Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tv'de her türlü program var engelliler için neden programlar yok?

yasin06

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
Esselamu Aleyküm... bazen forumu okuyorum çok güzel şeyler... Televizyonları seyrediyoruz sabahları genelde yemek Bayan programları hiç eksik değil... çocuk programları gezelim görelim memleketin her yerini geziyorlar neden Enegllilerinde seyredeceği onların sorunlarının anlatıldığı programlar yapılmıyor... en azından Engelli Arkadaşlarımızın sesi olacak programların yapılması hususunda en azında devletin Televizyonuna Mail atılsınnı ve bir programa nasıl bakıyorsunuz görüşleriniz hangi yönde....

Allah cc razı olsun oda onların ayıbı Bu dünyaya kimse istediği şekilde gelmiyor.. Allah cc böyle yaratmış, kimsenin bir engelliye acıması söz konusu olamaz bu toplumda her insanın hakkı olduğu kadar engelli kardeşlerimizinde ablalarımızda hakları var.. sadece engelli insanlara fırsat verilmesi lazım sadece...zaten Tv bu tür program yapılsa insanlar engellileri daha iyi anlamalı yaşadığı zorlukları bilmeleri ve ona göre yaşadıkları bölgelere göre engelliler için kaldırım, asansör, yollar , park alanları, daha açaılabilir artık neler yapılması gerektiği... önemli olan bu toplumda sadece engelsizler değil engellilerde hakkı olduğunu bilmeleri gerekir diye düşünüyorum....

dizilere konu etmedikleri sürece yok sayılmaya devam edilecek ve programlar yapılmaycak. ulkemizdeki insanlar nedense tv yi gerçek sanıyor onlar öyle sanıyorsa, orada göstermek gerekir ki biraz olsun bilinçlerine girsin dzilerde bile hayatın bu gerçeğini atlıyorlar nedense?? aslında tvleri arayıp şikayette bulunsak iyi de olabililr

Allah cc razı olsun Dizlire bakılırsa Konu hep belli birazda yaşamdan anlatılarsa Engelli insanların çektiği zorluklara değinseler,sonuçta bu durum zengin fakir diye ayrılmıyor Maddi durmu güçlü engellilerimizde var ama en azından onların özel bakıcıları özel arabaları ozel evleri vs.vs.... ama forumlara bakıldığında hepsi iş peşinde aş peşinde ne özel arabası nede özel bakıcısı var.....devlet öncelikle Engelli insanalrın sorunları çözüm üretmesi gerekiyor ama malaesef hep siyaset farklı boyutlara gidince engelli unutuluyor Eğerki Devleti yönetenlerin kendi çocukalrı kardeşleri ailesinden herhangi bireyleri engelli olsaydı inanınki o zaman bu durumda olan insanların halini anlar ona göre hareket ederdi...bir işitme engelli ailesini konu anlatan bir filim seyretmiştim aklımda kalan bir bölümünü paylaşmak istiyorum. işitme engelli ailenin 1 tane kızları kız orta sona gidiyordu sanırım,kız tek istediği blucin kot ve kısa kollu tişört, ama ailesi mütevazi olduğu için karşı çıkıyordu ve okul arkadaşları kendisiyle dalga geçiyordu kız buna çok üzüldüğünden ailesinede karşı çıkıyordu... ailesinde üzülmesin okul kapanışında çocuklarını mutlu etmek için mağaza gidip alışveriş yapmak istediler ve orda işaret dili ile konuşurken okul arkadaşları bu olan biteni gördüler ve kıza bunların kim olduğunu sorduklarında kız ailesi için benim bakıcılarım demek zorunda kaldı utancından ama okul arkadaşları onların işaret dilini taklit ederek maynun gibi olduklarını söylerek dalga geçmeye başladılr kız buna çok üzüldü ve onlara annesi ve babası odluğunu söylerek ağlayarak ordan ayrıldı bu olay beni çok üzdü toplum hazır değil çünkü eğtim yok.. engelli hakkı yok... ancak bunu yaşan çeken sıkıntı yaşayanlar bilir.... o yuzden bunu neden anlattım toplumun ne kadar aciz olduğunu belki birgün kendi başına gelceğini düşünmeden hareket etmeleri dizilirde zorlukalr anlatılabilir... Allah cc yar ve yardımcıları olsun....

engelli programı olsun veya olmasın,engelliler ıcın bır sey yapılmak ıstemeyınce ne fark edecek ki.

MERHABA arkadaşlar fikir gerçekten güzel bir fikir bence ancak nasıl olur bizim millet acıtasyon olmadan izlermi. yapılırsada bizim ne nasıl bir durumda olduğumuzu toplumdaki yerimizi.insanların bize nasıl baktığını bizim fiklrlerimizi yansıtırmı acabağa..saygılar..

bir kısım engelli kesim var,babadan zengindir..engelide azdır.. "amaaaaan banane" der böle bi girişime..bazı kısım engelli var,öyle basit bi engelli değildir..evinden çıkacak durumu yoktur..günlük yaşantısında yoğrulup gider..vakit bile bulamaz tv'lere yazı yollamaya..bazı kesim engellilerde kendisini öyle inandırmıştır ki engelliliğe;kim bizim sesimizi duyacak,boşuna çabalarız der,oturur..ümidi yoktur..çok az bir kesim ise gerçekten sesini duyurmaya çalışır fakat buda yeterli olamaz..bu yıllardır hep böyle olmuştur.

Allah cc razı olsun yorumlarınıza saygı duyarak okuyorum şunu belirtmek isterimki, hiç bir engellinin acınmasını göstermek uygun olmaz kimse kimseden üstün değildir.. engellilerde bu toplumun bir bireyi, inanıyorumki çoğu engelsiz hiç bir bedensen engelliden akıllı değildir. benim düşüncem bütün yeteneklerini fikirlerini yaşadığı sorunların üstesinden nasıl geldiğini görmemek mümnkün değil.. ancak bu fırsatı vermek ve engelleri aşmak için bu toplumda yardımcı olması lazım, benim vurgulamak istediğim çok şey var ama bir kaç örnek vereyim.. hastaneye gidiyorsun engellilerin önceliği var deniyor bir çok engellilin faydalandığını sanmıyorum fiş numara alırken sekreterlikten dr. engelli olanı numaraya bastığında bilgisayarda görmesi lazım ve bankalarda nasılki kredi kartı ile sıra alırsan farklı bir sıra numarası veriyor ve öncelik onların oluyorsa.. bu bankadada olmalı kamu ve kuruluşlarında bu tür şeylerin olması lazım olduğunu düşünüyorum.. bir ara ptt de gördüm engelli sırası diye sonradan baktım sadece maaş için çevirmişler bir ayrımcılığı olması lazım olduğunu düşünüyorum.... ancak bunları çeken bilir hiç bir engellinin acımastonyana ihtiyacı yok.. onlar zaten kendi ayaklarının üstünde duruyor... eğerki bir dizi düşünün ve engellilerin yaşadıkları sorunları anlatsalar inanınki çoğu kişi kendinden utanır... gerçekten insanlarımızın çoğu bilinçsiz.. Allah cc bilinçlendirsin.. maksadımız engellilerin haklarını versinler inşAllah Allah cc izni ile sizlerinde azmi ile hayat inşAllah sizler daha iyi olacaktır....

tekrar merhaba bu zamana kadar ne hastanede ne bankada hiç bir gün öncelik verilmeyen ve talepte etmeyen bir engelliyim.başımdan geçen küçük bir anektot..bir gün sabah 10 gibi cep tel faturamı ödemek için iletişim merkezine gittim önümde iki kişi var kasiyer kızda simayende olsa bana göz aşinalığı var abi ver numaranı der demez önümdeki vatandaşlardan biri kıza bir bağırdı kız noluyo ya dedi arkadaş ayakta iki bastonla duruyo ne varki beş dakika bekleseniz dedi adama adam ben anlama herkes sırasını bilecek dedi kıza boşver gülüm gör vatandaşın işini dedim adam işini bitirdi gitti.öğleden sonra aynı adam takışdığım iş yerinin önünden iki sefer geçti üçüncüde yanıma geleek özür diledi kafam başka yere takılmıştı çok özür dilerim ben eşeklik ettim diye bir kelime kulandi önemi yok boşver dedim giti...sevgilerle..

mesele öncelik istemek değil zaten yukarda açıkladım numaatörlerde engelli olan butona bassan sıra sorunuda ortadan kalkar zaten çünkü numaran farklı olduğu için ve senin numaran yandığı için sana o edebsizliği kimse yapamaz en azından kusurunu anlamış benim anlatmak istediğim konu engelliler yaşadığı zorlukları en azından toplumun bilinçlendirlmesi.. mesele bu yönde olursa en azından toplum bilinçlenmiş olur... bütün tvlere bak evlendirme prpgramı yemek programı mağazin hiç bir eksik değil.... engellilerin neden bir programı olmasın.....

Allah cc yardımcınız olsun inşAllah Rabbiminde izni ve sizlerinde duası ile inşAllah tüm engeller aşılır......

Merhaba arkadaslar,

Bu sabah televizyonlarda engellilere iliskin programlarin olmadigini dusunurken internete girdim ve aralik ayindaki yazismalarinizi okudum. Cok haklisiniz. Ancak fikrinizi almak istiyorum, engellilere hangi acidan yaklasimda bulunmali kanallar. Basari hikayeleri ilgi cekici olur mu? daha once buna benzer bir program vardi ama uzun zamandir yayinlanmiyor.

Sermin Senturan, Abla mrb...abla sizde bir engelli olarak hayatta çektiğiniz eziyetler bir örneği yokmu profilinizde görme engeliniz olduğunu okudum, sizce hangi engellinin çektiği sıkıntılar çileler sorunlar anlatılıyor siz bir görme engelli olarak toplu taşıma araçları, kaldırımlar buna uygun avm'lerde lavabo ihtiyacı ne derecede uygun, ve en güzel örenek verecek olursak hangi devlet dairei kurumu engellilere uygun hale getirildi, hiç bir engellinin acınma duygusuna ihtiyacı yok sadece onların toplumun birer bireyi kabul edilmeli,bir engelsiz nasılki her haktan fazlasıyla faydalanıyorsa her engellininde engeline uygun şartlar değerlendirilmeli ve ona harket edilmeli,engellilere fırsat verilmeli, toplumda bunlarında hak ettiği saygı gösterilmeli, engellilelere toplumda herkes gibi birey olduğu gösterilmeli,damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar misali, biz ne kadar konuşsakta engellinin yaşadığı sıkıntıları yaşamadıktan sonra onun hissettiği acıyı hissetmedikten sonra konuştuklarımız hep boşta kalır bunun içinde TV programlarında engelliler yaşadığı sıkıntı çile sorunlar anlatılsa ne kadar zor olduğu toplumda bilinse en azından bir engelsiz bir engelliye haksızlık yaparken iki defa düşünür , bir çok engelli varki bir çok başarıya imza atmıştır, televizyonlarda seyrediyorum şu engelli zincire bağlandı bu engelli odaya kitlendi toplumda yanlış lansediliyor hiç bir engelli hak etmiyor bu tür şeyleri, toplumda sadece engelsiz olmadığını duyurmak bunların hayatlarını dizi haline getirmek sorunları paylaşarak en azından engellilere destek olunmalı engelli bir dizi olsa ve engelleri aşsa bu engelli kardeşimiz bunu seyreden engelli diğer kardeşlerimiz ondan cesaret alır ve toplumda bende varım diyebilir ancak seslerini yüreklerini kalplerinin güzel duyguları güzel şeyler yaparak güzel şeylere imza atabilir Hakkınızı Helal edin Selam ve dua ile inşAllah

var ya kardeş ; öyle bir geçerki zaman dizisinde murat ı gösterince yardım reklamı geçiyor alt yazı ile... tv de engelli, konusunu işlemek tabiiki bu değil. ama tv ler reklam getirisine göre proğramları kabul ediyor... engellilerin kullanarak duygu sömürüsünden uzak, her yönden başarılı engelli arkadaşlarımızı tanıtan .. engelliliği elit hale getirecek proğramların yapılması gerekli...

Engellilere sadece fırsat verilsin onlar başlarının çaresine bakar acınması gerekenler engellilere farklı bakanlar, bugunun engelsizi yarının engellsi olmaya adaydır zaten, bazı belli insanlar engellileri sadakaya muhtaç görüyorlar buda devletin bir ayıbı, bir sınav yapılacak engel ve ihtiyaçları ve gelirleri düzeyinde öncelik vererek buna göre atama yapsa gerekli şartları oluştursa imkanlarını arttırsa hem kendi özgüvenleri artar hemde en azından kimseye muhtaç olmaz bizler engelliler adına mutlu oluruz Allah cc izni ile..Allah cc tüm engellilerin yar ve yardımı olsun selam ve dua ile

Tv.ler medyaya haksızlık etmeyelim yahu sık sık bizler için para toplama programları
yapıyorlar ya daha ne isyiorsunuz.
Alt yazıda sakatlara bağış istemek programdan sayıldıkça, Tv.yel ilgisi olanların ne tür programlar yapalım
dediği müddetçe dilenmeye devam( pardon yardım programlarına).

adanada engellilerin sorunları hakkında ben 3 defa tv ye çıktım bakım maaşı olsun ulaşım sorunu olsun tabi yerel kanaldı evde bakım maaşı ile ilgili trt habere çıkmıştım diğerlerinde yerel kanaldı değişim oldumu fıs :D o çekimlerde seyredilmekle kaldı arşivin tozlu rafları arasında yerini aldı hem bence tv mivi ile olacak iş değil bence zihniyetler değişmedikten sonra neye yarar ama en azından daha bilinçli engelli nesiller oluyo enazından bizden sonraki nessil bizim yaşadıklarımızı yaşamaz inş galiba sanırsam ümitediyorum :)

Arkadaşlar geçen haftadan itibaren uzun zamandir üzerinde calistigim tivi program projem nihayet hayata geçti. Ulusal kanal olan Tivi6'da her hafta sali günü aksam saat 20:00'da Engelli, bağımlı, kanser olan kardeslerimizin hayatini, hayata karsi duruslarini, isteklerini, sikayetlerini dile getirdigimiz Ben de Varim programi sizlerle birlikte olacak. Programimin devamliligi için sizlerden ricam lütfen elinizden gelen desteği vermeniz izleyin izlettirin youtube kanalimiza görüs ve önerilerinizi yazin. Aşağiya ilk programimizin linkini atiyorum lütfen begenilerinizi ve yorumlarinizi bizden esirgemeyin.
https://youtu.be/hKC3TfG2MMU

hozgul

TV kanalları genelde reytinge yönelik programlara önem verir.

bendevarimtivi6
Programınızda yerel ve genel Engelli etkinliklerine de yer vermesi umuduyla başarılar dilerim.
Ayrıca güncel Engelli Hakları konusu da yer almalı. Çözüm için yol gösteren uzman kişiler konuk edilebilmeli.

Her programınız sonrası konu özeti ve konuklarınızı buradan duyurabilirseniz ben kendi adıma tekrarını izleyeceğimi belirtmek isterim

hozgul -sungate teşekkür ederim maalesef cok kisitli imkanlarla basladim bu programi yapmaya evet dediginiz gibi tv kanallari reyting ve reklam getirisi olan programlara daha cok öncelik veriyorlar ama ben herseyi göze alip programimin ilk temellerini attim ilk programim 30dk oldu ama cok iyi geri donusler aldim cok eksigim var daha cok yeniyim ama sizlerin tavsiyeleriyle programi daha iyi seviyelere getirecegime inaniyorum. Bu guzel geri donuslerden sonra 2. programimin suresi uzatildi. Bu haftaki konugum Bir özel cocuk ve milli sporcu olan Arda Çinaroglu ve Mental Otizm Down Spor Klubu Dernegi Başkani ve Arda'nin annesi olan Nesrin Çinaroglunu konuk aldim. Verdiginiz tavsiyeler ve öneriler benim icin cok önemli lütfen yorumlarinizi esirgemeyin. 🙏🙏🙏

Üst Alt