Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tuvalet-banyo sandalyesinden düştüm!

byecool

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

Nasıl oldu anlamadım ama ilk defa sandalyeden düştüm. Hemen acile gittim. 8 röntgen çekildi. Allah a çok şükür kırık ve çatlak yok. Yalnız ayak baş parmağımda ezilme var şu an morarmış durumda. Siz siz olun öne doğru fazla eğilmeyin. Banyo da ve tuvalette birisi yanınızda olsun.

Geçmiş olsun arkadaşım bende birkac defa banyoda olmasada kalca üstü düştüm bişey olmadı kötüye bişey olmuyormu nee :D yada iyiyi Allahmı koruyor desek :D

SAOL USLUBOY

BU KADAR ÜYE İÇİNDE BİR SEN ÇIKTIN GEÇMİŞ OLSUN DİYEN. ÇOK İNCESİN TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLER. BİZ BİRBİRİMİZE DESTEK OLMAZSAK. BİR BAŞKASININ BİZE DESTEK OLMASINI NASIL BEKLEYEBİLİRİZ?

geçmiş olsun arkadaşım...umarım morarma da geçmiştir parmağındaki..umarım bu tatsız olayı bir daha yaşamazsın...

Tesekkurler

morarma azaldı lasoline jel kullanmaya başladıktan sonra daha iyi benim için vaakit ayırdığınız için tesekkurler cok incesiniz

Çok geçmiş olsun. Umarım böyle bir kazayı bir daha yaşamazsın. Bende düşme sonucu oluşan ezik acısını çok iyi bilirim.

..!

Geçmiş olsun kardeş. Dediğin gibi bundan sonra oturduğun yere dikkat et gerekirse yanında biriyle git.

Heleki fayans bir zaminse daha cok dikkat etmelisin geçmiş olsun.....

SAGOLUN ARKADAŞLAR BU MESAJLAR İLAÇ GİBİ GELİYOR.ALLAH RAZI OLSUN

düşmek bişey değilde sonra canının yanması kötü oluyor :oops: ammannnn :oops: dikkat :!: arkadaşım :D

gülpembe-10
keşke düşünce canının yandığını hissedebilse de acaba neremde ne oldu diye tedirgin olup rontgenden rontgene koşturmasa bu sandalyeyi kullanmak zorunda olan tüm OF'li arkadaşlar... :?

geçmiş olsun arkadaşım

banyo için en ideali, standart tekerlekli sandalyelerin ufaltılmış suya dayanıklı olanları yoksa küçük tekerleri olan sandalyelerle güvenip ne öne eğilmek ne sol ya da sağa dayanmak mümkün

Bir rotarlı geçmiş olsunda benden.Ben düşme konusunda master yapmış durumdayım.En son hamileyken düştüm.Bütün kaburgalarım kırıldı sandım.Kaburgalarım lavaboya çarpmasaydı kafam dağılırdı.Düşünce birde kalkamıyorum.Yer dinlendirici geliyor galiba. :lol: En pis düşmemde üniversitedeyken oldu.Derse yetişeceğim diye buz pateni yaptım.Güm diye bir ses ardından tekrar bir güm.Ben yerde boylu boyunca yattım daha kalkamıyorum.Minik kuşlar uçuştu kafamın etrafında.Arabalar vızır vızır,tamam dedim ,bir araba gelse ben mevta...Derken bayanın biri geldi kalkmama yardım etti,sonra birlikte düştük.Sonra tekrar kalktık.Beni okula yakın kırtasiyeye bıraktı.Ben oturdum,dinlendim.Ama hala dersi düşünüyorum :lol: .Herşeye rağmen gittim dersi dinledim,öylede güzel ders notu tutmuştum ki ...:lol: Neyse akşam oldu eve gittim,arkadaşlara söyleyince olayı öyle telaşlandılarki.Hastaneye gittik,aynı zamanda okulumda oluyordu.Acilde gerekli tetkikleri yaptırdım.Bir yandanda anatomi çalışıyordum.Arkadaşlar kahkahayla gülmüştüler.Dr. da ne oluyor ,bu durumdada ders mi çalışılır be demişti.Ne günlerdi ya...Bir düşme olayı beni taaaaaaaaa yıllar önceye götürdü.İnşaallah her seferinde düşsekte ciddi bir sorunla karşılaşmayız.

cok gecmis olsun tek dusen sen degilsin :)) ben mesela araya koydugumuz
kaykaydan iki uc kere dustum tam yataga geciyordum altimdan kaydi dengemi
kayip ettim dustum ayni sekilde wc de :)) ... gulmek zorundayiz ne yapalim
hayata karsi ancak boyle mucadele ediliyor ... tekrar gecmis olsun

geçmiş olsun.
wc ve sandalye dedinizde.
çocuğum engelli kilo probleminden dolayı klozete oturtup- kaldırmak çok güçleşti.
acaba az daha yüksek klozet yada sabitlenebilecek sandalye tarzı wc temin edebileceğimiz yer varmıdır.

gecmiş olsun belki biraz tepki alıcam ama mecburuz arkadaslar düşücez kalkıcaz bi şekilde.. cunku her zaman yanımızda biri olamaz ayrıcada tuavelet vs biraz özel ben sahsım adına yanımda yakınımda birini istemiyorum, bi zamanlar bende sartlar dolayısıyla tek değildim ama son 5 senedir oturdugumuz evde odamdaki ufacık ebebeyn banyoda yaptıgım bazı değişiklikler sonucunda(3üncü denemede) cok rahat ve kolay olmasada bagımsızım.. nacizane yaptıklarımı yazayım belki fikir edinmek isteyen olur..
oncelikle lavaboyu ufaltıp en ufak boy bir lavabo koydum ve berberlerdeki bataryalardan yerlestirdim, cunku dusakabinin içine girip cıkmadıgım için klozetin ustune oturup lavabodaki bataryadan avizeyi cıkartıp yıkanıyordum..(ama buarada sakın klozetin kapagı kapalıyken oturmayın onuda denedim cok zor oluyo) ilk once klozetin seklini değiştirdim, tekerlekli sandalye ile girip cıkabilmek için, cok kullanıslı olmayınca klozeti daha ufak bi model aldım ve sifon kısmı yukarı duvarı monteli olan zaten en bastan toprak seramikten "L" seklinde bi ucu duvara bi ucu yere monteli desteği aldım o zaman 100-150ytl civarı bişeydi suan ne kadar bilmiyorum ama adam gibi insaflı kromcu bulunursa daha uyguna yaptırılabilir. en son olarakta dusakabinin içindeki normal bataryayı klozetin yanındaki duvara aldırttım, berber bataryası gene lavaboda cunku sac yıkamak için kolay oluyor.. su an tek dert kombiyi kendim yakamamam onun içinde su elk su ısıtıcılarını düşündüm ama bu işlerle ugrasan arkadaslarım bu urunun pek guvenli olmadıgını soyledi.. suanda durum budur arada daha detaylı yıkanmak için once klozete gecip tekerlekli sandalyeyi dısarı itiyorum sonra valideden plastik sandalye isteyip onu klozetin yanına koyuyor onun üstünegeçip yıkanıp sonra tekrar klozete, sonra plastik sandalye dısarı tekerlekli sandalye içeri ve ben tekerlekli sandalyeye.. işlem tamam ;)

Arkadaşımıza geçmiş olsun diliyorum,acil şifalar.Remzi Bey size linkteki sandalyeyi önerebilirim.Tüm medikallerde vardır bu buna benzerlerii.Alçaltılıp yükseltilebiliyor,katlanabilir özelliğinden dolayı istediğiniz yere de götürebilirsiniz.Bende oturduğum yerden tutunarak kalkıyorum,Klozetin normalin üzerinde yüksekliği olması benim için daha avantajlı,rahatlıkla kalkabiliyorum.Size önerim,benimde uyguladığım şu şekilde:Linkteki sandalyeden alın,var olan klozetin sadece kapağını vidalarından sökün,aldığınız bu sandalyeyi üzerine yerleştirinAldığınız sandalyenin kovasına gerek yok,bir tek onu kullanmıycaksınızz.Umarım anlatabilmişimdir
:)
Diğer Araç ve Gereçler > yaşlılar ve engelliler için seyyar klozet. #9389557 - Sahibinden.com

Geçmiş olsun, aman çok dikkat ediniz.
Düşmeden her maraz çıkabilir.

Üst Alt