Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite hastanesi rapor süreci deneyimlerimizi paylaşabilir misiniz?

mystarinthesky

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelli raporu almak için randevu almaya çalışıyorum. Heryer sözleşmişçesine aylar sonraya gün veriyor. Raporum ankaradan iade edilmesin diye üniversite hastanelerini aradım önce özrünüzün olduğu bölümden randevu alın sonra bize başvuruda bulunun dediler.
işitme kaybım var. KBB randevu hemen alınabiliyor gibi gözüküyor.

daha önce bu kurumlardan rapor alan var mı. diğer bölüm doktorları görmeden mi rapor veriyorlar. bu kurumların işleyişi hakkında bilgi sahibi olan varsa çok sevinirim.

Gittiginiz üniversite hastanesinin rapor ünitesini bulun, ordan rapor başvurusunda bulunun, sonrasında ilk önce ozrunuzun olduğu bölüme gorunun, en son diğer muayeneleri dolasjn ve elinizdeki evragi rapor ünitesine bırakıp heyet gününü bekleyin, heyette derdimiz yine anlatırsınız zaten, sonrası Allah kerimdir...

Sgk'ya başvurup sizi orası sevk etti değil mi?

Yoksa siz kendiliğinizden hastaneden gidip rapor almaya mı çalışıyorsunuz?

İlk önce kesinlikle Sgk'ya engelli raporu almak için başvurmalısınız ki, orası da sizi bir üniversite ya da eğitim-araştırma devlet hastanelerinden birine sevk edecek.

Bölgenizdeki Sgk'ya başvurdunuz ve elinizde sevk kağıdı var mı şu anda?

Sgk'nın sevk ettiği hastaneden en az 9 farklı doktordan (bazen benim gibi 11 tane de olabiliyor) ayrı ayrı muayene olacaksınız. Bunlar farklı farklı günlere randevu veriyorlar ve en az 1.5 ay falan sürüyor tamamlanması ama her gün gitmiyorsunuz. 3-4 günde bir randevu aralıkları oluyor.

Özellikle bir kan tahlili var ki, onun sonucunun çıkması 25 gün falan sürüyor.

Hepsini bitirdiğinizde genelde de 2 ay sonra gibi heyet görüşmesine çağıyorlar.

Bunlar en az toplamda 4-5 aylık bir zamanda ancak bitiyor.

İstanbul üniv. Cerrahpaşa tıp fakültesi / psikiyatrı polikliniğinden randevu aldım. Görüştüğüm psik. heyet günü verdi. Heyetten 15-20 gün sonra da %45 "sürekli" ibareli raporumu aldım.

perseküsyon

Daha önce Cerrahpaşada hasta olarak kaydınız var mıydı. ben cerrahpaşaya gittim daha önce bizde hasta olarak kaydınız olması gerekir dediler. o yüzden devlet hastanesine randevu aldım.

mystarinthesky

Doğrudur. Cerrahpaşa'da 2000 senesinde yatışım olmuştu. Engelli heyet raporunu 2013 senesinde aldım.

Sadece engelli olduğumuz bölüm (ya da bölümlerden) randevu alıp muayene olmak yeterli mi yoksa diğer tüm branşlardan da geçmemiz lazım mı? Ben gereksiz yere KBB, Göz, FTR, Psikiyatri gibi bölümlere de muayene olup "sağlam" yazısı almak zorunda kaldım. Biraz saçma geldi bana.

Erdogan Er,Erdoğan bey yalnıza rahatsızlıklarınızı bildirip ona göre randevu alip muayene olabiliyorsunuz,fakat hepsine birden girmek bence daha sağlıklı zira ben diabet ve koah hastası olduğumu girdiğim kurulda öğrendim,bu açıdan bütün bölumlere başvurmak bence daha sağlıklı vucudunuzdaki tüm rahatsızlıkları rapor esnasında ücretsiz muayene yaptırıp öğrene biliyorsunuz.

Merhaba Mehmet bey, teşekkür ederim cevabınız için. Epeydir karşılıklı yazışmamıştık. Nasılsınız? İşlemleriniz nasıl gidiyor?

Benim üstteki sorumda aslında şöyle bir alt sorum da vardı; mesela benim psikiyatriden ya da gözden sorunum var, ama bunun rapora yansımasını istemiyorum. Zira biliyorsunuz psikiyatriden depresyon tanısı alsak, diğer hastalıklardan raporun sürekli olması durumu varken, sırf psikiyatriden dolayı 1 yıl kontrole tabi olmak var. Asıl endişem buydu...

Mehmet005

Üst Alt