Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tuvalet eğitimi için hastaneye yatmak istiyorum. Bu konuda önerileriniz var mı?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Arkadaslar tuvalet egıtımı ıcın hastaneye yatmayı dusunuyorum,bu konuda önerınız varmıdır.? Hangı hastane.? yada baska bır sey?

Tuvalet egitimi derken ? Yani sorunun ne anlamadım acıklayabilirmisin arkadaşım...

Tuvalet egıtımı derken.Kaza yaptıgımdan beri,oturamadım klozete hanı,bunu hastanede..yanı beden alıştırması yapabılırmıyım kı.?

Ankara TSK Reabilitasyon merkezi bu konuda 7 yıl önce süperdi, şimdi ne durumda bilmiyorum.İyi bir eğitimle (bağırsak sistemin bozulmadığı sürece) bez bağlamana gerek kalmaz :)

desperado Ama ben ıstanbuldayım.

Yahu düzenli saatlerde tuvalete oturmak ve karnı saat yönünde ovmak dışında nasıl bir şeymiş bu tuvalet eğitimi, merak ettim!?

OturanBoğa;

Keşke Dedıgın gıbı yapabılseydım..ne kadar cok denedım ama olmadı işte

daha once bası yaram vardı klozete oturmktan korkuyorum ve once ne kadar oturdysam bı turlu yapammadım.

bu konuda yapılabilecek pek fazla şey yok malesef uzun süre yatakta tuvaleti yaptıktan sora bağırsak alışkanlıklarımız değişiyor bende ilk klozete geçide çok zorlandım ilk 2-3 hafta zor oluyor sonra bağırsaklar eski düzenine geçmeye başlıyor ilk dönemler çok fazla ıkınmanız ve parmakla boşaltmanız gerekli sorasında her gecen gün biraz daha rahat yapıyorsunuz parmağı kullanmadan istediğiniz kadar oturun faydası olmuyor bunları yapmak için hastaneye gerek yok eldiven yeter (iğrenç olduğunu biliyorum ama başka çaresi yok)

anladım arkadaslar...sureklı lavman,ilaç artık gına geldi.

Tuvalet arabası ve eldiven yeterli. Bir kere, on kere denemelisiniz... Bu yöntemi uygulayamıyorsanız yapacak fazla bir şey yok. Sabredeceksiniz...

Allah sabredenlerle beraberdir...

Tuvalet eğitimi için..hanı parapleji bir hastanın tuvalet egıtımı veren bir hastane yok mu ya..

Bu tuvalet eğitimi nediğiniz nasıl bir şey? İlle de hastanede yapılması gerekli bişey mi, yoksa evde yapılabilir mi?

bülent bey,Zaten evde yapabılseydım Nıye boyle bır sey sorayım..Kabızlık hemen hemen her omurılık felclısının yasadıgı,yasamakta oldugu bır rahatsızlık.Benım kabızlıgım tıppı bir mudahalede oldugunu dusunuyorum..Bununla ılgılı Egıtım denılıyor,mesela Baska bır omurılık felclısının ıhtıyacını gordugu gıbı,Bende o sevıyeye gelmek ısıtyorum,bu yuzden herhangı bır rehabıltasyon merkezında,doktor tavsıye ve gozetımınde bellı bır sure yatmak ıstıyorum,Bende kamuda memurum bu yuzden ve saglıgım acısında cıddı cıddı arayıslar ıcersındeyım.Bu konuda bılgınız veya onerınız varsa paylasırsanız sevınırım.Tşk ederim şimdiden.

ben kendi tuvalete cıkma seklimi anlatayım belki sizlerede faydası olur.idrara sıkıştığımda bacak bacak üstüne ataıp kamıştaki damarı elimle tutuyorum çünkü kendimin idrar tutma şansim yok. ara ara ıkınarak gazı bosaltiyorum sonrası geliyor zaten ama iki günde bir oluyor ancak denedim günde olmuyor ve her seferinde basardim cikmayi. sizlerede faydasi olur insallah

unutmadan tuvalet egitimini evdede yapabilirsin. saglam oldugun zamanlarda genelde saat kacta tuvalete gidiyorduysan o saatte yarim saat kadar otur gelsin yada gelmesin sürekli ıkın. fizik tedavidede böyle yapıyorlar.makat kaslarinida güclendirmek istiyorsan bir kibrit çöpünü sürekli sık bırak günde üç kez yarım saat

arkadas senın bagırsak sıstemın bozulms sen genel cerrahıye gıt.. bagırssaklarında sıkıntı var..

slm arkadaşlar bende hisyok t3 t4 seviyesinden 2011 de iş kazası geçirdim bu tuvalet işi beni öldürecek zoruyom cıkmıyo cıksada duymuyom cıktığını yatakta çok terliyom karnım yan ıyo ya idrarım geldi yada gazım var diyom idrar kesesi şiştimmi annıyom beynım acıyo öyle annıyom gazımıda rahatsızlanıyom yada terliyom yatakta baca bacak üztüne atıyom kendimi sola yatırıyom deliği boşa getirip derin nefes alıp kendimi kasıyom bi gaz cıkıyo sesine bile korkuyom :D birde kasmamda cıkmadımmı sağ elimle karnıma cöküyom sol elimlede bacaklarımı tutuyom delik boşta tabi ufff yırtınıyor deli valla :D YANLIZ BU LAVMAN BELASINDAN KURTULMAM LAZIM lavman iyi deyil diyolar lavmansızda ben cıkaramıyom bi severinde tekerleklı sandalyede parmaklıyımda cıkarıyım dedim eyildiydim hupp kafa üztü yere düştüm evdede biri yoktu kalkanaşkadar öldüm öldüm dirildi AMA o sandalyeye cıkacamdıye zoradıydımya dıçkı cıkmış bende gaz cıkardım sanıyom arkamada bakmıyom maf oldum ogün annıycanız aslında kayısı yenmesi lazımmış doktor öyle dedi kayısı napıyor bilmiyomya aldım 1 kg bakalım nasıl cıkacak :D

Bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum bazen kendimi çok sıktığımda geliyor olmadı parmakla zorluyorum.Birde doktor Bi kas gevşetici verdi o daha rahat çıkarttırıyor ama her zaman kullanma alışkanlık yapmasın dedi.

arkadaşlar ilaç ilaç kullanmayın....her gün yada iki günde bir oturun klozete sokun eldiveni,vazellini de alın yanınıza parmakla halledin..bunun başka çaresi yok..ilk önce 1 saat kalırsınız tuvalette zamanla azalır bu süre sonra yarım saatte işinizi halledersiniz...ve buna da alışırsınız...alllah kolaylık versin

ılac kulanmaktan bıktım valla..dedıgın gıbı denedım ama bı turlu olmadı.yapamadım...

Hatırladığım kadarıyla yatar hasta değilsin, oturamıyorum derken duruş pozisyonumu alamıyorsun yoksa wc cıkmakta kabızlık gibi sorunmu yaşıyorsun.Kabızlıksa eğer bu kabızlık insanın sosyal yaşamını baya etkiliyor, sitresli yaşam, yeme içme düzeni, evdeki wc den başka yerde büyük abdest yapamama , titizlik vb. bircok şeyler bu durumu tetikler.Kendi kendinin doktoru ol, hangi gıdalar tuvalete cıkmanı kolaylaştırıryorsa onlara yönel.Simit, armut, badem fındık ben bunları fazla tüketeyim dışkılama sayısı artıyor.Birde günün belli saatlerinde wc de otur, dışkılama olmasa bile gaz ,idrar cıksın buda bedeni rahatlatır.Müsait olamıyorsan gün içinde problem başlıyor demektir.Bunlar kendi düşüncelerim, dostum başlığa katkı sağlayabilmişimdir umarım.

Üst Alt