Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif kolit hastasıyım. Polis olabilir miyim?

futbolplayer

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba herkese ben erü beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum (2016) 2011 yılında ülseratif kolit tehşisi konuldu . O günlerde hayatımı hiç etkilemedi salofalk alıyordum günlük 2 tane 2013te aktifleşmiş meğerse ben 1 yıl boyunca okula öyle gittim dersler flan blok olduğu zaman ölüm uykusuna yatasım geliyordu hemen tuvalete zor kaçıyordum

doktora gittim acil yatış verdi iltahaplar çogalmış vucutta da makat bölgesinde şişkinlik yapmış doktor hemen ameliyat olacaksın dedi perianal apse drenajı olan ameliyatı gerçekleştirdi ameliyat bitti 10 gün hastanede kaldım taburcu oldum ilaç raporum değişti sayısı arttı bir de lavman eklendi 1 ay sonra remisyona girdim ve 2017 ocaga kadar agzıma bir ilaç almadım doktor kolonoskobi yaptı nisanda şiddetli aktvite bulguları görüldü dedi patoloji de 1 senelik imuran günlük 8 adet salofalk ve günlük 32 gm prednol ve günlük lavman ekledi kendimi iyi hissediyorum şuan hastalıkla barışık yaşıyorum yüzmeye koşmaya ve halı saha maçlarına gidiyorum

yaşım 25 kpss sınavına çalışıyorum doktorum polis olabilirsin dedi benim hayalim şanlı özel harekat polisi olmak rüyalarımı bile süsleyen meslek 1 an olsun öğretmenlik düşünmedim gastroda ki doktorum hatta bu hastalıktan engelli raporu vermiyoruz dedi ama forumlara girdim bissürü yazı gördüm ne yapacağımı bilemedim şimdi eke ilaç bilgisi ve patoloji raporu koyacağım fikirlerinizi almak istiyorum yorum yapan herkese teşekkür ederim

ülseratif kolit olup aktif polis olan var mı ? araştırma yaptım biraz meslekten çıkma durumu olmuyormuş kazandıktan sonra c diliminde aktif çalıştırma yapıyorlarmış , lütfen net bilgileri olan yazsın ve askere daha gitmedim agustosta gitmeyi planlıyorum konuyu yanlış yere açtıysam da özür dilerim doğru yere taşır mısınız ? :)

ekler : https://hizliresim.com/oOljMq ilaç raporum

Merhaba futbolplayer öncelikle cok gecmis olsun. Bence siz bu yazinizi kopyalayip yeni bir forum başlatın. Boylelikle sizinle ayni durumu paylasanlar size ulasabilir. Cok cok gecmis olsun.

futbolplayer

Gastrodaki doktorun anca sen istersen rapor vermez. Bende ük hastasıyım . Askerlik başvurum sırasında teşhis konuldu askere almadılar. Rapor verdiler. O raporla memur oldum.

Hastalıkla barışık yaşayıp,sinir stres yapmadığın sürece , ilaclarını düzgün alırsan remisyonda geçer ömrün. Bende senede 1 kez tekrarlıyor. 3x2 salazopyrin 3x1 immuran. Yapacağın en büyük hata ise remisyondayım diyip ilaç almaman olur :)

Polis olabilirsin ama , engelli raporla polis olabileceğini zannetmiyorum. Senin şu anki durumunda engelli raporu almadan polislik sınavlarına girebilirsin diyeceğim ama mevzuatta hastalık olunca sağlık taramasında elenebilirsin diye düşünüyorum.

Kişisel fikrim ise pöh olamazsın. Ya da olmamalısın. Yeri geliyor yataktan çıkamıyorsun , tuvaletten ayrılamıyorsun. Günde 8 kez kanlı ishal ile tuvalete gidiyorum bazen. Operasyondayken '' Hacı bi bekle tuvalete gidip geleceğim'' diyemeyeceğin için sana uygun bi meslek değil.

( umudunu kırmak gibi olmasın , eğer öyle anlarsan da özür dilerim,gerçekler böyle maalesef )

ben engelli raporuna karşıyım ulseratif kolitte şükür nice engelli kardeşlerim var oranları askıda kalıyor ben ses etmeyim ses cıkarmadan gireyim zaten sen ülseratif kolitsin demezler diye düşünüyorum ilaç raporum var sadece :)

@Daisuke abi peki ülseratif kolitten engel raporu alıp mı memur oldun geçmiş olsun bu arada oran kaç ?

futbolplayer Emniyet sağlık şartları yönetmeliğini açıp okuyun daha detaylı bilgilere oradan ulaşabilirsiniz...

grift baktığımda ilişik kesme durumlarında bu hastalığı da yazmışlar ama anlamadığım bir şey var bu hastalığa barsaga özel bi test yapmazlarsa gaita , kolonoskopi patoloji gibisinden belli olmaz heyet raporunda kesinlikle sen kolitsin diyemezler kafama çok takılıyor..
ülseratif kolitten %75 engelli raporu alan tanıdığımda var kararsız kaldım .

futbolplayer

Teşekkür ederim

Ben de istemiyordum işte. Gata teşhis koydu. Askere almadılar. Devlet hastanesine sevk edildim. Orası verdi. %50 .

Senin bahsettiğin oran değeri tutuluma göre değişir. 50 kesin , bulaşma oranına göre 70 e çıkabiliyor.

Benim sana söylediğim şey başka ; girersin ama atak dönemin olacak illaki . Halsizlik , kansızlık , uykusuzluk , kramp.

Görevini yapmana engel olacak şeyler bunlar. Seni görevini yapmandan alıkoyacak sorunlar.

Tercih meselesi tabii ki . Bol şanslar dilerim

Daisuke Teşekkür ederim abi ben deneyim olursa olmazsa engelli raporu alıp atanırım beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum zaten

Üst Alt