Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratifkolit hastasıyım. Pankolit tanısı konuldu. Hangi oranda rapor verilir?

HollowFlea

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Mikroskopik bulgular:

1)Çekuma ait orneklerde yüzey epiteli,kript paterni ve goblet hücre mukus icerigi genellikle korunmustur.Lamina propriada ödem,eosinofil lökösitlerin eşilik ettiği lenfoplazmositer nitelikte iltihabi hücreler vardır.
2)Rektuma ait örneklerde yüzey epiteli ve kript paterni genellikle korunmuştur.Goblet hücre mukus iceriginde azalma dikkati cekmistir.Lamina propiada ödem,konjesyon ve lenfoplazmositer nitelikte iltihabi hücreler vardır.
3)Transvers proksimale ait örneklerde yüzey epiteli genellikle korunmustur.Kript paterni korunmustur.Yüzey ve kript epitelinde goblet hücre mukus icerigi azalmıs.epitelde hafif displazi gösteren sıralanma artısı dikkati cekmistir.Lamina propiada fokal bir alanda yüzey epitelinide atede eden polimorfonükleer lökösiterden zengin mikst tipte iltihabi hücreler izlenmektedir.
4-5)Transvers ortası ve inen kolona ait örneklerde yüzey epiteli kript paterni genellikle korunmustur.Goblet hücre mukus icerinde azalma vardir.Lamina propiada lenfoplazmositer nitelikte iltihabi hücreler bulunmaktadır.
6-7)Sigmoid ve cıkan kolona ait örneklerde yüzey epiteli genellikle korunmustur.Kript paterni cogu alanda korunmustur.Yüzey ve lipt epitelinde goble hücre mukus iceriginde azalma bazı kriptlerde genisleme kript epitelinde sıralanma artısı dikkati cekmektedir.Lamina propiada lenfopazlamositer nitelikte iltihabi hücreler vardir.

Ayrıca doktorum hücrede değişme var dedi tam anlayamadım ameliyattan bahsetti 10 yıllık ük hastasıyım ne yapmalıyım?

Sorunuz tam olarak nedir ?..

Pataloji sonucunuz , hastalık aktif ve rektum da tutulmuş. Rektum sağlam olmadığı UK hastalarında total koloktomi iyi sonuc vermez. Kalıcı kolostomi gundeme gelir.

Medikal tedaviye yanıt alamadınızmı ?.

İlacları düzgün kullanmadım yataktan kalkamaz hale gelmiştim ilaclar yüzünden sorum tam olarak gastrodan raporuma %? verirler acaba ?

Edit:Total koloktomi ve Kalıcı kolostomi nedir? Bu gibi durumlarda nelere hazırlıklı olmalıyım ?

Total Koloktomi ; Kalın bağırsağın tamamen cerrahi olarak alınmasına denir. ince Bağırsak Jposh ile anuse bağlanır.

Kalıcı Kolostomi ; Kalın bağırsağın ve anusun tamamen alındığı vakalar da , ince bağırsağı bağlayacak alan kalmadığından , karın duvarına 1 ağız açılır (stoma) normal de dışkı makat yolu ile atılması gerekirken , olmayan makatın yerine 1 poşet koyulur buna da kalıcı kolostomi denir.

Çok teşekkür ederim hocam iyi yardımcı oluyorsunuz benim aklımda hala soru işaretleri var bu 2 ameliyattan birisini olursam rapor alma şansım kalıyormu alırsam %40ın üzerinde rapor verirler mi ? Diğeri ise Kalıcı Kolostomi ameliyatı olursam ömrüm boyuncamı poşetle yaşayacağım ?

Kalıcı kolostomi bağlı olmanız için rektumun da çıkarılması gerekir. Şayet Rektum sağlam sa çıkarılmaz. Yanlız şu var; Total Koloktomi sonrası 1 müddet geçiçi stoma açılacak. Bu ameliyat genelde 3 aşamalı nadir 2 aşamalı olarak yapılır. Bu detayları cerrahınız size anlatacaktır.

Önce kalınbağırsak çıkarılır ve karın üstüne ağızlaştırma (stoma )açılır. Ameliyat sonrası yaralar geçmesi beklenir.

3 ile 6 ay sonrası klinik durumunuza göre cerrahınız 2. ameliyatı yani Jposh ameliyatınızı yapar. 3. aşamada Stoma kapatılır. Yada 2 ile 3 aşama tek seferde yapılır.

Burda kalıcı stoma ile geçiçi stoma belirleyen durum , rektumun sağlam olup / olmaması.

Ayrıca.. Ben kalıcı kolostomiden yanayım.. Genç arkadaşlar bunu kabullenemiyor.

Ama.. Yaşam kalitesi bakımından kalıcı kolostomi bence çok daha iyi.

Tek sorun, estetik kaygılar.

Üst Alt