Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif kolit hastasıyım. Hangi oranda rapor verilir?

isosule

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
bugun cektirdigim kolonoskopi raporum,
bulgular: cekuma kadar yapilan incelemede rektumdan baslayarak çekuma kadar tutulum mevcettur, rektum sigmoid ve inen kolonda spontan friabilite görülmektedir.mukozada damar agi secilmemektedir.yuzeysel ulser alanlari gorulmektedir.bu alanda cok sayida pseudopolip gorulmektedir. transvers kolonun proksimalinden itibaren ulserler kaybi olmaktadir ancak mukoza friabilite ve odemli gorunum cekuma kadar devam etmektedir. cekum tabaninda pseudoopolip gorunumunde polipoid lezyon mevcuttur. mukoza ve lumen normaldir. icv acik durumdadir. icv ve terminal ileum mukozasi normaldir.
Tani: ÜLSERATİF PANKOLİT?(SOL KOLONDA AGİR AKTİVİTELİ
biopsi parcalari almamislar? neden almamis olabilirler?

onumuzdeki hafta kontrolum var remicade alicam kan testi ve kolonoskopi raporunun sonucunu gostericem doktoruma ozurluluk raporu istedigimi belirtmelimiyim? % kac oran alabilirim koloniskopi raporuna gore?

gecen sene cektirdigim kolonoskopi raporumda orta sittedli ülseratif kokit yazir. ama bu sene ülseratif pankolit yani hastalik dahadami artmis okuyor?

yaptirdigim kolonoskopi sonucunda tahminen orani ogrenmeknistiyorum. sesene bilgilerine ve tecrubelerine ihtiyacim var yardimci olursan cok sevinirim. kolonoskopi raporumu degetlendirirmisin?

Uzun olacak ama sabirla okuyun..

Onceki sene kolonoskopi raporunuzu yorumlayarak baslayalim.

Rektum dan Cekuma kadar olan kisimda daha once tutulum oldugu ve cokca psodopolip (yalanci polip) oldugunu soylemis. Dolayisi ile pankolit (kolonun tamamini tutma) diyemeyiz. Cunki atlamali ulserler var. UK de atlamali ulser olmaz. Tutulan bolge tamamen hastadir. Pankolit UK de ise kolonun tamami hastadir. Saglam yer yokdur.

UK de pankolit orani hafife alinmiyacak kadar yuksekdir. Yani sizde nadiren gorunen 1 UK soz konusu degil. Istatistik olarak UK olup pankolit olanlar % 32 civaridir.

Gelelim bu seneki Kolonoskopinize ;
Bu seneki cekimde gorunen bulgulari yazmamissin . Dolayisi ile hastalik artmismi - azalmismi bilemiyoruz. Tek fark gecen sene Pankolit degil , sol kolon tutulmustu simdi tamami tutulmus.

E sol tutulmustu simdi hepsi tutulmus nasil azalma - cogalma var diye anlayamayiz sorusunu sorabilirsin.

1 taraf tutulur ama agir lezyon olur , tam tutulum olur ama hafif tahribat olur.

Son sorun ; % 99,9 ozurlu raporu alirsin.. Pankolite ozur vermiceklerde neye vericekler.

UYARI : Remicade baslanmadan once almis oldugun tedavileri yaz lutfen. Remicade zirt diye baslanicak ilac degil.. Daha once hangi tedavileri aldin , tedavinde ihmalin varmi. 3 basamak tedavi denendikden sonra TNF-a baslanir. Aldigin tum tedavileri yaz lutfen. UK de Karaciger ve eklem komplikasyonu olur bunlardan biri varmi sende ?. Detayli yaz lutfen.

sited cok acemilik cekiyorum insallah cevabimi dogru yere yaziyorumdur ve okur cvb verirsin.
4 sene once basladi rahatsizligim ilk olarak salofalk 3*3 salozoprin bunun dozunu hatirlamiyorum salofalk lavman olarak baslandi tedavi surecim 15 gun kadar hastanee yattm falgy ve cipro kullandim amip nedeniyle bunlarin bende hic bir etkisi olmadi hic rahatlama olmadi. kan degerleri ve demirim cok dusuk oldugu icin demir serumlari ve unute unite kan aldim.
daha sonra imuran ve peridnola baslandi bu sirada salofalk ve salozoprini biraktirdi doktorum malum hic bi etkisi olmadi. kortizon aldigim donemde cok iyi oluyorum tabii yan etkilerine cokmmaruz kaldim yuzum sisiyodu sivilcenmeler tuylenmeler vs. vs.
kortizonu biraktiktan sonra hastalik tekrar alevlenme yaptigi icin doktorum remicade onerdi ve 1 yildir aliyorum imuranla birlikte su anki tedavim bu lavman falan yapmiyorum. remicade i aldigim ilk 10 gun iyi okuyorum sonra tekrar alevleniyo hastalik.tabi bu aralarda tekrar hastaned yatislarim demir ve kan alimlarim cesitli lavmanlar oldu. sizce tedavimde bi eksiklik varmi? her sene duzenli kolonoskopi oluyorum ama bus efer biopsi yapmdilar normalmi?

eklem agrilarim oluyor doktoruma soyledigimde bu hastaligin yan etkisi dedi onun icin bi tedavi uygulamiyor.
karacigerime hic bakmadilar bunlari yeni duydum. afakt gozlerim vebobreklerimi etkiledi. su an kasik fitigida var. boynumda kist olustu kuallandigim ilaclardan operasyon gecirdim biopsi temiz.

Yazacaklarimi sakin ana tedavinizin yerine koymaya kalkmayin.. En iyisini hekiminiz bilecektir.

Hekiminizden memnun degilseniz , konusunda uzman baska 1 Gastoentrolog bulun. ki bunu sidddetle oneririm..

Kisisel olarak onerecegim sunlar olabilir ; IBH hastaliginda en onemli sey medikal tedavinin yaninda Psikolojik destektir. Derlerki en hassas organimiz bagirsaklardir. Ve bu kesinlile dogru. Psikiyatr destegi almanizi kesinlikle oneririm.. Stres bu hastaligin en buyuk dusmani.

Diyetinizi onemseyin.. Yapay tatlandirici iceceklerden kesinlikle uzak durun.. Ev yapimi yogurt ve Omega3 (EPA -DHA degeri yuksek olacak) kullanin. Salofalk Tablet hangi hekim biraktirdiysa o hekime sasiyorum. Salofalk Tablet sizin idame tedavinizdir. Bence biraktirmamaliydi.

Remicade ve Imuran birlikte kullanip remisyona girmemeniz kesinlikle normal degil. Tumor Nekroz Enzimi Alpha duzeydeyken vucut nasil iltihap uretebilir de bagirsak da odem yapar anlamis degilim.. Bu iste 1 terslik var.. Buna ragmen hastalik kontrol edilemiyorsa cerrahi kesin gibi gorunuyor. Fakat ben yerinizde olsam KONUSUNDA UZMAN 1 Gastroentrolog bulup onla tedavime devam ederdim. Sadece IBH hastalarina bakan Gastro doktorlari var ..

Eklem agrilari (Artrit ) bizim hastalik grubunda gorunen en yaygin Komplikasyondur. UK de ayrica Sklerozan Kolanjit de gorulebiliyor.. Rutin kontrollerde karaciger enzimleriniz zati takip edilir , erken evrede bu komplikasyon yakalanir , bu konuda rahat olun.

Artrit icin de Remicade zati en iyi cozum.. Hem UK ye hem artrite iyi gelecektir.

Gecmis olsun.

öncelikle onerileriniz icin tesekkur ederim.

cerrahpasada tedavi goruyorum gastronteloji bolumunde sadece crhon ve uk hastalarina bakikiyolar bildigim kadariyla. doktorumda prof. eksik bir bilgisinin oldugunu dusunmuyorum ellerinden geleni yapiyolar ama benim hastaligim hic remisyona girmiyo bu duruma doktorumda cok sasiriyor. normalde hastalar 6. remicade etkisini gorur senin simdiye kadar reisyinda olman gerekir dedi.
hatta 4 ay once hem kortizon hem imuran hemde remicade tedavisi uyguladi ama kortizonu birakir birakmaz hastalik alevleniyor.

hastaligin strese bagli oldugunun en iyi ornegiyim ben calisiyorum isim agir ve cok stresli duzenli bi saati yok evliyim ve bi kizim var sorumluluklarim cok fazla. bu hastaligi olan birinin emekli olmasi geekiyor bence.
diyetime elimden geldigince dikkat etmeye calisiyorum fakat calisan biri devamli disarida olan biri ne kadar dikkat edebilirki?

sali gunu cerraha danisilacak ve ameliyat karari verilecek artik hakkimda hayirlisi.

ben senden bir kac bisey daha ogrenmek istiyorum . doktoruma ozurlu raporu almak istedigimi belirticem yanilmiyosam hastanenin saglik kuruluna basvuruda bulunmam gerekiyor 4 adet resimle. ne icin istiyorsun sorusuna ne yanit vermeliyim acikcasi ben malulen emekli olmak istiyorum fakat % 60 in altinda oran alirsam butun sosyal haklarimdan faydalanmak istiyrum. vergi indirimi diye bir sey okudum ama pek birsey anlayamadim vergi indirimi alirsam bu benim maasima yansicakmi? yoksa calismamam mi gerekecek? eger ameliyat olursamda bana ozur raporu verirlermi?

Malulen emeklilik muracaati icin Hastanenin Saglik Kurulu Skreterligine degil SGK ya gidip maluliyet tespiti icin dilekce vereceksin. Onlar seni hastaneye sevk edecekler. Tedavi gordugun hastaneyi istersen oraya sevk ederler.

Kendin bireysel olarak "ozurluluk tespiti " icin muracaat edersen , alacagin raporla Vergi indirimi icin muracaat icin kullanirsin. Fakat bu rapor maluliyet tespitinde isine yaramaz.

Evet.. Alacagin raporla Vergi indirimine muracaat edeceksin. Alabilirsen Vergi indirimini , bu hem maasina 30tl kadar ilave katki saglayacak , hem kumulatif vergiye daha gec gireceksin hemde erken emekli olmana yarayacak.

Kolostomi ameliyatından sonra iş göremezlik raporu hakkında..?

sizlere sorum olucak.

önümümüzdeki hafta koleostomi ameliyati olucam. ameliyat olduktan sonra uzun bir süre stoma torbasila yasiyacagim. bu süre icinde raporlu olucam. raporu doktor ameliayta olduktan sonrami verir? internette yaotigim arastirmaya göre don üc aylik primin toplaminin 3/2 sini veriyorlarmis? is görmezlik rapor süresince sigorta bana ay ay maas oder gibimi oder yoksa toplu odememi yapar? birde raporu is yerinemi teslim edicem yoksa direk sgk yami basvurmam gerekiyor? bilgisu olan arkadaslardan yardim istiyorum.

ilestomiliyim %35 oran verdiler?

merhaba arkadaslar,

total kolektomi ameliyati oldum bir aksilik cikmazsa 3 ay sonra kapama ameliyatim gerceklesicek
ameliyat okdugum hastanenin saglim kuruluna basvurdum ozurluluk orani icin %35 oran verdiler bu oran cok az degilmi?
farkli bir hataneden sansimi tekrar deneyecegim fakat orasida dusuk oran verirse ne yapmam gerekir ?
itirazetme hakkim vermi? varsa nereye sikayette bulunucagim?

ülseratif pankolit olan arkadaslar daha fazla oran almislar %50 gibi benim dahafazla oran almam gerkmiyormu?
ameliyat oldugum icinmi bu oran dusuyor? hic bir sey anlamadim. neye gore oran belirliyolar ?
yardimlarinizi bilgilerinizi paylasirsanjz sevinirim...

mrb arkadaşlar ben ülseratif kolit hastasyım. bugün özür raporu alabilmek için başvuru yaptım.
hastalığım şuan aktif. kullandığım ilaçlar asacol 800mg, prednol 16mg, salofalk lavman, imuran 50mg

kolonoskopi sonucum ise şöyle:daha önce hastalık tanısı olan ve hastalık aktivitesini saptamak için yapılan kolonoskopide splenık fleksuraya kadar gidildi. geriye doğru yapılan incelemede inen kolon mukozası normal olup distalde aftüz erezyonlar izlendi. sigmoid kolondan anal kanala kadarki kolon ve rektum mukozası hiperemik, ödemli ve frajil görünümde olup farklı boyutlarda ülserler izlendi. bu kısımda submukozal vasküler yapılar izlenmedi. CRP:1,86 (0-0,8)
tanı:şiddetli ülseratif kolit
bu sonuca göre %kaç oran verirler acaba?

Değerli Arkadaşım Haritacı21,
Suyun içinde yüzde elli alıcaksın. Alırsın demiyorum Dikkat edersen. Fakat tüm raporlarını ve tetkik sonuçlarını iletmen gerekiyor. Sonrasında Dışkılama sayısı önemli. Bunu yazmamışsın. Fakat çok fazla senin durumunda bir önemi yok gibi aslında Şiddetli ülseratif kolit. Benimkinin aynısın. Aynı şekilde bende Steroid kullandım, Salofalk ve salozoprin kullandım. Şimdi 2X1000mg Salofalk + 4X500mg (sabah akşam) Salozopirin + 100mg 6-Mercaptopurin + 50mg Folik Asit alıyorum. Senin durumundayken geöen sene başvuru yaptım P verdiler. 1 yıllık verdiler ama yarın yenilemesi için Cerrahpaşaya gideceğim. Ama sende alırsın sorun yok.. Geçmiş olsun şimdiden..

Değerli Arkadaşım isosule,

Sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum. Aynısını bende yaşadım. Geçen sene bende bir türlü remisyona giremiyordum. iki kere Steroid kullandım. ilkinden emen sonra kanamalarım durdu ama steroid'i bıraktıktan 2 ay sonra tekrar şiddetli aktif ÜK ile tekrar steroid kullanmaya başlamak zorunda kaldım. O zamanlar kafamda bazı sorunlar vardı. Sabahları kalktığım anda o sorunlar aklıma geliyor ve yatana kadar çok büyük stres içinde günüm geçiyordu. Yani kafaya takarsan Steroidi kola kutusunda içsen fayda etmiyor. Sonra o problemleri çözdüm. İşi bıraktım. 15 yıl çalıştığım yerden ayrıldım. tatile çıktım. yani muğlada bir köyde herşeyden uzakta yaşadım tam 1,5 sene.. Şimdi remisyondayım. ilaçlarımı alıyorum. Onlar artık sonsuza kadar benle. sana reçetem şu; damdan düşenin halinden anlarım. Hayata sadece bir kere gelme şansın var ve onu iyi değerlendir. hiçbir iş, hiçbir maaş ve hiçbir kimse senden önemli değil. aklını başına al.. bende cerrahpaşada tedavi oluyorum. Yarın raporumu yenilemeye gideceğim. orası iyi bir yer. onlara güven ama iş sende bitiyor. Bana da inanamamıştı Hoca.. seni ameliyat edecez demişti. Şimdi iyiyim. Darısı başına..

Remicade ile ilgili sorum olacak. Kardeşim bu ilaca mayıs ayında başladı. Periyodik olarak iki ayda bir hastanede günü birlik serum olarak damar yoluyla bu ilacı alıyor. En son 10 eylül'de almıştı. Pazartesi tekrar alması lazım fakat okul sebebiyle komşu bir ilde yaşadığından devamsızlık yapması gereceğinden doktoru hafta sonu almasına izin verdi. Fakat bir problem var. Daha evvel gününde eczaneden aldığımız için muhafaza gibi bir sorunumuz yoktu. Fakat bu defa hafta sonuna denk gelip eczaneler kapalı olacağından dolayı ilacı yarına kadar buzdolabında muhafaza etmek zorundayız. Ancak buzlukta mı yoksa alt tarafta mı saklayacağımıza emin olamadık. Bu konuda bilgilendirebilirseniz sevinirim

Değerli Kardeşim, Öncelikle geçmiş olsun. Google'da Remicade Keeping Temperature yazdığında bazı ingilizce sonuçlar alabiliyor. Ben sana çevirisini yapayım. Der ki; 2 ile 8 derece arasında buzdolabında saklayın. Sakın dondurmayın. (Yani demek ki üst tarafa koymuyorsun.) oda sıcaklığında (25 derece) 24 saat stabil kalabiliyor ama siz mümkün olduğunca çabuk eczaneden aldığınızda hemen enjeksiyona başlayın. aksatmayın bu remicade işini.. geçmiş olsun kardeşim.

Anladım hocam, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum saygılar...

m_i_s_t_i_k_09;

Buzdolabin sebze bolumunde muhafaza edeceksiniz.

Bu ilaclar soguk zinci ile nakledilir. Ilaci tasimaniz icin 1 adet canta ve buz akuleri verilmis olmaliydi.

cecele çok tşk ederim arkadaşım.. dışkılama sayısı 20 civarı çok afedersiniz ama günümün yarısını wcde geçiriyorum. bazen kendimi zor atıyorum wcye bazen yetişemiyorum aniden sıkıştırıyor. p ne demek? süresiz verilmez mi acaba? süreli verilirse mesela 1 yıl bu süre bitince remisyondaysam oranı düşürürler mi?

Üst Alt