Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üçüncü bir hakem hastaneye mi sevk edileceğim?

sensizolmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben ilk olarak %36 süresiz rapor aldım. 15 gün sonra itiraz ettim ve il sağlık müdürlüğü beni ikinci hastane olarak yakınımda bulunan hakem hastane listesinde yer alan hastaneye yönlendirdi. Bu hastaneden alacağım rapor sonucuna itiraz etmessem bu kesin sonuç mu olacak yoksa beni tekrar üçüncü bir hakem hastaneye mi yönlendirecekler acaba bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi çok teşekkürler.

sensizolmaz öncelikle emeklimisin vergi indiriminden. Yoksa bireysel olarak müracaat ediptemi almıstın %36 oranlı raporu.Sayet vergi indirimi ile emekli isen kontrol muayenesinedrn sonra ikinci kez hakem hastanesine sevk etme yetkisi var ssk nın.Hekem hastanesinden çıkan sonucu kesin olarak baz alır tabiki bireysel olarak itiraz hakkında oluyor bu tür sevklerde.Sen kişisel başvuru ile müracaat ettiysen sen il sağlık müdürlüğüne itjrazdwn sonra alacağın rapor sonucunu,il sağlık müdürlüğü seni tekrar hakem hastanesine sevk etme gibi durumu olmaz itirazda sonra heyete girdiğinde alacağın oran şayet %40 üzeri cikarsa senin için kazanılmış haktir.Diyrlimki yüzde 40 in altında kaldı ikinci ke itiraz hakkın bulunuyor il sağlık müdürlüğüne bilgin olsun

fenerliyizz emekli değilim bireysel olarak müracaat ettim %36 çıkınca il sağlık müdürlüğüne itirazda bulundum bugünkü sağlık sorunlarım balthazard formülüne göre %44e denk geliyor. İl sağlık müdürlüğünün yönlendirdiği hastane bölge hakem hastanelerden birisi. Sağlık raporları yönergesini okuduğumda ben tekrar itiraz etmezsem çıkacak yeni sonucun yüzdesi artmış olduğunda bu yeni sonucun geçerli olacağına dair bilgiler gördüm. Yani anladığım kadarı ile %40 üzeri sonuç aldığım taktirde artık bu yeni sonuç KESİN SONUÇ oluyor değil mi tekrar üçüncü bir hakem hastaneye yönlendirilmeyeceğim il sağlık müdürlüğü tarafından?

Birde 15 gün önce aldığım %36lık rapor süresiz olarak çıktı bugünkü kontrollerde hastalığın ilerlediği kontrollerde tespit edildi yani bu durumda yine süresiz vermeleri gerekiyor değil mi? Süreli verirlerse buna itiraz edeyim mi?

Son düzenleme:
sensizolmaz buradan alacağın sonuç sonrası seni il sağlık müdürlüğü farklı bir hastaneye gönderme gibi bir durum söz konusu olmaz.Sen bireysel olarak müracaat etmişsin %40 üzeri çıkarsa emeklilik gibi durum söz konusu değilse tekrar itiraz etme derim.Rsporu ise girmek icinmi kullanacaksın.twbiki karar senin istersen tekrar itiraz hakkın var farklı bir hastanede hskrm hastanesi ne gire bilirsin tekrar itiraz ile.Sin aldığım rapor gerçeklik olur yani sistemdeki

fenerliyizz itiraz ettiğim hakem hastaneden raporum bugün çıktı %50 olarak süresiz olarak verilmiş. Ben işe giriş olarak kullanmak istiyorum şimdi benim bu raporum artık geçerli olan raporum mu olacak ve benim ileride erken emeklilik için tekrar rapor için başvurmam gerekecek mi? E-devlette 2 raporumda şuan görünüyor. Eskisi silinmeyecek mi yoksa otomatik geçersiz mi oluyor? Çok teşekkürler.

Son düzenleme:
sensizolmaz hayırlı olsun son aldıgınrapor geçerli olur.sistemde önceki raporlarda görünür tabiki bu doğal.Sen e devletten çıktısını alıp Aile ve çalışma müdürlüğünden engelli kimlik kartı cıkarttır.2 adet vesikalık resim ile git. İş kura gidip kayıtın yoksa kayıt yaptır engelli kadrosundan calısmak icin.ise girince %50 olarak aldığın raporun ilede vergi indirimi için müracaat et.Engelli vergi indiriminden faydalanmak için.zaten alacağın vergi indirimi yazısi ile emekliliğe müracaat edeceksin.Senin son aldıgın rapor ile müracaat edeceksin geçerli olan bu rapor.Eski rapor geçersiz son aldıgın rapor geçerli

fenerliyizz çok teşekkür ederim. Engelli kartımı geçtiğimiz hafta çıkardım süresiz olarak aldım. Raporumda başvuru nedeni olarak ENGELLİ KİMLİK KARTI+ VERGİ İNDİRİMİ+ ENGELLİ İSTİHDAMI şeklinde yazıyor. Erken emeklilik için vergi indirimi belgesi almak için ben şuan çalışmıyorum işe başladığım hafta vergi indirimi için başvuru yapabilir miyim ve benden tekrar rapor istenilir mi?

Son düzenleme:
sensizolmaz hayırlı olsun ise başlayınca elindeki raporla vergi indirimi için müracaat edebilirsin.trkrar rapor almana gerek yok.Vergi dairesinin engrlli biriminden işlerine imzalatacagın ve senin dolduracagın dilekce örneği veriyorlar isyetine kaşeletip tekrar aynı birime veriyorsun.ortakwms 3 hafta sürer Vergi indirim yazısının sonuclanması.Ankarada onaylamıyor

itiraz işlemleriniz kaç gün sürdü acaba süreç hakkında bilgi verir misiniz?

oguzseker itiraz edeceğiniz raporunuzu elinize aldıktan sonra, haklı olduğunuzu düşünüyorsanız bağlı bulunduğunuz il sağlık müdürlüğüne müracaat ediyorsunuz. Daha sonra sizi hakem hastaneye yönlendiriyorlar ve süreç başlamış oluyor.

Ben de kurula girdiğim hastanede hiç kaydım olmadığı için 6 ay takip ile puansız çıktım. İtiraz ettim kaydım olan ve yakınımda bir hastaneye yönlendirildim. Şimdi buradan bir oran almam mümkün . Ancak anladığım kadarı ile iş burada bitmiyor . İlk ve 2. Rapor farklı ise hakem hastaneye yönlendiriliyorsunuz ve o karar kesin karar oluyor . 2. Hastane aynı zamanda hakem hastane ise o da hakem kararı sayılmıyor. 3. Hastane şart diye biliyorum . Bakalım süreç nasıl ilerleyecek

İlk hastane hiç puan vermeyip kontrol dediği için 2. Hastaneden aldığım rapor ilk rapor gibi işlem gördü . Onu belirteyim . Hakem hastaneye gerek kalmadı

Üst Alt