Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif kolit için % kaç rapor alınır?

osman58

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar eşim 8 senedir ulseratif kolit (pankolit.evre 3) omss yi ilk defa duydum. Eşim lisans mezunu (kamu) çalışmıyor. Hastaneden engelli raporu alabilirmiyiz ve bu raporla omss ye baş vurabilirmiyiz. Acaba . Aranızda u.k olanlar bize yol gösterebilir mi.

Kolon, Rektüm ve Anüs..

1:Kolonik veya rektal hastalıklara bağlı kalıcı bozuklukları sınıflama kriterleri:

Sınıf 1) Özür oranı:% 10
Kolonik veya rektal hastalığın nadir ve kısasüreli belirti ve semptomları ve aktivitelerde sınırlama özel diyet veya tedavi gerektirmemesi ve sistemik bir bozukluk olmaması, ağırlık ve beslenme durumunun arzulanan seviyelerde tutulması ve cerrahi prosedürler sonrasında sekel olmaması..

Sınıf 2) Özür Oranı:% 25
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve hafif ağrının eşlik ettiği barsak fonksiyonlarının nadir rahatsızlıkları ile birlikte olan hafif Gİ semptomlar ve diyette minimal kısıtlamalar veya hafif semptomatik tedavi gerekmesi ve beslenme sonuçlarında bozulma olmaması..

Sınıf 3) Özür Oranı:% 50
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulgularıveya anatomik kayıp veya değişimleri ve Periyodik veya devamlı ağrının eşlik ettiği, barsak alışkanlığının orta ve ciddi şiddetlenmelerle seyreden rahatsızlığı ve aktivite kısıtlaması, ataklar sırasında özel diyet ve ilaçlara ihtiyaç duyulması ve temel belirtiler (ateş, anemi veya kilokaybı) bulunması..

Sınıf 4) Özür Oranı:% 75
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve barsak fonksiyonlarının dinlenme sırasında devamlı ağrı ile birlikte sürekli bozuklukları ve aktivitenin tam sınırlanması, diyetin kısıtlanması ve tedaviye rağmen semptomların tam olarak kontrol edilememesi ve temel belirtiler (ateş, kilo kaybı veya anemi) bulunması veya remisyonların uzunsürmemesi..

% 50 alır eşiniz. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvuru yapabilirsiniz rapor almak için. özellikle istihdam bölümünün doldurulmasına özen gösterin. Bu raporla eski adıyla ÖMSS, yeni adıyla EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) 'na katılabilir. Ancak sınavın tekrarı 2016'da yapılacak. iki yılda bir yapılıyor. bu yıl yapıldı, yenisi 2016'da dediğim gibi.

Teşekkür ederim. İstihdam bolumu derken konuyu aça bilirmisiniZ. Malum bu rahatsızlıktan dolayı sosyal hayat çok sıkıntı iş hayatında öyle lisans kpss den bişey yapamıyoruz. Madem ekpsa gibi bir sans var kullansın en azından. Ayrıca bu rapırun eşime ne gibi faydaları var bilginiz varsa oaylaşırsanız sevinirim.

Raporun içeriğinde bulunmasına dikkat ederiz. Çok teşekkürler

Ekpss de lisans taban puanları için internette bi araştırma yaptım. Osym nin sitesinde lisans taban puanlar yüksek .(4001) 75/90 arası. Ancak bu sitede bazı yorumlarda lisanstan 50 . 48 civarında meb in memur aldığı yazıyor. Kafam karıştı. Eşim kpss lisanstan bu sene 68 aldı bu puanı ekpss den alırsa memurluk şansı olabilir mi

2 yıl içerisinde tek atama ile sınırlı kalmıyor. Sınav ÖMSS adıyla 2012'de yapıldığında, 2014'e kadar 3 atama yaptılar. Puanların hangi atamada kaça düşeceği alımlara bağlı olarak değişiyor. Örneğin yine 2012'den örnek verecek olursak, 2014'ün ilk ataması Eylül'de yapıldı ve çok düşüktü 2012'ye göre, puanlar lise için mesela 90'a dahi inmedi. Lisans için mutlaka eşiniz kesin daha yüksek alır çünkü diğer sınavlar kadar zor değil sorular.

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2012 ÖMSS sorularına göz atabilirsiniz,
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2014 EKPSS sorularının % 10'u yayınlandı.

EKPSS’DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI şu şekilde, yine 2016'da kılavuz yayınlanır bunları incelersiniz iyice, buna göre şekillendirebilir belki. :
Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve
Güncel Sosyoekonomik Konular 6

Lisans kpss den farklımı oluyor . Ekpss lisans sınavı zorluk derecesi bakımından

Evet farklı olur. sorulara bakabilirsiniz yukarıdaki verdiğim linklerden.

Bilgilerinizi bizle paylaştığınız için çok teşekkürler

Emeklilik nasıl oluyor acaba. Eşim 2006 yılında sigırtalı olarak girişi var 2007. 2010 ve 2011 de ücretli öğretmenlik yaptı. 87 goğumlu . Şuan itibari ile çalışmıyor ve rahatsızlığımdan dolayıda uzun sureli işlerde çalışamıyor. Emekli olabilmek için nasıl bir yol izlemeliyiz.

Osman58,
Eşinizin ilk işe giriş tarihi 5510 sayılı yasadan evvel olduğu için vergi indirim hakkı almadan emekli olamaz eşinizin ilk yapması gerekenlerin başında vergi indirim belgesi almak olacak bu belgeyi almak için çalışıyor olmak şart. Bir iş yerinde 10-15 gün ssk lı çalışan olsun çalıştığı iş yerinden çalıştığına dair belge alarak bulunduğunuz ilin Maliye ''Mükellef Hizmetler Birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat etsin. Kurum eşinizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder ve rapor almasını talep eder.
Velev ki eşiniz Kısmet kardeşimin dediği gibi %50 oranın da rapor alır ve 3.derece vergi indirim hakkı kazanır ise 20 yıl 4400 güne tabi olur..
Gün/ay/2006+20 : Gün/Ay/2026 tarihinde emekli olmayı hak eder. Bu tarihe kadar prim ödemesini 4400 güne tamamlamak zorunda..
Ücretli öğretmenlik yaptığı dönemde primler ssk ya yatmıştır. Toplam prim ödemesi nedir.
Ayrıca eşiniz doğum yapmış ise ve doğumdan sonra 2 yıl çalışmamış ise doğum borçlanması yaparak prim gün sayısı kazanabilir.

Ülseratif Kolit için % kaç rapor alırım?

2006 yılından bu yana ülseratif kolit hastasıyım
askeri hastane çürük raporu verip gönderdi
ben bu durumda malulen emekli maasşı için bas vursam ne kadar rapor alabilirim

Çalışıyor durumda mısınız? Bu hastalık çalışırken mı oluştu?

okurken oluştu ve 2012 ile 2014 arasında çalışıyordum ama hastalıktan dolayı işten çıktım 1 yıldır işsizim

Yeni rapor alarak oran yukseltme

Ben ülseratif kolit hastasıyım geçen sene % 50 engelli raporu aldım 5 yıl süreli. Şimdi ise triod kanseri oldum ve bundan dolayı da % 20 +% 10 oran alıyorum bu şekilde toplam % 65 ediyor.
Şimdi. Bu % 50 oranı arttırmak için tekrar heyete girmem gerekiyor ancak tekrardan gastroloji Dr. Na gitmem gereklimi yoksa sadece endokrin e gitmem yeterlimi

Acil yardım lutfen

9 yıldır Ülseratif kolit hastayım engelli raporu almak istiyorum

Merhabalar ben 05.05.2010 yılında ülseratif kolit tanısı aldım bu yüzden askere gitmedim muafım şuan bundan yaklaşık 2 yol önce Eskişehir Yunus Emre hastanesinde heyete girip %25 engelli raporu aldım bu oranı artırmak için tıp fakültenden bir daha sağlık kuruluna girdim fakat sonuç değişmedi bende kilo kaybı var sürekli mukuslu dışkılama oluyor ama hastalıksa ki oranım değişmedi itiraz için il sağlık kuruluna gittim orada ki bayan da itiraz yolun açık istersen itiraz edelim ama tek hastalıktan %40 rapor alamazsın dedi ne yapmam gerekiyor sizce

Mrblar.benimde livedoid vaskulit(dermatoloji) ve sjogren sendromu(ramatoloji) rahatsizliklarim var sizce %40 rapor alabilirmiyim.suan calisiyorum prim gunlerim dolu ve 22yillik sigorta baslangicim var.vergiden muaf olarak basvuracagim.yardimci olursaniz sevinirim.

Üst Alt