Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif kolit hastalığı nedeniyle malülen emekli olabilir miyim?

Şebboy1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler;1999 yıl girişiliyim;sağlık çalışanıyım;2006 yılında yıllarca gördüğüm ülseratif kolit hastalığı nedeniyle total kollektomi +illeoanal poş amelyatı oldum ;şimdi ise artık çalışma gücüm azaldığından emekli olmak istiyorum;emekli sandığına tabi olduğumdan SGK bununla biz ilgilenmiyoruz ;çalıştığınız kuruma başvuracaksınız dedi.engel bildirim raporunu alırsam erken emekli olma şansım varmı;yoksa engel bildirim raporu malulen emeklilik için yeterlimi;hangisinin daha avantajlı olduğunu ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.birde bu hastalık için oran nedir;yüzde kaç oran emeklilik için gereklidir;bilgi verirseniz sevinirim

Şebboy

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız kurumunuza. Sizi hastaneye sevk ederler. Üniversite hastanesinden sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor aldığınızda emekliliğiniz onaylanacaktır. Kriterler şu şekilde belirlenmiştir:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

Üst Alt