Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ücretsiz kartları otobüslerde geçerli saymıyorlar, şikayet ettim

tosi-67

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Aile ve sosyal politikalar bakanlığından aldığım ücretsiz kartlar belediye otobüslerinde kabul edilmiyor.Cimere şikayet ettim bakalım dikkate alacaklarmı.

tosi-67

Aile ve sosyal politikalar bakanlığından ne kartı aldın da şikayet ettin onu anlamadım ?

Ücretsiz kartları her yerde kabul etmek zorundalar. Kafalarına göre yasa çıkartıyor milletimiz. Buna dur demek lazım.Şehirlerarası otobüslerde kabul etmiyorlar, belediye otobüslerinde kabul edilmiyor.Mağdur yine biz oluyoruz.

Aile ve sosyal politikalar bakanlığından aldığın kartla belediye otobüsüne binemezsin zaten ayrı kart çıkartman lazım belediye ye git orda yönlendiriyorlar snra şehirlerarası demişsin onun için engelli kartını göstermen yada belirtmem yeterli indirimli alırsın bileti iki hafta olmadı daha ben bilet alalı indirimli aldım pamukkale turizm den.. Aile ve sosyal politikalar bakanlığından engelli kartı almak heryerden herşey den faydalanmak anlamına gelmiyor bazı yerlerden ücretsiz (belediye otobüsü, aöf, müze,tiyatro, tabiat parkları VS) bazı yerlerden % 30 %25 (sinema, internet, THY, su VS) gbi indirimden faydalanabilirsiniz boşuna şikayet etmişsin bence durumlar belli kanun belli arastırın derim yanlış bildiğiniz şeyler var tosi-67

Belediyenin otobüsleri bedava metro bedava belediyenin otopark milli park bedava diğerleri paralı

Kuşadasındaydık milli parka ücretsiz girdik arabayla ben olduğum için kartı gösterdik almadı bişi normalde 15tl

Bazı şehirlerin kendine has kartı var ücretsiz çıkartıp biniliyo ücretsiz kart onu okutup biniyonuz.

Dolmuşlar paralı

kendimden söyleyeyim istanbul için. istanbul da ücretsiz engelli kartı var onun için iett başvuru merkezlerinden engelli raporunun aslını gösterip fotokopisini çekiyorlar senden de fotoğraf alıp aynı anda ücretsiz taşıma kartını alıyorsun. otobüs, metro, tramvay, vapurda geçerli
aile ve sosyal politikalar bakanlığından alınan kart devlete müze, gibi yerlerde geçerli.
yine kendimden biliyorum vodafone park ta şeref turu, artı müze ücretsiz ben oğlumla beraber gezdim.

Özel paralı otobüslerdede engel kartını gösteriyonuz ankarada

Şehir içi otıbüsünde

Üst Alt