Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin (UTTS) araçlara takılması

alifatih1958

Aktif Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
284
Bilindiği üzere Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, 1 Ocak 2025'ten itibaren akaryakıt alımlarını gider olarak beyan eden her vergi mükellefi için zorunlu tutulacak. Bu işletmeler, işletmesine dahil olan ve ticari amaçla kullandığı her taşıta Taşıt Tanıma Birimi (TTB) cihazı taktırmakla yükümlü sayılacak.

15 kasım 2024 tarihindeki gündüz haber programlarında bir kaç tv kanalı bu sistemi haber konusu edinmişlerdi. Haberlerinde sistemin tüm araçlara zorunlu olacağını dile getirdiler.
Oysa mevzuat farklı, tüm araçlar denmiyor, akaryakıt harcamalarını gider olarak gösterenler bu kapsamda deniyor.

Sistemin linki şöyle: UTTS
Bir de danışma hatları var. Numarası da şöyle: 0850 209 88 87 (Uzun süre bekleniyor haberiniz olsun)

Ben bugün bu danışma hattını aradım ve emekli bir kişi olduğumu, çalışmadığımı, akaryakıt harcamalarımı herhangi bir vergi indiriminde (gider belgesi olarak) kullanmadığımdan aldığım fişi attığımı , bu durumda çip taktırmama gerek olmadığımı düşündüğümü ama tv haberlerinde farklı farklı şeyler söylendiğini belirterek çip taktırıp taktırmamak konusunda bilgi talep ettim.
Bayan çip taktırmaya gerek olmadığını, akaryakıtı aynı şekilde (plakayı sisteme elle girerek) almaya devam edebileceğimi belirtmekle beraber; muhtemelen 2026 senesinden itibaren istisnasız tüm araçlara bunun zorunlu olacağını TAHMİN ETTİĞİNİ söyledi.

Şimdi "sakatlara mahsus araçlara da çip taktırmak zorunlu mudur?" diye soracak olanlarınız olacaktır. Verdiğim numaradan sorup öğrenebilirsiniz.

Üst Alt