Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif kolit hastasıyım. Şiddetli atak döneminde % kaç oran alırım?

futbolplayer

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2011 den bu yana 7 yılı geçti ülseratif kolit hastasıyım ilk kolonoskopi raporumda rektum ve sigmoid kolonda hafif şiddetli seyreden ülseratif kolit görüldü diyor o zamanlar lavman+tablet kullandım 2014te kolonoskopide yine aynı şekilde yazıyordu 2017 kolonoskopi de ise drekt olguda şiddetli aktivite görüldü yazıyor ve ilaç raporum imuran 2x1 salofalk tablet 4x2 lavqman 1x1 olarak 1 yıllığına değişti polis olmak istiyordum hep herkes polis olamazsın demeye başladı yönetmeliğe göre engelli raporu veriliyormuş ne yapmalıyım beden eğitimi mezunuyum okula girerken tam teşekküllü devlet hastanesinden heyete girdim sen ü kolitsin bedenci olamazsın demediler ama polis olamazsın diyorlar eke ilaç raporu ve genel durumum hakkında foto paylaşıyorum daha önce alanlar yorumlarsa sevinirim %25 gibi bir oran alıp ortada kalmak istemiyorum.

https://hizliresim.com/oOljMq ilaç raporum

https://hizliresim.com/y0v9o7 patoloji raporum

https://hizliresim.com/rOav9z buda son kolonoskopim içler acısı durum ama ben hayata hep ılımlı yaklaşmaya çalışıyorum ama günden güne yaşam kalitem düşüyor gibi hissetmeye başladım bilgisi olanlar lütfen yardımcısı olsun yer kayseri şimdiden herkese teşekkürler

ismail3838 kardeşim sende mi Kayseri de yaşıyorsun peki şuan alsam hiç bir işime yaramaz e KPSS süresi de geçti kilo kaybım Yok yine de alabilir miyim ? Daisuke abi bir de sen inceler misin ?

Evet Kardeşim bende Kayseri de yaşıyorum. Aynı hastalık bendede var. Ben %50 aldım ve genellikle orta ve şiddetli seviyede %50 rapor veriyorlar. Raporu zaten Devlet hastanesinden alacağın için Biraz kilo kaybım var diyebilirsin.

Şuan ekpss başvuruları geçti ama farklı İşlerde çalışabilirsin, ücretsiz ulaşım kartı alıp onu kullanabilirsin. Avantajlarını kullanabilirsin yani.

@futbolplayer

Merhaba,

Öncelikle çok geçmiş olsun. Fazla vaktim olmadığı için buraya detaylı yazamıyorum kusura bakmayın. Ülseratif kolit ve Crohn hastalıkları, bunların hangi evrelerde ne kadar oran alabileceği, izlenmesi gerekenlerle ilgili forumda çok detaylı bilgiler paylaştık. Lütfen forumun arama kısmında bu hastalıkların adlarını girerek tarama yapın. Benim profilimden girerek yazmış olduğum önceki mesajlarıma bakarak da rapor alma sürecim hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

İlave sorularınız olursa yine o mesaj dizinlerinin altında sorabilirsiniz, yalnız özelden gelen mesajlara yanıt veremiyorum kusura bakmayın.

Geçmiş olsun.

Erdoğan

Son düzenleme:
Hastalığımızın karşılığı %50 kardeşim. Hastaneye gidip bu hastalıkla ilgili rapor verilecekse , ilgili mevzuatta bu hastalığın karşılığı %50 yani. Kesin olmamakla birlikte , başka hastalığın yok ise , sadece bununla alakalı rahatsızlıklardan bahsediyorsak durum bu şekilde. Tutulum durumuna göre artabilir belki.

Ben mesela raporumu devlet hastanesinden almadım ilk başta. Askerlik kontrollerim sırasında Gata doktoru sevk etti , kurum içinde hastalıkla ilgili tam teşekküllü rapor verildi. ( Hastalık raporu , engelli raporu değil )

Devlet hastanesinde zaten 8-10 senelik kayıtlı hasta geçmişim vardı. Elimdeki raporla devlet hastanesine gittim tekrar. İlk yıl süreli rapor verildi. Ertesi yıl yine tekrarladılar 1 yıl süreli rapor olarak .

Daha sonra düzelme olmadığı ve ilgili tedavisi olmadığı için rapor sürekliye çevrildi.

3x2 salazopyrin 3x1 immuran kullanıyorum hala.
Geçmiş olsun tekrardan .

Selam arkadaşlar bende ülseratif kolit hastasıyım 10 senedir yeni muayene oldum uzun zamandır ataktayım rapor almaya karar verdim devler HASTANESİNE başvurdum 10 doktor gezdi gastro doktoru %50 yazdı Gözde uzağı görme sıkıntısı çıktı göğüs hastalıklarında astım çıktı hemde yüksek perşembe günüde heyete çağırdılar sizce sonuç ne olur ? Herkese geçmiş olsun teşekkürler

Üst Alt