Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üç aya yaklaşan emeklilik başvurumda hala bir soruç çıkmadı..?

hanedan1910

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben 29/04/2009 tarihinde %50 vergi indirimimle emeklilik dilekçemi verdim ve 20/05/2009 tarihinde emekliliğim onaylandı. tazminat belgemi alıp iş yerine verdim. gerçi tazminatımı henüz alamadım, malum ekonomik krizi bahane edip paramız yok şu anda olunca vereceğiz diyorlar.
benim öğrenmek istediğim, maaşım bağlanmadı. tahsis numarasını veren memur benim dosyamı hazırlayan kişi 3 hafta önce gidip sorduğumda senin dosyanın işi bitti, bilgisayara kayıta yolladım, iki haftaya kadar maaşın bağlanır dedi. ama internetten bakıyorum hala aktif gözüküyorum.

maaşımın bağlanıp bağlanmadığını nerden öğrenebilirim acaba?

Süreç çok fazla gecikmiş sayılmaz 2 ay yeni doluyor.
Emeklilik işlemlerinin bilgisayarlara yansıması uzun sürüyor,benim bilgisayardan önce kapıma maaş bağlanma belgesi geldi postayla:).
Ama ssk nın bir numarası vardı oradan öğrenmiştim şimdi hatırlayamadım.
Memur dosyayı kayıda gönderdim dediyse bitmiştir merak etmeyin.

sevgili dostlar çok enteresan şeylerle karşılaşıyorum sgk dan bir belge verdiler ve bir ptt şubesi kodunu verdiler bu raya gidip maaşını kimliğinle çekebilirsin dediler ama o ptt ye gidiyorum yok öyle bi para diyorlar 3 gündür bir sgk ya bir ptt ye gidiyorum sgk bilgisayarda ptt de gözüküyor paran çekmen lazım git çek diyor ptte yok gözükmüyor diyor daha önce böyle bi olayın başına gelen biri varmı acaba neden böyle olmuştu

Özürlü olduğunu ispatlamak için iki yıldır uğraşıyor

Ramazan Kılıçarslan (32), 2005 yılında aniden rahatsızlanarak doktora gitti. Beyin kanseri olduğunu öğrendi. Ameliyatla beynindeki tümör alındı. Operasyonun ardından vücudunun bir tarafı felç oldu. Bir süre sonra sara nöbetleri geçirmeye başladı. İşinden ayrılmak zorunda kaldı. Eşine ve tek çocuğuna bakmak için özürlü maaşı almak istedi, bu kez de bürokrasiye takıldı. 2007 Ekim ayında maaş için Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kuruluna girdi. Yüzde 45 özürlü olduğu tescillendi. Özür durumu yüzde 40'ın üzerinde olduğu için maaşı almaya hak kazanıyordu. Bir yıl boyunca Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) özürlü maaşının çıkmasını bekledi. Umutlu bekleyiş, 2008 Aralık ayında SGK'dan gelen bir kağıtla kâbusa döndü. Çünkü Kurum, 1 yıllık inceleme neticesinde Kılıçarslan'ın tekrar kurula girmesine karar vermişti. Bunun üzerine Ocak 2009'da Bakırköy'de bir kez daha sağlık kurulunun karşısına çıktı. Bu kez hastaneden özürlülük oranının yüzde 22 olduğu ve maaş alamayacağı belirtiliyordu. Oysa Kılıçarslan, Ağustos 2008 tarihinde beynindeki tümörün tekrar gelişmesi üzerine ikinci bir ameliyat geçirmişti. Sara nöbetleri de sıklaşmıştı. Talihsiz adamın ailesi, mağduriyetlerini Sağlık Bakanlığı'na dilekçeyle bildirdi. Bakanlık, yeni bir sağlık raporu alınması için Kılıçarslan'ı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendirdi. Felçli adam, Şubat 2009'da Haseki'de sağlık kuruluna girdi. Özürlülük oranı yüzde 65 çıktı. Haseki Hastanesi, raporu SGK'ya 4,5 ay önce göndermesine rağmen maaş hâlâ bağlanmadı. Ramazan Kılıçarslan'ın kardeşi Samed Kılıçarslan, 2 yıldır yaşadıkları bürokrasiye isyan ediyor. SGK'nın ilgili birimine ulaşamadıklarından yakınıyor: "Alacağımız para az ama bir nebze olsun kardeşimi rahatlatır. Evi kira. Yardımımızla geçiniyorlar. Sürekli Ankara'yı arıyoruz. Ama sağlıklı bilgi alamıyoruz. Kardeşimin durumu her geçen gün kötüleşiyor." ZAMAN
ÇAĞLAR AVCI İSTANBUL28 Haziran 2009, Pazar

neden bu kadar zorluk cıkartıyorlar anlamak mumkun degıl.

sayın bülent bey bana soruyorsanız henüz maaşımı alamadım ayın 17 sinden sonra sistemde gözükür diyorlar ptt den ayın 17 sini bekliyorum alınca bahsettiğiniz başlıktaki bölüme bilgileri yazacağım

Sayın Hanedan,
merak etmeyin telaşlanacak bir durum yok.
Emekli aylıkları ödeme tarihleri,tahsis numarasının son rakamları baz alınarak belirlenir.
Anladığım kadarıyla sizin tahsis numaranızın son rakamı ''9'' ve maaş ödeme gününüz de her ayın 17.günü.
Ödeme emri PTT sistemine ayın 17 sinde girileceğinden sözkonusu tarihten önce görünmez.
PTT den maaş ve birikmişleri aldıktan sonra ssk sisteminden banka değişikliği işlemi yapın ( T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu ) İstediğiniz banka ve size en yakın şubeyi seçin,bankadan ilk maaşınızı alırken de ATM kartı başvurusu yapın ki daha sonra maaş için zorluk çekmeyesiniz.
Emekliliğiniz hayırlı olsun.

Üst Alt