kesinlikler katılıyorum..sesene...ama Raruna sizde tüm kolon tutulmamış, artrit yok. %40 hayal gibi
Ben kendi durumumu anlatayım siz oradan kendinizi bir yere koyun artık.ben 2005'ten bu yana UK hastasıyım. 26 aralıkta %50 1yıl süreli rapor aldım. Cerrahpaşadan.. günlük ilaç kullanımım; Salofalk garnu-stix 1000mg x 3 adet, prednol 16mg (aktif dönemlerde 4 ay)X2 ile başladım, 4 ayda 4mg ile bitirdim. Imuran 50mg X3 ile başladım. Karaciğer(ALT) değerlerim normali 30 iken bende 935 oldu. Imuran bana yaramadı. Bıraktım. Kortizon ile yaşarken her şey iyiydi ama kortizonu bıraktıktan 1,5 ay sonra Artrit oldum. Şimdi sabahları el parmaklarımı ve ayak bileklerimi oynatmak acı veriyor. Şuan remisyondayım ama Artrit fena bozdu beni.Sabahları sanki geceden üzerimde atlar gezmiş kadar acılı ve yorgun kalkıyorum. Sonra açılıyor ellerim ayaklarım. ama yorgunluk kalıcı oluyor. Bende 15 yıl sonra işimi bıraktım.şimdi günde 2mg salofalk granu-stix ve 2x500mg salozupirn içiyorum.(salozuprin artrite iyi gelebilirmiş diye 15 gün dene bakalım dedi daktırım, 1 hafta oldu bence iyiden kötüye bir durum söz konusu.) Ama artrit geçmezse sadece kalın bağırsağı etkileyen bir kortizona başlayacağım. ben 2011 sonunda aktif şiddetli UK teşhisiyle 4 ay kortizon kullandım, 3 ay sonra tekrar Aktif şiddetli UK ile tekrar 4 ay süre ile kortizon kullandım. Şimdi 4,5 aydır remisyondayım. ama artrit ve kansızlık var. İmuran da bana yaramadı. hala 5-6 defa WC yapıyorum.Tüm bunlara rağmen %50. Bence siz %25'i bile zor alırsınız.Gerçekçi olmak gerekirse..ama şansınızı deneyin.
Tavsiyem: olanı anlatın, bakalım kısmetiniz neymiş. "Geçmiş olsun" demek isterdim, ama "geçmiyor! ama olsun" demek daha doğru..sesene bu konuda tüm bilgiye sahip biridir,onuda dikkate alın bence..