Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Umarım kekemelik için bu sefer %40 rapor alabilirim!?

uslanmaz91

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Kekemeligimi engel olarak gormuyordum taa ki is hayatina atilmam gerektigine kadar. Hep gorusmelerde ilk elenen ben oluyorum.

Bu yuzden son care olarak %40 rapor almaya calisiyorum 1 aydir. Ilk raporumda %28 verdiler. Simdi manisada tekrar muayene oluyorum. Bakalim burada kac verecekler..

Umarim 40 verirlerde en azindan engelli kadrosundan bi ise yerlesirim. Universite bitirp issiz kalmak insana cok koyuyor cok :(
Allah yar ve yardimcimiz olsun..

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende de var bu durum. İlk raporu ne zaman aldınız? Kbb kekemeliğe 28 maxımum 28 veriyor galiba. 40 olması gibi bir durum anca hiç konuşamamaya veriliyor diye duydum ve araştırdım baya bi. Ama 28 den çok da verilebilir diye düşünüyorum. Kekemeliğin yanında konışma organı olan dil ve çene nefes borusu gibi uzuvlarda da sakatlık oşması durumunda daha çok 40 ve ona yakın bi oran veriliyor galiba... ben de kekemelikten 28 aldım. Sizin kekemelik ne düzeyde?

Evet katılıyorum. Mevzu iş aramaya gelince daha ilk dakikada mülakatlarda elenen kişiler kekemelerdir. Sakatlık sadece ortopedik değildir. Birçok kişi deli ayağına yatıp engelli raporu alıyorken neden kekeme bireyler de bu haklara sahip olmasın ki? Sesimizi duyurmalıyız ilgili merciilere.

Katiliyorum kardesim.
Orta duzeyde kekemeligim var ilk tanistigim kisi ile konusmaya baslarken daha dogrusu yeni bi ortama girdigimde kekemeligim daha ust seviyeyencikiyo ilk kelimede takiliyorum.

Ilk raporu ilcemdeki hastaneden 1 ay once aldim. Psikiyatri hic orali olmamisti ve psikiyatriden hic oran alamadim.sozdr heyete girdim orani zaten belirlemislerdi gorevlinin kagidinda gormustum. Heyete girdim doktorun biri soyle bakti hic birsey sormadi tamam cikabilirsin demisti.

Heyete girince hep birlikte gozlem yapilmasi gerekmezmi ? Varsa kullanilan ilaclar raporlar flan goz onundr bulundurulmazmi iste bu yuzden farkli hastanede denemek istedim sansimi.

Anksiyete bozuklugu halk arasinda toplum onune cikamama kaygi vs rahatsizliklarina da oran verilip 40a tamamlanabilirmis diye duydum. Bu sefer ustune basa basa dile getkrmeye calistim kaygi problemkm oldugunu ve 60 mg paxera kullandigimi. 27 sinde heyete gun verdiler bakalim bu hastaneden ne sonuc alacagim.

Engel olarak gormuyordum kekemeligimi ama is konusunda buyuk engel oldugunu farkedince bu ise giristim.
Alabilirmiyim 40 bilmiyorum ama bu isin pesini birakmicam. Gerekirse bashekime veya il saglik mudurlugune en yetkili kisiyle gorusmek icin cabalicam..

Illa kolumuz bacagimiz mi olmamasi lazim engelli olmamiz icin resmen bu konuda dislaniyoruz..

Bizim durumumuzu ancak bizim gibiler anlar kardesim.. Biraz uzun oldu k.bakma icimi dokeyim dedim:)
Sevgiler

Şimdi şöyle bir şey var. Kekemeliğe kbb bakıyor. Ve genelde 20 ile 30 arasında oran veriyor ve bu 40 tan az olduğu için hiçbir işimize yaramıyor. Şimdi gelelim işin resmi prosedürüne kekemeliği incelersek her kekeme bireyde sosyal fobi ve anksiyete gibi psikolojik rahatsızlıklar ya az da olsa mevcuttur yada çok fazla oranda vardır. Psikiyatriden de oran alabiliyoruz ama 6 aylık bi ilaç ile takip tedavisi sonucunda veriyor psikiyatri oran. Yüzde 25 veriliyor. Sen kaç ay ilaç kullandın? 60 mg ı kaç ay kullandın ve kullandığına göre psikiyatri neden oran vermedi ki sana?

nostaljik

Askerde basladim 10 mg dan artira artira 60a kadar cikarildi. 1 aydir 60 mg kullaniyorum toplamda 8 aydirda bu ilaci kullaniyorum.
Paxera kullaniyorum dememe ragmen hicbi oran vermemisti iste dun bizzat ustune basa basa dedim. Heyette de dile getircem zaten

Kekemelikten %28,anksiyeten %25 aldım 1 yıllık süreli rapor verdiler.

seansi_05

40a tamamladiniz galiba.
Hangi ilde aldiniz ogrenebilirmiyim acaba

seansi_05

Hangi yollari izlediniz acaba bilhassa psikiyatriye nasil anlattiniz durumuda engel verdi

Once memurdan rapor kağıdı aldım.İlk kbb ye göründüm bir metin okuttu adimi sordu yaşımı sordu.Ordan çıktıktan sonra psikiyatriye girdim bende anksiyete var dedim okudugum okulu bölümü sordu ilac kullanıp kullanmadığımı sordu sonra rapora %25 1 yıl sonra kontrol yazıp yolladı.Heyete girdim,bir hafta sonrada raporumu aldım

İlk paxille başladı 20 mg sonra cipralex verdi 10 mg sonra 20 mg ye cikardi sonra 10 mg ye dusurdu bu ay yeni bi ilac vercek onu kullanacam

Resmi prosedüre göre 6 aylık ilaç tedavisi sonunda doktor oran verebiliyor. Ama o doktorun takibi sonucunda. Başka doktorun tedavisini dikkate almayabilir. Ben de 28 aldım kbb den. Benimki orta dereceden biraz daha yoğun bi kekemelik. Psikiyatriden tekrar tedavi görüp sonunda oran alabilirsin mesela. Öyle yapabilirsin yani. 3 ümüze de kbb 28 vermiş. Kekemeliğe 10 dan yüksek vermiyorlar genelde. Ama tabloya bakılırsa 20 ile 30 arası oran verilmeli. Hatta 40 bile verilmeli diye düşünüyorum. Çünkü engellilik gruplarını incelersek oRDA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLİĞİ diye de bir grup var. Hakkımızı aramalıyız.

Ben bu cuma gunu kontrole gidicem kullandigim ilac ile ilgili. Gittigimde anksiyete bozuklugu olduguna dair tek hekim raporu isticem 27snde merkezde heyete giderken o raporuda gosterecegim belki dikkata alirlar.
Gercekten yasamimiz zor en iyi siz anlarsiniz beni biliyorum

Tek hekim raporunun etkisi olabilir evet. Ama heyete başvuruda bulunacağın hastanedeki psikiyatri doktoru onu onaylaması lazım. Sana tedavi de diyebilir veya onaylar. Bu arada sen önceki yüzde 28 lik raporu ne zaman almıştın?

nostaljik

Buradaki hastanede muayene oldugum doktor denk gelmemisti digerine fis verdiler ona anlattim durumu ama hic umursamadi ilaci flan. Yaklasik bi ay once almistim.
Tek heyet raporunu ilcedekk doktordan alacagim. Merkezde kabul ederlermi bilmiyorum ama sansimi denemek istiyorum yinede

Tamam. İnşallah bir sorun çıkmadan kolaylık ile işin hallolur. Ama şu da var : aynı hastanede tekrar heyete girmene izin verilmeyebilir. Aradan 6 ay falan geçmeli diyenler var. Veya il sağlığa gidip rapora itiraz edip ordan seni başka hastaneye gönderilebilirsin. Vs... vs... sen aynı hastanede mi gircen heyete?

Yok kardesim farkli bi hastanede girecegim. Evet 6 ay gibi bibsure gecmeden tekrar giremiyormuşsun heyete ancak itiraz hakkin varmis aldigin rapora.

Halen engelli sayilmiyorum bu nasil istir...

Merhaba arkadaslar

Paxera 60 mg. Kullaniyordum bugun etki gostermedigi icin ilave anzyl 15 mg ekledi ilac olarak.

Tek doktor raporu istedim 27sinde heyete girecegim oradakilere gosteririm diye ama neymis anksiyete bozuklugu yokmus bende. Be insaf yoksa ne diye ilaclar kullaniyorum hemde etkisi baya yuksek ilaclar..

Kurumun sitesinde tedavi ile surekliligi azalan aksiyete bozukluguna 25 oran vermiyorlarmi yoksa benmi yanlis biliyorum ?

Ictigim ilaclardab kullanip engel orani alan varmi arkadaslar bi bilgilendirirmisiniz beni ?
Simdiden tesekkur ederim.

Prosedür şöyledir: doktor minimum 6 ay bazen de kendi kanaatine göre 1 yıllık da ilaç tedavisi ve takip uyguluyor. Ve sonunda belirtilere göre değil de sonuca göre
İlaçla tam düzelen 0
Kısmen düzelen 25
Hiç düzelmeyen 40
Oranlarında rapor veriyor.
Samimi şekilde ilaçları içtiğinize de bakar tabi ki. Bu arada senin ilaç reçetende tanı olarak ne yazıyor peki?

Dun farkettim anksiyete bozuklugu tanimlanmamis yazio her gidisimde dozunu artiriyor son olarak baska ilac verdi. Tedaviye devam edecek ama ne zamana kadar onu kestiremiyorum ilaca baslayali 8 ay bu doktordan bakilali 5 ay oldu. Askerde basladim bu ilaca ben.

Reçetede genelde tanı yazar. Anksiyete veya sosyal fobiler diye. Sen ilaç tedavine devam et kardeşim. Doktora da sorarsın ne zaman bitecek hocam diye. Bittiği zaman da heyete girersin tekrar . Biraz sabır isteyen bir süreç bu. Ben de tekrar heyete gircem çok işim var benim de. Ben de 28 lik raporla kaldım ortada. Psikiyatriden tedavi görüyorum. Doktor ne dicek bakalım. Bana sosyal fobi tanısıyla ilaç veriyor. Ama anksiyeteden de rapor verebilir.

Anladim kardesim cevabin icin trsekkur ederim. Bidahaki kontrole gidince sorarim artik ne zaman bitecek diye.

arkdaslar bende 30 yasındayım kekemeyim sizlerden öğrenmek istediğim birsey var %40 almak benim ne işime yarar
1 fazla maas almam mı
2 devlet kurumunda işmi
3 vergiden muaflık mı
işin kısası bize nerde işe yarıyo bi anlatırsanız sevinirim

arkdaslar bende 30 yasındayım kekemeyim sizlerden öğrenmek istediğim birsey var %40 almak benim ne işime yarar
1 fazla maas almam mı
2 devlet kurumunda işmi
3 vergiden muaflık mı
işin kısası bize nerde işe yarıyo bi anlatırsanız sevinirim

ercanpalabıyık

Sahsen ben alabilirsem is icin alacagim cunki halen is bulabilmis degilim.

Ayrica arkadas sormus bende sunu sorayim engelli raporu almanin toplum onunde ne gibi avantajlari ve dezavantajlari olur ?

ben cevaplayayım:

1. buradaki çoğu kişinin tepkisini çekersiniz
2. sizin zorla %40 a tamamlayıp ekpss ye başvurma durumunuz biraz uyanıklığa girer düşüncesindeyim
3. vergi indirimi hakkı elde edersiniz rapor alırsanız. erken emeklilik için.

allah dogrunun yardımcısı olsun bence kekemelik insanı tamamen toplumdan soyutlayan bi hastalık kesinlikle kekemeler engelli sayılmalı bide tedavi görmediginiz bi hastaneye giderseniz rapor icin kovulursunuz cünkü ben kovuldum biz seni takip etmiyoz dediler takip edildigin yere git dediler

Ben bir şeyi iletme gereği duyuyorun. Şimdi kekemelik hastalıklar içinde bikaç branşın dahilinde olan biraz konuşma organlarının bozukluğundan biraz da psikolojik olan ve insanın para kazanmasından tutun iş...eş... sosyal hayat ve en incesine kadar bireyin hayatını etkileyen bir hastalık demeyelim de bir rahatsızlıktır. Türkiye'de her 500 kişiden 1 i konuşması anlaşılmayacak kadar , kendisi çok stresli yaşayacak kadar ve iş bulup ekmek parası kazanamayacak kadar kekemedir..yüzde 3 diyenler yani 100 kişiden 3 ünde kekemelik var diyenlere bakmayın. O 3 kişi çok hafif kekemedir yani kekemeliği bireyin yaşamına olumsuz etki etmeyecek düzeydedir.. şimdi bunu açıkladıktan sonra gelelim acı gerçeklere.. zaten üstte de değinildi bazı acı gerçeklere... !! Türkiyede kekemelik fazla bilinmeyen bir rahatsızlık. Bunu oluşturan altyapıda kekeme adam zaten konuşamıyor hakkını arayamıyor. Özgüvenli olanları hariç tabi ki. Bu kişiler haklarını arayamadıkları için sosyal ve maddi birçok haktan da yararlanamıyorlar. Özürlülük sadece ortopedik yönden özrün olması değildir. Özürlülük kişinin vucudunda veya herhangibir organındaki işlevsel fonksiyon kaybıdır. Bu da tamam. ..ülkemizde ne sağlık bakanlığı ne de aile ve sosyal politikalar bakanlığı. Kimsenin bir çalışması yok. Devlet hastanelerinde de zaten bu bireylerlere yardımcı olacak konuşma terapisti uzmanlar da yok. Toplam 4 hastaneye geçen yıllarda atama yapıldı sadece. Koskoca ülkede.
...kekemeler iş alımlarında ilk dakikada elenen kişilerdir.
.... dertlerini.anlatamazlar bu sebeple mağdurlardır.
Şimdi işi duygusallıktan çıkarıp resmiyete dökersek şayet engelli raporlarında yazan engel gruplarına bakarsak orda DİL VE KONUŞMA ENGELİ kısmı da var. Yani bu demek oluyor ki konuşma fonksiyon kaybı da bir engeldir. Ben veya başka bir kekeme arkadaşım iş bulamıyorsa veya işe alınmalarda eleniyorsa eee tabi ki hakkımızı arayacağız. Ben bir soru sordum geçen yıl bu forumda aman sorduğuma pişman ettiler benı. Aman sen uyanıklık öı yapıyon bir sürü laf. Çok ayıp. Kekemeliğe kbb oran veriyor.ayrıca kişi psikolojik yönden tam 1 yıl takıp ediliyor sonunda da doktorun takdirine göre 0...25veya 40 oranında rapor alıyor. Bunun neresinde bir uyanıklık var bunu bana açıklayın arkadaşlar

kardeşim bende 3,5 sene önce tiroid kanserinden ameliyat oldum. ses temin biri felç olmuş çalışmıyor. bu nedenle sesim çok az çıkıyor ve nefes problemi yaşıyorum konuşurken. en uzun bir kaç dakika konuştuktan sonra sesim tamamen gidiyor bir yudum su içip sustuktan sonra tekrar konuşabiliyorum. bu ses teli çalışmadığından sesim de çok kısık çıkıyor kimse duymuyor beni, bir odadan diğer odaya seslenemiyorum telefon açıyorum istemek için, banyoda, tuvalette seslensem kimse duymuyor beni ancak dibimde oturan pür dikkat dinlerse anlayabiliyor ben,. be sesimin kısıklığından ve nefes probleminden bende çalışamıyorum. satınalma da mühendisdim. bütün işim telefonla konuşmakdı. şimdi işimi yapamıyorum. bundan dolayı ne kadar rapor verdiklerini bilmiyorum en az % 17 alacağımı bilsem rapor için başvuracağım erken emekli olabilmek için. 20 yıllık sigortam var. bu konuda bilginiz varmı yada öğrenebileceğiniz bir yer varmı. çok dua ederim. allah razı olsun şimdiden

Üst Alt