Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite hastanelerinin birbirlerinden farklı oran vermesi!?

bekone

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
5
İyi günler arkadaşlar ben yetim maaşı alıyorum ama süresi dolduğu için tekrar heyete girmem gerekiyor, geçen sefer başvurduğum da Sivas SGK Sivas Cumhuriyet üniversitesi ne göndermişti 2 kere girmiştim o zamanlar çünkü ret cevabı geliyordu en sonunda Kayseri Erciyes üniversitesi ne sevk etmişlerdi 1 haftada bağlanmıştı aylığım. Şimdi ise SGK tekrardan Sivas Cumhuriyet üniversitesi ne sevk ettiler bu Sivas üniversitesinin yaptığı heyete girince kendi iclerinde oranı belirleyip SGK ya gönderiyor larmis. Kayseri üniversitesi ise tam tersi doktorlarin muane sonuçlarını direk SGK ya yollamışlar herhalde SGK nin kendi doktorları karar veriyor bu önümüzdeki hafta Sivas'a üniversiteye heyete girerken bunları anlatsam faydası olur mu acaba teşekkür ederim

Sivas Üniversitesine neyi anlatmayı düşünüyorsunuz ki,

Daha önce, ilk başvurunuz da Sivas sizi engelli oranınızı düşük verdiği için SGK size maaş bağlamamış, sizde itiraz edince, Sivas ın bağlı olduğu hakem hastane demekki Kayseri ki oraya tekrar sizi sevk etmişler,

Kayseriye gidiş sebebiniz, engelli oranınıza itiraz olduğu için, onlar size oran veremezler, sadece muayene eder sonucunu rapor ederler,
Kayserinin muayesi ve görüşünü, SGK nın kendi bünyesinde oluşturulan Yüksek Sağlık Kurulunda bulunan doktorlar tarafınca incelenip, değerlendirilir ve kurulun vereceği karara göre maaş ya bağlanır veya red verilir.

SGK nın Yüksek Sağlık Kurulunun vermiş olduğu karar red olursa onu da, mahkemeye götürmeniz gerekir, mahkeme dışında kimse bozamaz.

Bu bilgiler ışığında, kurula neyi neden anlatırsınız bilemem.

Sürekli yeni yönetmelikler ve kurallar çıkartılıyor, geçmişi anlatmak ne derece fayda sağlar mı bilinmez...

Sivas Cumhuriyet üniversitesi %90 rapor vermiş bana oysa öyle değilmiş muane olduğum doktorlar muane sonuçlarını direk SGK ya göndermesi gerekiyormuş anladığım kadarıyla

Yani engelli raporunda sorun yok ama süreç yanlış işliyor orada

Sağlık raporu hakkında yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar

İyi günler arkadaşlar ben yetim maaşı alıyorum rapor süresi 9. Ayda bitiyor onun için SGK üniversite hastanesi ne sevk etti bütün bölümleri tamamladım ama göz bölümünde görme alanı na girmem gerekiyordu bir o kalmıştı ama makine bir türlü yapılamadığı için bir türlü heyeti tamamlayamiyorum cimer e felan yazdım 1 ay oldu daha yapılmadı.bunu için daha ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar

Üst Alt