Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüvtürk istasyonlarında engelliler olarak öncelik hakkımız yok mu?

kolera

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bugün İstanbul Samandıra TÜVTÜRK istasyonuna aracımı muayene ettirmek için gittim.

Öncelikle şunu belirteyim engelli kimlik kartım var ve aracım özel tertibatlı değil. %90 altında kronik hastalıklardan raporum olduğu için engelli aracı da değil.

Muayene önceliği için engelli kimlik kartını görevliye ibraz ettim ancak görevli aracımın engelli aracı olmadığı için öncelik hakkı olmadığını ve sıra beklemem gerektiğini iletti ve bana duvarda asılı olan öncelikli araç listesini gösterdi. Listede Engellilere ait araçlar yazıyor ancak personeller bunu ruhsatında engelli yazan araçlar diye algılamış ve öyle uygulamaya geçirmişler.

Daha da acınası durum ise tüvtürk müşteri hizmetlerini aradım ve oradaki görevli de bana aynı şeyleri söyledi. Yani elimizdeki Engelli kimlik kartının hiç bir hükmü yok.

Bununla ilgili olarak ne yapabiliriz ? Bilgisi olan değerli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Saygılar...

Aracım tertibatlı araç, ortopedik engelliyim ben kullanıyorum, ruhsatta da yazıyor. Muayeneye giderken zaten randevu ile gidiliyor.. randevu alıp gittim, gidince evraklarımı ve engelli kartımı beyan ettim , bekleyin çağıracağız dediler.
Normal sıram geldiğinde çağırıldım (öncelik filan olmadı) ama bir fark oldu; çağırılırken "engelli aracı " diye hoparlörden anons yapılarak çağırıldım.
Eminim oradaki herkes öncelikli çağırıldığımı düşünmüştür ama kesinlikle öyle bir şey olmadı.
ŞAKA GİBİ !!! Aklıma geldikçe gülüyorum :)

Bende iki yıl önce almış olduğum aracımı bu yıl muayeneye götürdüm hiç bir ayrımcılık görmedim normal saatinde hatta randevu saatinden biraz geç işleme aldılar.

engellilerin önceliği var
bence gittiğinizde söyleyin
ben 2 kere muayne yaptırdım
öncelik verdiler beklemedim gebze gibi bir yerde

öncelik sadece engelli aracı ibaresi olanlara yapılıyormuş. %89 kronik engelli birisi giderse normal vatandaş muamelesi görüyor. Demek ki Tüvtürk'e göre %90 kronik olup ötv indirimi ile alınca engelli oluyoruz.

Giden arkadaşlar bilirler ki randevu ile gidilse dahi istanbulda yeri geliyor 3 saat beklediğimiz oluyor. Tüvtürk iletişim hattına tekrar yazdım ayrıca CİMER yazdım. Cevap bekliyorum.

Ben bedensel engelliyim, aracım da tertibatlı, gittiğimde bilgi de verdim ama normal sıram gelene kadar bekledim, yalnız aracım çağırılırken bangır bangır engelli aracı diye anons yapıldı...

Ben yeni gittim muayene sirama 45 dk vardi daha guvenlik engelli aracimi dedi ruhsatta yaziyormu dedi evet dedim hemen sira bekletmeden direk islemlerimi yaptirdi islemleri yapan hanimefendide direk beklemeyin 6.perona cek arabayi dedi bende sira bekliycezmi dedim yok direk yanaşın dedi bende gittim onumde 1 araba vardi girdim pesinden

Daha önceki aracımızı ilk muyenede randevu aldım muayene için muracat ettiğimde araç motorlu taşıtlar vergi dairesi nde sisteme işlenmemiş trafikte gözükmüyor dediler.vergi dairesine gittiğimde dosyanız arşivde bulmamız birkacgun sürer dediler rica minnet dosyayı buldular sisteme işlediler koşa koşa muayene istasyonuna yetiştim yeni randevu verip muayene tamamlandı.simdi yeni aracimizin ilk muayene si yapılacak yarın.korkuyorum tekrar aynı sorunla karşılaşmaktan.basina böyle bir durum gelen yaşayan oldumu.

Üst Alt