Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite Harçları Kaldırıldı

Bu işin sonu bakalım ne olacak?

Hayret üni yi ötv zihniyetinden kurtarmışlar:)

Öğrenciyken mücahit hayata atılınca müteahhit - Milli Gazete
Bol bol müteahit yetiştireceklermiş. Abileri öyle söylüyor. Ben abilerimin yalancısıyım.
Bende yalanda yok. İftirada yok...

'Müteahhitlere ve siyasetçilere söylenecek o kadar söz var ki... Hele ki bu siyasetçiler ve müteahhitler 'muhafazakar-İslamcı' olsun. Onların günahını saymak için ciltlerce kitap yazmak gerekecek.'

http://www.milligazete.com.tr/makale/bop-cu-islamcilar-ve-islamci-muteahhitler-219509.htm

Bide şu inşaat israfından kurtarsalar... 2-3 ayda bir kaldırım sökülüp yenisi takılırmı?
Önce düzgün fizibilite yaparsın. Sonra bi kerede alt yapıyı kalıcı şekilde tamamlarsın...

İstanbul 20-30 milyonu kadıracak bi şehir değildir.

Dün İstanbul a girişi vizeli yapacam diyenler. Bugün İstanbul u şişirip beleş arsalara inşaat dikip vole, rövaşata aklına ne geliyorsa vurma derdindeler.

Sizin Üstad la alakanız nedir? Üstad da sizin gibi inşaat sevdalısımı idi???

ŞEYH NAZIM KIBRISİ - Tayyip Erdogan - Erbakan - Naksibendi Naqshbandi - YouTube
Dün, Allahüekber.
Bugün inşaatüekber...

Erdoğan, hakikaten siyonistlere mi çalısıyor? - Şeyh Abdulkerim el Kıbrısi Hz. - YouTube
'Kendine müslüman başbakan'!!!

'Sana müslüman denilmez o zaman'

Bacak Protezine, spor aleti muamelesi yapanları, bu ulemalara sorup burada yayınlasak utanırmısınız acaba?.

Özürlü öğrenciye indirim

Arkadaşlar merhaba,

Yeni harçlar yasası resmi gazetede yayınlanmış ve bizi ilgilendiren kısım aşşağıdaki gibi;

Yükseköğretim programlarına kayıt veya kayıt yenileme sırasında Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik uyarınca özürlü olduğuna dair raporu ilgili yükseköğretim kurumuna sunan öğrencilerin ödemesi gereken öğrenim ücreti tutarlarından, özürlülük oranı kadar indirim yapılacak. Özürlü olduğu halde, kayıt yaptırma veya kayıt yenileme sırasında özürlü olduğuna dair raporu ibraz edemeyen öğrencilere, ilgili belgeyi ibraz ettiği tarihte, özürlülük oranı kadar yapılacak indirim tutarı red ve iadeler kaleminden iade edilecek.
İkili andlaşmalar çerçevesinde ülkemizdeki üniversitelere yurt dışından kabul edilecek öğrencilerden öğrenim ücreti alınmayacak.

İlgili Resmi Gazete linki > http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/08/20120829-1.htm

Şimdi cevabını aradığım bir soru var..Engelli öğrenci devlet üniversitesini değilde özel bir üniversiteyi kazanmışsa bu öğrenim ücreti indiriminden bu yasa ile yararlanabilir mi..Kayıt olacağım Üni'yi aradığımda buna cevap alamadım.Hukuki açıdan bilgisi olan varsa bu konuyu aydınlatırsak sevinirim

İyi günler..

ALLAh ALLAh zekaya bak yahu:) özel üniversiteyi kazanmışta harç indirimi ni soruyor. Yahu zaten özel Üniversiteleri puanları ne ki kazanasınız bu birrr. İkincisi Özel üniversiteler harç almazlar. Eğitim gideri alırlar. Yani sizi okuttukları için sizden para alırlar. Bu parayı devlet üniversitesi almaz. Lise yada özel klej ggibi düşün. Üniversitelerde sadece eğitim katkı payı adı altında harç edı verdiğimiz paralar alınıryordu. Şu anda o birinci öğretimde kaldırıldı.
Öyle çok bilmişlik uyanıklık yok. Özel üniversiteyi kazanmışta ! (Burslu kazanmışsan amenna) harç indirimi varmışymış. Pehh bu kadarda artık .okunu çıkarmak olsa gerek.

taytıs;

Bu nasıl uslup yahu kendinize gelin..Sizden icazet mi alacağız burda başlık açarken ???

Yukarıda belirttiğim yasal düzenlemede "harçlar" değil "öğenim ücretleri" üzerine değinilmiş..Burda benim özel üni'yi kazanıp kazanmamam mühim değil..Şehir dışına gidemeyip fiziki engellerden dolayı özel üniversiteyi tercih etmiş arkadaşlarımız olabilir..Bu konunun açıklığa kavuşması için başlık açma gereksinimi duydum..Bu kadar art niyetli ve saygıdan uzak üslupla karşılaşacağım aklıma gelmezdi..

Üst Alt