Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ücretsiz olan yüksek hızlı trene bilet alıp da gitmeyen engelliler!

pronet

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Herkesi, her kurumu eleştiriyoruz. Kendi içimizdeki düşüncesizleri de eleştirelim. Çuvaldızı da kendimize batıralım. Bir engelli arkadaşımız yüksek hızlı tren bileti aldı. Gidemeyeceğine karar verince biletin iptal edilmesi için TCDD'ye telefon açmış. Ne demişler biliyor musunuz:

"Keşke her engelli sizin gibi düşünceli, anlayışlı olsa. Tren başına en az 10 kişi bilet alıyor. 2 kişi biniyor. 8 kişilik boş yer son anda fark ediliyor olan işi olana oluyor"

Şimdi ayıp değil mi bu bilet bulamayan, acil işi olan engellilere? Devletin kaynaklarının da boşa gitmesi demek değil mi? Bu hizmet ücretsiz diye suistimal edilmek zorunda mı? Binemeyecekseniz neden iptal edilmiyor? Görmüyor muyuz boş bilet bulabilmek, alabilmek için bazı engelliler nasıl çile çekiyor? Binmeyen, iptal etmeyen engelliler için cezalar getirilmesi gerek.

Bence bu olay tamamen ücretsiz olması yerine cüz-i bir miktar yapılabilirdi. 5 TL falan olsa gar binasına kadar gitme zorunluluğu olmaz ve de bahsettiğiniz suistimaller olmazdı.

Böyle şeylerden faydalanabilmek için kart çıkartmak şart mı? Daha hiç engelli kartı filan çıkarmadım da.

apachens

Bir dönem hastaneler tamamen ücretsizdi. "Bedava" diye her başı ağrıyan vb. hastaneye koşunca, gereksiz yığılmalardan doktorlar, hastaneler şikayet edince muayene katılım payı falan getirilmişti. Şimdi eczanede ilaç alırken çıkan ücretlerin sebebini daha iyi anlıyorum.

Elimizdekinin kıymetini bilmek için illa ücretli mi olması gerekiyor arkadaşlar???

ee Türkiye halkının durduabilen tenk unsur para cebinden 1 lira dahi çıkacağını bilen biri daha düşünceli hareket eder

@KaRe

Tamam arkadaşım. O zaman "Hızlı trende ücretsiz uygulaması kalksın. 5 TL işlem ücreti getirilsin" gibi bir kampanyaya ne dersiniz?

Başbakanlık karti olma si gerrkio bildiğim kadarıyla bana oyle söylemişti bnde cikardim kartimi mustafa

Engellilere sağlanan haklar için web sitede arama yapılabilir. Arkadaşlar lütfen konuya odaklanalım. Bu tür hizmetlerin suistimal edilmesine izin verirseniz, eleştirmezseniz o kartlarınız da raporlarınız da hiç bir işe yaramaz. O kartınıza, raporunuza vb. rağmen boş koltuk bulamadığınızda ne demek istendiğini daha iyi anlarsınız!

Sanırım bunu tartışmak kimsenin işine gelmiyor. O zaman bu hizmete suistimalleri önlemek için "ücret" konulduğunda kimse ağlamasın.

Arkadaşlar sorunu bizzat ben yaşadım acil anakaradan geri dönmek zorunda kaldım yer yoktu fakat seferden sonra bilet alıp binmeyen engelliler olduğunu öğrendim bu bir haksızlık ve suistimaldir ücretsiz diye har vurup harman SAVURMAK hiç de hoş degil kurum bir hak tanımış kolaylık sağlamış ama bunu haksiz yere kullanmanın bir cezası olmalı bilet alıp binmez isen iptal ettirmessek rezerve yapip o seferde bulunmayacaksak evet iptal ettirmeliyiz. Sorunlar yok mu var elbette avcılarda yasayan bir kişi k.kartı kullanmiyorsa sirkeciye gidip bilet almak zorunda. Biz verilen hakki adaletli şekilde kullanmaliyiz nasılsa para vermedim gitmesemde olur demek acil durumu olan icin bir engeldir. Bende diyorum ki engellide olsa rezerve de yapsa bilet alırken SGK daki gibi katilim payı gibi cüzi bir ücret alınsın

İlk yazılan mesaj doğru değil bence. Ben sürekli olarak YHT ile seyahat ediyorum. Bugün bir bileti iptal ettirmek gerekti. TCDD yi aradığımda gar binasına gitmem gerektiği; telefonla bilet iptali veya ertelemesi yapamadıklarını söylediler.
Bu konuda engelliler haklı. Her işlem için gar a gitmek cok saçma. Cüz i bir miktar bilet parası alsalar tum sorunlar kalkar ortadan. İşlemler internetten yapılır hem de.

kulanmayana ceza verilmeli bir dakine parası alınsın binmesi için o seferin bizde öyle listye ismini yazdıran gelmeyince parası kesilir o binmeyen bir daha binerse para istenir

Her şeyin gözünü çıkarmada üstümüze yoktur vesselam.Devlet paralı uygulama yapsa bu seferde biz engelliyiz bize yazık değilmi muhabbeti yapılır.Ahhh Cem yılmaz ne kadar doğru söylemişsin, "Eğitim Şart"!

Arkadaşlar bilet alıp gitmekten vazgeçip bilgi vermek ahlak işi ama fazla dillendirmeyelim bence yarın az da olsa ücret koyarsa devlet o zaman ağlamak boşu na

çok doğru bencede biz türk milleti olarak beleş meza bulsak girecegiz şu otobüslerin haline bakın 65 yaş üstü özelikle çok su istimal var ankarada inan otobüslerden tiksindim artık keşke herkese paralı olsa diyorum artık

Bu hızlı treni ücretsiz kullanabilmek için herhangi bir engel oranı söz konusu mu? benim oranım %45 ? bilgisi olan arkadaşların bilgilerini rica ederim.

%40 ve yukarısı yeter...
engelli kimlik kartı veya rapor aslı göstermek yeterli.

Arkadaşlar ben konu hakkında yaşadığım tecrübelerden bilgi vermeye çalıştım. Yazdıklarımdan suistimal ettiğim anlamı çıkmasın. YHT kullanımı ile ilgili küçük bir düzenleme ile daha iyi noktaya gelinebilir. Bunu ifade etmeye çalışıyoruz. İnsanların bilgisi olsun.

Gara gitmeden iptal edememek saçmaymış. En azından iptal için internetten de olsa halledilmesi gerekli. Bir engelli dışarı çıkması kolay mı ki iptal için dolmuşa atlasın gara gitsin.

Ayrıca her engelli, Gara kolay kolay ulaşmaz, kimimiz sık sık hastalanır hastanede kalır ve iptal ettirmek için nasıl uğraşacak? Telefona gelince her engellinin telefonla konuşma imkanı yok. Teeeeyy evden çıkıp 1-2 saatlık yolu katledip de gara gidip iptal ettirmek kolay değil mi?

arkadaşlar tcdd artık aile sosyal politikalar bakanlığından almış olduğunuz kartın arkasına barkod koyuyor ve size şifre veriyor artık internetten bilet alınabilecek, barkod için zate zorunluluk geliyor en yakın zamanda tcdd biet gişesine gidip formu doldurun duyrulur, bide yazmışlar gişelere rapor geçerli değildir diye

gidemeyeceğiniz zaman BİLETLERİ internet üzerinden veya telefondan iptal ediniz lütfen.

işte ben buna karşıyım.
bayram gününde 4 numaralı koltuğa ben oturuyorum sevdiğim biri 11 numaralı koltuğa oturuyor.
trene bindim bi baktım o kadar boş koltuk olmasına rağmen yanyana bilet alamıyoruz.
ücretin kalkması yada %50 indirim uygulanması tarafındayım.

pronet

İnsanda önce ahlak olmalı ama her şey insanların ahlak anlayışına bırakılmamalı. Alınan her bilet sisteme işlenmeli ve bilet alıpta iptal etmeden bileti kullanılmayanlara belirli bir süre bilet verilmemelidir. Bakın o zaman istismarın nasıl önü kesilir.

Üst Alt