Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TYT Nedir? TYT Başvuruları Ne Zaman? TYT Sınav Tarihleri Nedir?

KKELEBEKK

Yönetici
Konular
466
Reaksiyonlar
170
[SIZE=2][/SIZE]TYT Nedir?[SIZE=2]
[/SIZE]
Temel Yeterlilik Testi (TYT) üniversiteye giriş için YKS'nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 1. oturumudur. Açıktan okumak isteyenlerin 2 Yıllık Önlisans bölümlerine kayıt yaptırmaları için bu sınava girmeleri zorunludur. Yeni açıklamaya göre herhangi bir baraj sınırlaması bulunmamaktadır.

TYT Başvuruları Ne Zaman? Nasıl Yapılacak?

11 Şubat 2022 itibariyle başlayan kayıt işlemleri 7 Mart 2022 tarihine kadar devam edecektir. Daha önce ÖSYM şifresi bulunmayanlar ÖSYM büroları veya seçilen bazı okullar aracılığıyla şifre almaları gerekmektedir. Şifresini alan veya hazır şifresi olan kişiler https://ais.osym.gov.tr adresinden online olarak başvuru yapabilir.

TYT Sınav Tarihleri Nedir?

Üç oturum şeklinde düzenlenen YKS sınavının 1. oturumu olan TYT 26 Haziran 2022 tarihinde yapılacaktır.

Merhabalar arkadaşım size 2 sorum var lütfen cevaplarmısınız.?
1-Engelli birisi olarak YKS 2022 giriş yapıp 115TL ödeyeyim dedim ama ÖSYM sayfasında EKPSS başvurumda verdiğim engelli belgem ve engelli olduğum bilgisi görünmüyor :( her seferinde SÜREKLİ engelli belgemiz ile ÖSYM binasına kayıt için gitmemiz gerekiyor mu.?
2-Engelli belgemizin olması 2 yıllık ön lisansta bir artısı oluyormu ve sorular örneğin aynı ekpss ile kpss arasındaki gibi hafif veya zormu oluyor.? Cevap için şimdiden tşkler. :)

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığına gittiniz mi siz yoksa raporları direk ankaraya mı gönderdiniz

Daha önce yks girmedim. Bir kaç rapor yollamak lazımmıs Ankaraya
Önce aile sosyal hizmetler bakanlığına gidin diyolar bu doğru mu ösym binasına gitmemiz yeterli olmaz mı?
Engelli girmek için raporların gönderim süresi var mı geç kaldım mı o konuda?
Sınava kayıt yaptıktan sonra belgeler gönderilir mi yoksa belgeleri gönderip onay aldıktan sonra mı sınava kayıt yaptırmalıyız?

Üst Alt