı.

İstanbul'da 'lüks'ün mabedi olan cadde için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün dün öğle saatlerinde verdiği davette, perakende sektörünün önemli oyuncuları da vardı. Cem Boyner, Mustafa Taviloğlu, Abdullah Kiğılı, Aykut Hamzagil, Zafer Yıldırım, Zafer Kurşun, Lerzan Boyner, Süleyman Orakçıoğlu, Vural Gökçaylı, Raffi Portakal, Betül Mardin törene katılan isimler arasındaydı.

Yıllar önce Nişantaşı’nı terk eden pek çok ünlü markanın şimdi burada mağaza açabilmek için yarıştığını söyleyen Mustafa Sarıgül'e, yenileme çalışmalarının maliyetini sordum. 1 milyon 600 bin liralık yenileme maliyetini, caddede mağazası olan perakendeciler üstlenmiş.

Sokakları Bergama taşıyla döşeyip yaya kaldırımlarını yeşil diyabaz ve granit taşlarla kapladıklarını anlatan Sarıgül, “Buraya alışveriş için gelen hanımlar, topuklu ayakkabılarla yürüyememekten yakınıyordu. Onun için taşları değiştirdik” dedi. Yaya trafiğini artıran yenilemeler sonucunu hemen göstermiş. Sarıgül'ün anlattığına göre 15 Aralık-31 Aralık tarihleri arasında mağazaların cirosu yılbaşı alışverişinin de desteğiyle üç misli artmış.

Sarıgül, “15 günde 4 aylık ciroyu yakalayanlar var, herkes değişimden memnun” diyor. 1999 yılında başlatılan Nişantaşı- Teşvikiye Kentsel Tasarım Projesi’nin ikinci etabında, asfaltlama yerine Bergama’da özel olarak kesilmiş, granit küp taşlar kullanılmış. Trafiğe kapatılmayan ancak park etmeye kapatılan caddede bundan sonra kültür ve sanat aktivitelerine de ağırlık verilecek, kafe-bar ve restoranların dışında mağazalar da kaldırımlara masa kurabilecek. Yenileme projesi Abdi İpekçi ile de sınırlı değil, sonrasında Nişantaşı, Teşvikiye, Amerikan Hastanesi ve Topağacı Meydanı’nı da içine alan yaklaşık 30 sokak daha yenilenecek.

Kaynak: Nişantaşı kadınına özel yol - HTEkonomi

Pardon bunlar iyi güzel de engellilerin ulaşımı mı dediniz? Aşağıdaki linkte belediyeye ait "engelliler koordinasyon merkezi" var. Ben bulamadım. Belki siz bulursunuz o kadar şeyin arasında "ulaşım" konusu gözümden kaçmış olabilir. Öyle ya "topuklu ayakkabılıların ulaşımı" için yatırım yapılıyorsa engellilerin ulaşımı için ne yatırımlar yapılmıştır değil mi? selamlar.
ili Belediyesi Kurumsal nternet Sitesi

biz engelliler de topuklu ayakkabı giyip eylem mi yapsak demeden edemedim?
yoksa zengin kadınlar gibi alım gücümüz olmadığından işe yaramaz mı dersiniz?
yine de ilginç bi yöntem olabilir, deneyip görelim derim!

Arkadaşlar nişantaşından bahsediyorsunuz.
Hakikatten nişantaşının kaldırımları böyle bir semt için çok kötüydü. Topuklar için yapıldığını sanmıyorum.! :)
Engelli kaldırımları bir hayal den öteye geçebilmesi için şehirlerin tekrardan yıkılıp yapılması lazım.:(
Açıkçası bel.bşk istesede engelliye uygun kaldırım yapamaz. Kaldırımlar zaten 40-50 cm genişliğinde :confused:

niye engelli kadın, kadın değil mi? bizde isterük :) dermişim!

Üst Alt