Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tuvalette unuttuğum gözlüğüm çalındı. Şikayetçi oldum..? [Hukuk]

zakzom

Üye
Konular
59
Reaksiyonlar
1
19.07.2017 tarihinde maltepe park avm gittim 2 katta yemek yicektim ilk wc gidim dedim tekerlekli sandalyede olduğum için engelliler wc girdim gözlüğümü müsayt biyere koydum çıkarken gözlüğü unuttum kapıyı kapattım 2 kata yemek yemeğe çıktım sonra hemen aklıma geldi hızlıca aşşağa indim kapı sonuna kadar açık gözlük yok güvenliğe gittim adımı numaramı aldı gelirse ararız dedi bende şaka mı yapıyorsunuz gözlüğüm kayıp değil çalındı kameralara bakın dedim isteksiz biçimde baktı sizden sonra iki bayan girmiş dedi bilemeyiz hangisi aldını dedi ben aküllü aracımla içeri giremiyorum kapı çok dar oldu için baya uzaktan bakıyorum bende dedim fark etmez ikisindende şikayetciyim tamam bana savcılıktan kağıt getir ben sana görüntüyü öyle verebilirim dedi bende polisi aradım durumu anlattım çok ilgilendiler hemen ekip yolladılar polisler gelince avm müdürleri şefleri bütün güvenlik görevlileri odaya doldu işler değişti ben wc çıktıktann sonra hemen 2 dk sonra mavi şapkalı normal bir kişi 45 yaşlarında engelli wc kullanmış sonra kapıyı kapatmadan hemen ordan uzaklaşmış hemen ardından ben gelmişim 8 dk içinde oldu bu olay polis o kişinin fotolarını aldı olayı yazdı vs sonra bana bizim karakola gel biz bir kağıt vericez onla avm gel video al bize getir dedi gözlük 350 tl güneş gözlüğüydü

Kardes,
Allah yardımcın olsun gelişmeleri buraya yaz

ah be kardeşim hırsızların bol olduğu bir ülkede yaşıyoruz öyle pahalı güneş gözlüğüne gözün gibi bakman lazım :) geçmiş olsun.

Anlattığınız olayda herhangi bir zorlama,kapkaç durumu yok. Wc'de gözlüğünüzü unutup dışarı çıkmışsınız. Bahsettiğiniz 2 bayan ve mavi şapkalı adam karakola veya savcılığa ifade verip biz bir şey görmedik wc'ye girip çıktık dediğinde gözlüğü onların çaldığını delilleri ile sizin ispatlamanız gerekir. Zira temel hukuk kuralı "İddia eden iddiasını ispatla mükelleftir" şeklindedir. Burada avm'yi de suçlayamazsınız zira gözlüğü unutup giden siz olduğunuzdan avm'ye yüklenecek bir kabahat bulunmuyor. Kısacası bu koşullarda hukuken yapılacak birşey görünmüyor.

o iki bayan girmiyor wc ye güvenlik görevlisinin uydurması benden sonra mavi şapkalı adam giriyor ve daha kimse girmiyor polisler gelincede ilk wc götürdüm olayı orda anlattım sonra video izlemeyye gittik polisler izleğince detaylı şeilde mavi şapkalı adam giriyor ve çıkarken kapıyı kapatmadan çıkıyor ve sonra ben geliyorum wc girerken gözlerimde gözlük vardı çıkarken yok benden sonra adam giriyor ve gözlükler çalınıyor

Unutulmuş mal bulunmuş.Eğer avm yönetimine teslim edilmediyse yapacak hiç birşey yok.Buna çalındı denilmezki

Resmen çalıntıdır AVM babasını yerimi de mavi şapkalı adam orada ne olursa götürüyor

Suçlu mavi şapkalı adam kesin cezalandırılacaktır

ERDAL, mahkeme kurulsun.
Bende okuyorum msj önemli sandım

Zakkaom biseyler yaz nerdesin?

Avm wc ye girince gozluk kamera çektı.
Cikista yoktu bu kanit delil işte.
ama mavi şapkalı adam soruşturmada vicdansiza gelip ben almadım diyebilir.
Yani kendini ele vermez.

siz neyin kafasını yaşıyorsunuz bilmiyorum ki ( ben gözlüklerim gözümde ENGELLİ WC giriyorum sonra gözlüklerimi lavabo nun yanına bırakıyorum dalgınlıkla unutup çıkıyorum hemen ardımdan bir adam giriyor adam 10 dk sonra çıkıyor kapıyı kapatmadan acele bir şekilde çıkıyor ardından ben geliyorum ve gözlükler yerinde değil kamera kayıtlarında o WC giren benden sonra sadece o adam var MAVİ ŞAPKALI ADAM o almadıysa kuş olup uçmayacağına göre o kişi aldı bunu uzatmanın annamı var mı he hukuki tarafınca bunu ispatlayamam belki ama bu o adamın hırsız olmasını deiştirmez

malesef kardeşim yapacak hiç bir şey yok, çünkü görünürde senin o gözlüğü orada unutup unutmadığın hiç bir şekilde ispat edilemez
yani şöyle düşün orada kamera olmadığı için senin gözlüklerin wc de bırakıp bırakmadığın gözükmüyor.
belki cebine koyup yukarıda yemek hane bölümünde yada merdivenlerde yada asansörde vs düşürmüş olabilecek ihtimali de var

yani sen ne kadar emin olursan ol, hukuki süreçte; ben tuvalette unuttum benden sonraki gelen adam kesin hırsız demen bir şeyi ifade etmez
çünkü delil olarak dediğim gibi o adam ben bir şey görmedim dese, sen o gözlüğü orada unuttuğu ispat etmek zorundasın
yani adam ben görmedim diye ispat etmek zorunda değil
kanun bu şekilde işler

geçmiş olsun

Olay gereği avm'nin bir suçu yok. Senin ihmalinden sorumlu olamazlar. Çünkü genel bir kullanım alanında olay gerçekleşmiş. Onların belge istemesi mecburi. Ancak o şekil görüntü verebilirler. Yalnız çabalaman çok başarılı olmuş. Olacağı varmış oluvermiş. Ölümlü dünya. Takma kafaya. Ben de birini Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etmiştim. 3 yıl oldu olacak. E-devlette şikayetimi bile bulamıyorum. Ses soluk haber yok. Adaletini ... bu işin. Umarım ya gözlüğü ya da gözlüğün fiyatını geri alırsın.

ben gözlüğünde değilim benim amacım adam bulunsunda siciline hırsız damgası vurulsundu ve avm deki güvenlikler tekerlekli sandalyede görünce beni zavallı olarak görüp sen nuumaranı bırak biz ararız diyorlar ben elimden geleni yapimde gözlük bulunmuş bulunmamış önemli değil ve dışarda kaybetsem umrumda olmaz ama engelli wc de bırakmam ve oraya sağlıklı insanların girip alması canımı sıkıyor

https://www.youtube.com/watch?v=qof99B-kqtc

MAVİ ŞAPKALI KİŞİ

Haklisin arkadas😊
Mavi sapkalida terorist gibi,
Engelli tuvalete girmesi bile ceza.
Bu isin pesini birakma,sureci yaz.

adam tuvalete giderken ağır adımlarla gidiyor
ama çıkarken telaşlı yarım ve hızlı adımlar attığını gözlemledim
videoyu sonuna kadar izledim evet bu adam almış bariz belli ama hukuksal olarak zerre bir kanıt olarak gösteremezsin

youtebe başlık olarak maltepe park hırsızlık olarak yaz ki, görürse felan utansın bari

geçmiş olsun kardeşim

eee bende sağlıklı gözüküyorum ama değilim engelli tuvaletini kullanıyorum mavi şapkalı adamda engelli olabilir bu adam bu resmi görse deseki haberim yokken benim resmimi paylaşmış üstünede hırsız demiş ayıkla pirincin taşını ...tekerlekli sandalyedekileri zavallı mı görüyorlar hadi kızım ikile yazdıkca ne yazdığını bilemez hale geliyorsun

Gözlüğü orada unuttuğunu ispatlamadığın sürece, hiç kimseye hiç bir damga vurulmaz. Hukuk o şekilde işlemiyor. O zaman her wcye giren birşeylerimi unuttum çalmışlar desin, öyle saçmalık mı olur.

zakzom

Kamera kayıtlarında zakzom arkadaşımız çıktıktan sonra içeri giren kaç kişi var, giren kişi belli içerde de başka kişi olmadığına göre gözlüğü alan kişi de o kişi, çalmışmıdır gözlüğü? çalmış olma ihtimali yüksek gözlük uçmadığına göre, ceza alır mı Türkiye'de almaz başka ülkede olsa öttürürlerdi adamı.

Güvenlik görevlilerinin yaptığı da terbiyesizliktir aynı durumda başka bir vatandaş olsa aynı şekilde davranabilir miydi, telefonunuzu bırakın biz sizi ararız diyebilirmiydi. Arkadaşımız en azından sineye çekmemiş hakkını aramış, çoğu engelli hakkını ararmıydı aramazdı kahrederdi küfrederdi çeker giderdi. Burda önemli olan hakkını aramaktır.

Ben o kayitlari elimi kolumu sallayarak almadim hanfendi polis iziniyle belgeli bir sekilde aldim polis kagitlarinda bu adam hirsizlik sucu olarak ARANIYOR ve engelli wclerinde tekerlekli sandalye isareti var siz normal wc de girebilirsiniz ama benim o imkanim yok doluysa orda beklemek zorunda kaliyorum saolsun saglikli vatandaslardan bize sira gelmiyor ve hayir ben annamiyorum bu bazi engeliler neden birbirini çekemiyor birlik olacagina önce kendi insanina çelme takma peşinde heralde ondan ilerleyemiyoruz engeliler olarak bana dokunmayan yilan bin yaşasin zihniyetine devam edin

zakzom

hırsızlık suçlusu olarak iftira edemezsiniz görmediyseniz açık kamera kayıtlarında ÇALARKEN aldığını gösteren yoksa hiçbir şey yapamazsınız ayrıca eşgal belli değil sadece yüzü şapkalı şüpheli vaka olarak polis kayıtlarında bildirilir hırsız olarak değil o gözlüğü orada unutmanız sizin kabahatiniz sucluluk telaşıyla birilerini ortaya çekiyorsunuz sizin burada yazdıklarınızdan videoda izlediklerimden kanaatim şudur ne yaparsanız yapın ister dava açın ister birilerini suçlayın buraya yazıyorum herhangi bir sonuç çıkmayacaktır
sonucta hırsız hırsızdır ben çaldım demeyeceğine göre insafa gelirse şanslısınız yoksa boş....

@nurrcan
hakketten saçmalamışsın yazarken ilk önce kişinin yazdıkalrını iyi oku izinle baktığı kamera kaydı var kimin aldığı belli tuvalete girerken gözlüğü var çıkarken yok ondan sonra kimin girdiği belli hırsız olan kişinin tuvaletten çıkışıda başka olur demişsin ben sağlıklı göz<üküyorum ama engelliyim o engel bu engel diye kişileri katagorimi edeceğiz tekerlekli sandalye kullanan kişininmi engelli tuvaletine girme yetkisi var tek engelli olan kullanabilir hatta bazen engelsizlerde kullanıyor

nurrcan konuşmalarına dikkat et. Üslubun çok kabaca. Eğitim terbiye görmemiş kişiler gibi konuşmuşsun. Onu bunu geçtim, evli bir bayanın bu tür konuşması çok yanlış. Burada hırsızlık söz konusu. O wc'nin önünde tekerlekli araca mahsus engelliler girebilir amblemi var. Bu sadece tekerlekli araca mahsus engelliler değil, her engellinin girme anlamını taşıyor da olabilir; yalnız oraya zakzom 'dan sonra mavi şapkalı giriyor ve mavi şapkalıdan sonra zakzom giriyor; ama gözlük yok. Senin düşünce dünyana göre gözlük uçtu sanırım. İşte asıl nokta burada. Yani burada bir hırsızlık var. Hırsız kişi engelli olsun ya da olmasın hiçbir şey fark etmez. Hadi zakzom 'dan sonra 2-3-4 kişi girip sonra zakzom gelseydi, o zaman sallar giderdi zaten. Umarım az buçuk da olsa anlamışsındır. Bence sen hiç yazma. Terbiyeli yazma tecrüben yok. İnsanları anlama ve doğru iletişim kurma eğitimi alıp öyle gel.

Arkadaşlarla kuşadasına tatile gitmiştik. Akşam parkta oturduk. Sonra kalktık ve arkadaş 250-350 tl değerindeki güneş gözlüğünü oturduğu yerde unuttuğunu anladı. Geri döndük ve gözlük yok. Bir sürü kişi geçiyor oradan. Salladı gitti. Olacağı varmış. Yapacak bir şey yok. Çünkü genel bir alan; yalnız o wc sadece tekerlekli araca sahip kişilere ait bir alan. Çünkü tekerlekli araca sahip kişilerin kullanabilmesi için tasarlanmış bir wc. Şapkalı kişi ise, elleri ve ayakları sağlıklı olarak gözüküyor. Ne oldum değil, ne olacağım diyeceksin. Bu dünyada kınadığın bir durum, başına gelmeden ölmezsin.

atom_bombası

allah razı olsun gerçekten annatmaya çalışıyorum annamıyorlar sanki ben suçluyum gibi benim üstüme geliyorlar hakkımı aradığım için ve görüntüleri polise götürdüm attı dolabına tamam dedi birşey olacağı yok normalı o dakika polisin 2 saatlik adamın giriş çıkışını izlemesi lazımdı arabayla mı geldi veya elinde poşetler var bunlara bakmalıydı istense bulunurdu

Otobüste, Ramazan'da şort giyen bayana niye böyle giyiniyorsun diyen ve tokatlayıp otobüsten çıkan adama 11 yıl hapis cezası istemiyle yargılayan Adalet😊

zakzom Öncelikle geçmiş olsun, sen sonuna kadar haklısın doğal olarak hakkını arıyorsun. Video da belli zaten mavi şapkalı adamın bir işler çevirdi. Şüpeci hareketleri olsun hızlı adımlar olsun. Tuvalete gelirken herhangi bir acelesi yoktu, neden tuvalletten çıkar ken acele acele çıkıyor. :) Ama şöyle bir problem de var bu adam yakalansa sorguya alınsa. Polise herhangi bir şekilde bir açık vermesse yani çaktırmassa durumu gözlüğü aldını. Ben yapmadım der işin içinde sıyrılır, ama kurban olduğum Allahım herşeyi görüyor ve duyuyor. Bu dünyada yanına kalsa ahirette kalmaz.

Not: Skolyoz23 Arkadaşa katılıyorum youtube'de videonun başlığını değiştir ''Maltepe Park Hırsızlık'' diyerek.

burada iyi niyet sözkonusudur çaldığını idda ettiğiniz vatandaş kötü niyetli olabilir ama gözlüğü çalan kadar sizde hatalısınız ilk olarak bi gözlüğü wc'de herhangi bir yere koymak nekadar hijyenik? ikincisi okadar pahalı gözlüğün bi saklama kabı vardır oraya neden koymadınız ? önce tedbir sonra taktir diye boşuna dememişler ..

Son düzenleme:
@zakzom

Geçmiş olsun kardeşim. İnş bir sonuç çıkar ancak acizane tecrübelere istinaden şunları söyleyebilirim,
Kamera kayıtlarından birçok anlam çıkartabiliriz biz ama bununla kim ilgilenecek! Şöyle söyleyeyim mesela akşam evine gittin ve baktın ki kapı aralık içerde de hırsız toparlıyor eşyaları adamı yakalayıp polisi çağırsan ve hırsız da dese ki çok susamıştım kapıyı aralık görünce su içmeye girdim özür dilerim iş bitmiştir.

Ancak kapıyı zorlarken veya kilidi kırarken içeri girdiği kameraya alınmışsa o zaman da şöyle bir durum oluyor, kamera kayıtlarını almak için polis değil sen kendin uğraşıyorsun koşturuyorsun sokağın neresinde kamera var apartmanın ön kamerası kayıtları v.s bir delil bulmaya çalışıyorsun yani maalesef mağdur kişiye göre böyle bir sistem işliyor bir de kamera kayıtlarındaki bu kişi kişisel bu görüntülerinin kendisinden izinsiz internette yayınlayıp hırsızlıkla isnat edildiği için dava açabilir. hak hukuk yorumu size bırakıyorum. Ama şunu da söylemeden geçmeyelim eğer o gözlük senin değil de çok çok önemli bir siyasetçinin olsaydı 2 saatte bulunurdu...

Üst Alt