Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tuvaletimi kendimi çok zorlayarak yapıyorum. Bu zararlı mıdır?

mesut123.

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
23 yaşındayım 1 ay önce yüksekten düştme sonucu L1 bel kırığı,sol kol ve bacağım kırıldı.bacaklarımı saki eskisi gibi hissediyorum ve güçlüler yalnız büyük ve küçük abdestimi yapamıyorum his kayıpları var.Klozete oturduğum zaman güçlü ıkınmalarla bazen büyük abdestimi ve küçük abdestimi yapıyorum ama kendimi çok zorluyorum.kendimi alıştırmak istiyorum acaba bunun belime veya başka biyere zararı var mıdır?

L1 kırıgı çok öenmli omurların bütünlüğü bozuldugu için içinden geçen sinirsel bütünlükte zarar görmüş olsa gerek ne sordugunuzu tam anlıyamadım ama kabız olmaktan kaçını güçlü ıkınmalar sizin içi olmaz

bi zararı olmaz ama yinede kabızlığa dikkat et.hasar daha yeni yediklerin çok önemli tavsiyen ne dersen ;kepekli ekmek tüket,sebze yemekleri,salata,yemeklerde zeytinyağı kullandır.kahvaltıdada yiyebilirsin zeytinyağını.bide çorba var tabiki beyaz ekmek,dürüm filan sakın yeme...geçmiş olsun

Fıtık olurum diye korkuyorum da bide fıtık ameliyatı olmak istemem.

Çok zorlanmak basura yol açabilir. Kabız olmamak için sağlıklı beslenmeye özen göster mutlaka. Bol bol hareket et. Her gün aynı saatte tuvalete git. Eğer az yiyorsan, 2 günde bir de tuvalete çıkaiblirsin. Bu, senin tuvalet alışkanığınla ilgili bir durum. Mutlaka her gün tuvalete çıkacaksın diye bir şart yok!

Büyük abdestimin geldiğini biraz hissediyorum geceden Bi yudum osmolak içiyorum güçlü ıkındığım zaman biraz çıkarıyorum gerisini eldivenle uğraşıyorum umarım Bi alışkanlık kazanıp hepsini rahatça yaparım.İnşallah fıtık veya basur olmam ameliyatlardan çok korkar oldum

eczanelerde satılıyor libalaks diye bır ılaç tek kullanımlık 2 tl kutusu denemenı tavsıye dedrım hıc bır yan etkısı yok esımde ben onu kullanıyorum 5dk sonra ınsanı rahatlatıyor ve cıkarmanıza cok yardımcı oluyor...

küçük tuvaletini ıkınarak yapman idrarın böbreklerine kaçmasına da yol açabilir, bu konuda da bir ultrason çekilip doktor bilgisi almanı öneririm, büyük tuvalet içinse bende eldiven kullanıyorum ve 2 hafif ıkınma ile rahatça çıkabiliyorum, basur ve bel zorlama konularına dikkat et düzenli sağlıklı beslen mutlaka yeşil biberi bol tüket çok yardımcı oluyor bağırsak için faydasını çok gördüm

Geçmiş olsun ALLAH (c.c.) acil şifalar versin inşa ALLAH yazını görünce aklıma benim yaşadıklarım geldi neyse elimden geldiğince tecrübelerimi aktarayımöncelikle küçük abdestin için sonda kullanman gerekebilir acil Üroloji ye git büyük abdest için se arkadaşların da dediği gibi asla kabız olmaman gerekiyor Kayısının çok faydası oluyor bana sende dene kardeşim yanında incir,süt, ılık su, bide hareket yapabilirsen hareket yap egzersiz yani nasıl yapabilirsen öyle yap yeter ki yapkabızlığın sonu tehlikeli olur şimdiden önlemini al iler de başına iş açmasın çok ishal de olma ama asla kabız olmamaya çalış kardeşim ALLAH (c.c.) yardımcın olsun

Şu anda tak sonda kullanıyorum kendimi çok zorlayarak bazen 30 bazen 200 ml kalıyor.bacağımda kırıktı yavaş yavaş yürümeye başladım kabızlık sorunu çözülecek inşallah

Doğadan Forum Kaysı çayı iç, sonuç çok olumlu.
Bir tanıdığım kronik kabız hastalığı var, içmediği ilaç kalmadı fayda yok, ama bu çay'dan çok fayda gördü.

Arkadaşlar, bu tür çaylar da istisnai olarak kullanılmalı. Aksi halde barsakların iyice tembelleşmesine neden olur...

Büyük tuvaletimi yaparken idrarımı da yapıyorum...

Merhaba arkadaşlar 2 ay önce yüksekten düştüm l1 kırığım var bacaklarımda his ve hareketlerde kayıp yok ama buyuk ve küçük abdestimde kayıp var.idrarımın geldiğini hissediyorum kaçak yok tak kullanarak yapıyorum.Büyük abdestimide ancak güçlü ıkınmalarla yapıyorum bu sırada idrarımı da boşaltıyorum 50 ml civarında kalıyor mesanede ama buyuk abdest yapmazsam idrar boşaltamıyorum.Tecrübemi paylaşmak istedim sizce durumum nasıl?
Ayrıca doktor mesaneyle ilgili hiç ilaç onerilmedi kasılma da hissetmiyorum sorun olurmu acaba?

Tuvalete oturduğupnda parmağınla mesanenin üstüne tık-tık vurarak işemeye çalış. O tıklama işeme refleksini tetikler ve mesaneyi boşaltmanı kolaylaştırır.

Eğer kendini çok zorlarsan, mesane iç basıncı yüzünden böbreklere idrar dönüşü olabilir. Bunun için bir kez ürodinami yaptır derim. Hem işeme esnasında mesane iç basıncını ölçer hem de işedikten sonra mesanede kalan idrar miktarını gösterir. Böylece ne aralıkla TAK yapman gerektiğini belirlerler...

Abi ben bu tık tık vurma konusunu tam olarak anlayamadım veya beceremedim.detaylı anlatırmısınız.
Mesanemde 300-600ml idrar olduğunda peniste yanmalar oluyo ayakta veya yatıyo olmama değişiyor bu miktar.ben yinede 4 saati geçirmiyorum tak için.
Büyük tuvaletim yokken parmağımı makata sokup sol tarafına değdirdiğimde de biraz ıkınarak işiyorum sanırım oradan uyarılıyorum acaba bu sıradan bir şey mi yoksa düzelmeye işaretmidir?

Göbeğin altına (mesane üstüne) parmak uçlarında tık-tık diye vuracaksın. O arada da işemeye çalışacaksın. Bazı kişilerde o hareket işeme kaslarını tetikler ve idrarın dışarı atılması sağlanır.

Sert ve güçlü mu yoksa hafifmi bide vurunca işemeye çalıştığımda oradaki kaslar sertleşiyor mesaneye vuramıyorum bende olmuyormu acaba?
Birde en üstteki yorumda anlattığım durum sıradanmı yoksa düzelmeye işaret mi acaba ?

Parmak uçlarınla darbuka çalar gibi. Orta sertlikte vuruşlar...

Diğer şeyin ise bir anlamı yok Mesut.

mesut123.;
ben haftada 1 çıkıyorum:))))))))

Ben biraz hissetmeye başladım buyuğunu kabız olmadığım surece sıkıntı yaşamıyorum.

KARDEŞ GEÇMİŞ OLSUN beslenme çok öenmli bu konuda .küçük abdest hisseettiginde öksürmeye çalış bu da mesaneyi harekete geçirir.sıvı yiyecek ve yemeklere agırlık ver.üşütmememye dikkat et zaten zor durumdasın yanma olursa parçalı olur o daha büyük sıkıntı.ilaçlara alıştırma kendini herşeyin dogalı iyidir en son çaren olsun...

Bol bol su içmeyi unutma lütfen

onbes senedir ikinarak kucuk buyuk abdest yapiyorum.ikina ikina sonunda kasik fitigi oldum.hem sag.hem.solda cikti.sagdan amaliyat oldum iki ay oldu.soldanda olurum ilerde suan buyumedi.kabizlik var suan

öncelikle çok geçmiş olsun , 3.5 ay yüksekten düşme sonucu t12 l5 kırığım olduğu için bende tuvalet ihtiyacımı giderme konusunda çok sıkıntı yaşadım
çok fazla ıkınmak anal fissüre neden olur,buda çok sancılıdır..Eger ki kabızsanız sulu gıdalarla beslenmelisiniz oda fayda etmiyorsa, yeşil erik yiyin oda fayda etmezse ,akşamdan bir su bardağının içine 3 adet kuru incir ve su koyun ,ertesi gün incirleri yiyip suyunuda içebilirsiniz tecrübeyle sabittir.

bende yeni bir düzene alıştım sabahları aç karnına 1 limon sıkıp içiyorum herhangi bir şey katmadan.arkasında 1 yemek kaşıgı zeytinyagı vücudu harekelendiriyoe. tavsiye.güne zinde hazırlanmak istiyorsanız 1 yemek kaşıgı elma sirkesi ile 1 çay kaşıgı bal karıştır 1 bardak suyla iç. en güzeli arada bir yapıyorum..

Kabızlık, gaz, şişkinlik ,mesanede atılamayan idrar seviyesini arttırır.İşemeyi ayakta değilde oturarak yapmak idrar çıkışını kolaylaştıracaktır.Bu ıdralik sorunlarda idrar tahlil kültürü yaptırmanı tavsiye ederim.İntihaplanma varsa bu sıkıntıları artırabilir.Hatta ilerki senelerde senede bir mesaneye ultrason yaptırsa iyi olur, mesanede ne kadar idrar kalıyor, kaç c.c. de sıkışıyorsun, mesanede taş vb. oluşum varmı bunlar takip edilmelidir.

Tak denilen olay sondadır.Bu sonda idrar sıkışma sırasında kişinin kendi mesane torbasına yani işeme kanalına takılan sabit olmayan sonda .İşeme sonrasında sonda atılır diğer sıkışmada aynı işlem uygulanır.Eskiden sabit sondalar vardı ,buda sıkıntı yaratıyordu.Anlatması zor algılansada bu işlemi yapanlar normal işeme yapıyormuş gibi rutin işlemdir anlıyacağınız.

Üst Alt