Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ücretsiz otobüs kartım her şehirde geçerli mi?

inca

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Ücretsiz otobüs kartım her şehirde geçerli mi

umut2135

Ben de Ankara Büyükşehir Belediyesinin verdiği AnkaraKart var. Arkasında adım soyadım fotoğrafım var ve "Ref. Engelli" yazıyor.

Her şehirde geçer mi?

BulutBaydar
Hayır, o tür kartlar sadece ait oldukları şehirde geçerlidir.
Engelli kimlik kartınız varsa bazı belediyeler başka hiç bir belgeye gerek olmaksızın bu kartlarla ücretsiz şehiriçi ulaşım sağlanmaktadır. İzmir de bu şehirlerden biridir.

Aile ve sosyal politikaların bakanlığı tarafından verilen
Engelli kimlik kartları aslında tüm şehirler arasında geçerli olması gerekli bazı şehirler kabul etmemekte kendi beledi kartlarını kullandırmaktalar.

@BulutBaydar sadece ankarada geçerli mevcut kartınız
Aile ve sosyal politikalar bakanlığından engelli raporunuzla
Yoksa engelli kartına başvura bilirsiniz.

Ufukalp ve umut2135

Bahsettiğiniz kartta mevcut Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının üstünde fotoğrafım, T.C. no. Engel oranım ve başka bilgiler ayrıca soğuk damga da mevcut bununla YHT bileti bile aldım. Ankara - Eskişehir arasında hiçbir bedel ödemeden gidiş dönüş bilet aldım. Ayrıca her şehirde de şehiriçi belediyelere ait ulaşım araçlarına (taksi ve dolmuş hariç) binebilirim yani?

BulutBaydar
Her şehirde değil, engelli kimlik kartı ile ücretsiz şehiriçi ulaşım imkanı sağlanan illerde kullanabilirsiniz. Bir çok il kendi ulaşım kartını şart koşmakta malesef.

Ankarada özel otobüslerde kullanabilirsin

Ego otobüsü metroda ankara kart geçerli

Taksi dolmuş paralı

Eskişehir de belediye kart veriyor. Turnikeden geçmek için zaten kartı göstermek zorundasın.
Kartın yoksa o anki görevlinin insafına kalmış oluyorsun.

İzmir'de engelli kartı yeterli oluyor, ayrıca 65 yaş üstü içinde sadece nüfus kağıdı göstermeniz bile yeterli.

Eskişehir de Serbest Paso veriliyor. Antalya da bi kaç otobüs kabul etti ücretsiz bindim ama başka şehirleri bilmiyorum.

engelli kartı aslında hiç bi kart olmadan kullanabiliyor olması gerekiyor cok saçma o kart bu kart derken 10 tane kart raporla geziyorsun :)

inca
Onu sadece Diyarbakır'da kullanabilirsiniz, il dışında hükümsüzdür.

herokobra
Kesinlikle yeterli, İzmir'de ücretsiz engelli ulaşım kartları kaldırıldı zaten.
Eshot, metro, İzban, vapur tüm şehiriçi ulaşım araçlarında engelli kimlik kartınızı gösterip geçebilirsiniz.

İzmir de engellilerin aylık yıllık aldığı ücretsiz ulaşım haklarını raporlamaya kalksa raporlayamayacak.
Engelliler açısından güzel bir durum.
Ancak Belediye yönetimi açısından facia.

Engelliler durumunu raporlamış zaten ve o raporla engelli kimlik kartını almış.
Diğer iller de zaten ile özel ücretsiz ulaşım kartını verirken engelli kimlik kartı ya da raporla veriyor.
İzmir, kart parası şeytanlığı ile engellileri sömürmüyor, ve dışardan her gelen ücretsiz biner gelir düşer hesabıyla zorluklar çıkarmıyor, olay bu.

Üst Alt