Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uludağ Üniversitesi sağlık kurulu hata yapmış, yeniden beni çağırıyor..?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba güzel insanlar.
Şu zorlu pandemi döneminde siz değerli arkadaşlarıma canı gönülden huzur, sağlık ve bereket dolu bir hayat dilerim.
Gelelim asıl meseleye; 2018 sonlarına yakın Bursa Uludağ üniversitesine vergi indirimi için başvurduğum çekirge devlet hastanesinden sevk edildim. Muayene,tetkik ve heyetten sonra % 44 oranında 2 yıl geçerli süreli engelli raporumu aldım ve Ankara'ya gönderdim kısa bir süre sonra 3. Dereceden vergi indirimi yazımızda çalıştığım kuruma iletildi.
Lakin bu işlemlerden 4,5 ay kadar sonra Uludağ üniversitesi sağlık kurulu telefonla beni arayıp raporu yanlış hesapladıklarını ve yeniden randevu alıp gelmem gerektiğini söyledi.
Ben tabi tamam dedim ama zaten emeklilik şartlarımın dolmasına az kaldığı içinde emeklilikte giderim diye vazgeçtim. Benim vergi indirimim hala geçerli ve maaş bodroma yansıyor. Emeklilik şartlarımın dolmasınada 120 gün falan kaldı. Sizce ben emeklilikte tekrar uludag üniversitesi hastanesinemi gitmeliyim yoksa sadimiyim?

benim kişisel görüşüm riske giriyorsun emekliliğe ihtiyacın olduğu zaman muallakta kalabilirsin

dediğin gibi oldu dostum emekliliğime iki ay kala gidip raporumu yenileyeyim dedim ve bu sefer sadece şehir hastanelerinden rapor alabilindiği için uludağ üniversitesine değilde şehir hastanesine gittim. şimdi onlarda % 44 olan raporu % 37 düşürüp süresiz olarak verdiler. malum o rapor şu an bir işime yaramıyor itiraz edeceğim ama benim almış olduğum vergi indirimi süresiz olduğu için itirazı emekliliğimi verdikten sonramı yapsam bilemedim. bildiğim kadarıyla 30 gün içinde itiraz etmezsek 6 ay sonra yeniden bir itiraz edilebiliniyormuş.

kadirgursoy şimdi ben şunu söylemek istiyorum %37 raporunu SGK görüyor Emeklilik için müracaat edince bakalım sana ne söyleyecekler?

sneyper

Yapacak başka bir şey yoktu ki hocam. Uludağ üniversitesi verdiği raporu 2 sene süreli vermişti ve süresi dolmuştu. Yani raporu yenilemek şarttı ama şimdi ben direk bu rapora itiraz edeceğim tabii fakat sonuç olumlu yada olumsuz ne çıkarsa çıksın emeklilik günü gelince yeniden rapor isterlerse diye korkuyorum.

Üst Alt