Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ücretsiz izindeyken emeklilik başvurusu yapabilir miyim?

mehmet38

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar memurlar ücretsiz izindeyken izinli olduğu halde emeklilik başvurusunda bulunabilirmi.

Bir başka sorumda primi ve gününü dolduran memur yaşı beklemek için istifa ederse emekli olduğunda emekli tazminatı alabilir mi.

mehmet38

Bu detayı bilmiyorum ama izin sonunda başvurmak daha mantıklı değil mi? Ücretsiz izinse, o zaman izni sonlandırıp başvurmak gerek diye tahmin ediyorum.

Her ne sebele olursa olsun istifa etmek özlük haklarınızı heba eder. Aman, sakın istifa etmeyin.

Bülent bey bana bir yol gosterseniz. Ben öğretmenim 27 yıllık yılımı ve primini doldurdum yaşında bu yılın ekim ayında doluyor. Ama göz rahatsızlığından çalışma durumum yok. Engelli emekliliği olursa maaş üçte bir düşer diyorlar. On iki ay ücretsiz izin hakkım var. Ancak öğretmenlerin normal emekli tarihi Haziran temmuzda yani on yedi ay var ne yapmam kazim

mehmet38

Hayır, maaş neden düşsün ki. Yok öyle bir şey. Tabii ki biraz düşük olur ama öyle üçte bir felan asla olamaz.

Sağlık gerekçesi ile emeklilikte 17 ay gibi bir süre bekleneceğini sanmıyorum. Hemen başvurun bakalım ne olaca?

Istifa edince neden özlük haklarını kayberim orayı anlamadım. Istifa edersem bu senenin Ekim ayında emekli hakkım var. Ama nasıl bir zararım olur

mehmet38

Temel kuraldır: İstifa etmek tüm özlük haklarından vaz geçmek demektir.

Teşekkür ederim. Allah'a şükür son on iki ayın kaldı. Eğer iki ay daha çalışabilirsem bunlara kafa yormayacagim . Çok fena yoruldum ve yiprandim

Üst Alt