Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite bursu Evde Bakım gelirine dahil edilir mi?

suatcanipekci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamlar, babamın felcli durumundan beri 2-3 senedir bakım ücreti alıyoruz fakat bu sene okul durumumdan dolayi kyk'dan geri ödemeli kredi cektim bu krediler evin gelirine ekleniyormu acaba 3 kişiyiz 1300 tl para alıyor babam benim 300 liralık bursum ile eğer katılıyorsa 1600 oluyor ve kişi başına düşen ücreti biraz geçiyor bakım ücretimiz kesilirmi acaba lütfen cevap bekliyorum.

Geri ödemeli olup olmaması farketmez, tüm gelirler dahil edilir. Kurumada bursu aldığınızda bildirmek zorundasınız...

Ne kadar saçma bir sistem bilseydim almazdım bursu 300 lira için 800 lira parayı kesiyorlar ya sabır..

Saçmalığın daniskasın eğitime desteği çok güzel sunuyolar

Bide geri ödeyeceğim bir para için kesmeleri gerçekden cok ilginc. yaziklar olsun böyle sisteme. kişi başına 510 lira yerine 530 lira para düşücek diye eğer bu bakım ücreti kesilirse yaptıkları yardım anca bu kadar olur demekten başka çare yok

Ben bu mevzuyu Şubat 2014 te arayıp sosyal hizmetlere sordum. Burs da kredi de aylık gelire dahil edilmez ama bildirmeniz gerekir dediler. Son 4 ayda bir şey mi değişti de dahil edilir diyorsun KKELEBEKK ?

Mert, her ne ad altında olursa olsun ister resmi ister gayri tüm gelirler ve tüm yardımlar da dahil evde bakım aylıklarında gelir hesabına dahil edilir. bu önceden de böyleydi şimdi de böyle. buna burslar da dahildir.
fakat geri ödemeli kredili bursların durumunu bilmiyorum tam. kredili burslar gelir sayılırsa dahil edilir.
kredili bursları öğrenim hayatı sırasında kullanıp çok sonra geri ödeme sözkonusu olduğu için gelir sayılıp sayılmayacagından tam emin değilim. bunun için alo 183'ten bilgi alabilirsiniz.
ya da en kesin yolu alo 150 BİMER hattıyla bilgi edinme kapsamında sorup kesin cevaba ulaşabilirsiniz.

Üst Alt