Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif kolit hastasıyım. Emeklilik için yeterli oranda rapor almak istiyorum?

murat1972

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ulseratif kolitis hastalığını özel bir hastanede yaptırdığım kolonoskopi ve patoloji sonucu ile tespit edildi.
Şu anda tedavime düzenli olarak devam etmekteyim.
1972 doğumluyum ilk sigortam 08/1994 te başladı ve şu andada sigortalıyım.

SGK dan aldığım bilgi doğrultusunda sigorta gün sayım 4303 (askerlik hariç-askere sigortalı olduktan sonra gittim) Malülen emeklilik konusunda ve emekliliği etkileyecek şekilde bu hastalığım hakkında rapor almak için ne yapabilirim süreçleri nelerdir. veya en az yüzde kaç rapor alma ihtimalim var.

detay verebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Hangi oranda rapor verilir bilemiyorum. Ama sakatlık oranı cetveli'nde şu var:

3. KOLON, REKTUM VE ANÜS

kolon_rektum_anus_Tablo3_4.PNG

Ne zaman emekli olabileceğiniz 06/08/2003 tarihi itibariyle sigortalılık sürenize ve alacağınız sakatlık indirim oranına bağlı:

2008_oncesi.PNG

Not: Emeklilik için defterdarlığa başvurup sakatlık indirim hakkı elde etmeniz şart: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Kanımca %50 ile 75 arasında bir oran alabilir ülseratif kolit hastası olan kişiler. Tabi hastalığın seyrine ve hastadan hastaya değişken bir durum söz konusu. Bazı ülseratif kolit hastaları sürekli ishal oluyorlar, extra-intestinal bulguları oluyor, kimileri ise uzun süre remisyonda kalıyorlar ve ataklar çok sık olmuyor; bazılarında ise malign transformasyon gerçekleşiyor. Takibi yapan doktor kesin kararı verir.

Üst Alt