Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite hastanesinden alınan rapor vergi indirimi için geçerli değil mi?

officer

Aktif Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
Kişisel müracat sonun da 01.12.2008 tarihinde MERSİN ünv. hastanesinden almış olduğum (sürekli) %52 oranında ağır özürlü raporumla vergi indirimi için müracat ettim, ama raporumu kabul etmiyorlar! ne yapmam lazım?
Üniversite hastenelerinden alınan raporlar vergi indirimi için gecerli degil mi?

bildigim kadarıyla geçerli nedenide hakem hastaneleri olmassından dolayı çünkü ünüversite hastaneleri hakem hastanesi olararak geçmesi senin raporun akademik kararlamı verildi kirli_33 baş vurdugun ünüversitenin hastalıgınla ilgili bölümün akademik üyeleri vardır onlar toplanıp karar alırlar vede kararları baglayıcıdır

Kesinlikle geçerlidir. Başka bir red gerekçesi olmasın?
Mersin'de Özürlü Sağloık Kurulu Raporu Vermye Yetkili Sağlık Kuruluşları:

Mersin Sağlık Bakanlığı Mersin Devlet Hastanesi
Mersin Sağlık Bakanlığı Mersin Toros Devlet Hastanesi
Mersin Sağlık Bakanlığı 70. Yıl Tarsus Devlet Hastanesi
Mersin Sağlık Bakanlığı Tarsus Devlet Hastanesi
Mersin Sağlık Bakanlığı Anamur Devlet Hastanesi
Mersin Sağlık Bakanlığı Erdemli Devlet Hastanesi
Mersin Sağlık Bakanlığı Silifke Devlet Hastanesi
Mersin Üniversite Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi

abi adam kabul etmiyo ya
illaki ben seni sevk edecem gidecen yeni rapor getirecen diyor rapor tarihimde yeni ya anlamadım gitti.
bu işin şikayet yolu yok mu abiler ablalar

birde şu var raporu aldıgım da ssk lı olarak çalışmıyordum rapordan sonra işe başaladım

Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyledir (bkz)
Özürlü vatandaşlar diğer kuruluşların (Sağlık İl Müdürlüğünce özürlü kimlik kartı almak için veya SSK. tarafından işe girişlerde) sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere [Sakatlık İndirimi için] başvurabileceklerdir.
Yani illa da bir sevk şartı arıyorlar, ama bu sevk edenin Defterdarlık olması şartı yok.

verği indirimi için sanırım kurum verği dairesine yazı yazıyor verği dairesi sevk ediyor raporunu alıp verği dairesine teslim ediyorsun onlar ankara gelirler idaresine gidip onaylanıyor verği dairesine geliyor ordan kurumuna bilğilendiriyor bende böyle idi eski çamlar bardak olmadıysa:D

(HASTANIN DURUMUNU BİLDİRİR RAPORDUR.)
o rapor da var bende 5 tane kbb uzmanı tarafından imzalanmış ve başhekim tarafından onaylanmış

kirli ozaman çalıştıgın kurum tarafından belgelerini hazırlayıp defterdarlıga baş vuracaksın sana hangi hastaneya gitmek istersen diye soraralarsa sende mersin ünüversitesi hastanesine dersin o raya sevkini alırsın ünüversitede hastalıgınla ilgili muayineyi vede test leri yaptırdıktan sonra akademik kararla kurula girersin orasının verdigi karar herzaman baglayıcıdır ordan sana oraporu vermezler direk maliye bakanlıgı merkez saglık kuruluna gönderirler o rasıda inceler neticeyi iş yerine yazılı olarak bildirir not sevk aldıktan 3 iş günü içinde sevki aldıgın hastaneye baş vurmalısın aksi takdirde aldıgın sevk geçersiz sayılır anladınmı kirli_33

Ve nihayet vergi ind. için müracatımı yaptım
Çalıştıgım kurum tarafından tekrar maliyeye sevk edildim
Bu kez gittigimde aynı memur ve başka bi memur daha vardı beni sevk edin Mersin ünv.hastanesine dedim, diger memur arkadaşa da dedim benim yeni tarihli raporun var ama bu memur kabul etmiyor. illaki seni sevk edecem diyor dedim. bu kez 2 memur birbiriyle tartışıyor biri rapor yeni tarihli olur diyor biri olmaz diyor bu işin sonu yok iş müdüre intikal ediyor müdür inceliyor kanuna bakıyor ve nihayet bu rapor yeni kanuna göre düzenlenmiş olur diyor (çok şükür rapor almak ölüm) ve diger evraklarımı hazırlayıp 02.02.2009 tarihinde teslim ediyorum 1 ila 1.5 ay sonra sonuç için iş yerine yazı gelir diyor
1. Ankara rapor oranımı düşürür mü? (rapor trh 17.12.2008 sorun işitme %52)
2. 1 ila 1.5 ay erken degil mi? 6 ay'ı buldugu söyleniyor
3. Raporumun aslını aldılar ileride sorun olur mu?

kirli 33
raporun aslı gönderilir. ne kadar sürede sonuçlanacağı önemli değil, çünkü senin başvuru tarihin esas alınır o tarihten bu yana maaşından kesilmiş olan gelir vergisini geri alırsın. oran da pek bir değişiklik olmaz. rapor yetersiz bulunursa tekrar gönderebilirler.

kirli_33 ünüversite hastanesinden alınan raporlar baglayıcı nitelikte bence %40n altında olmayacagına eminim abicim sonucu paylaşırsan seviniriz abicim

Evet arkadaşlar bugün maliyeye gittim bi sorayım ne alemde diye bizim işlemler Ankaradan evragım gelmiş ve iş yerime postalanmış bugün itibariyle memurdan ögrendigim kadarı ile %50 olarak onaylanmış...

Hayırlı olsun
Bakalım benim %74 lük rapor ne olacak meraktan çatlayacam :)

TŞK
İnşallah senin raporunda onaylanır...
Sen nezaman müracat etmiştin gönülyarası.

Gözün aydın kirli.Maaşın 25,13-TL artacak.

hayırlısı olsun kirli-33 kardeş.
ne kadar zamanda geldi raporun acaba. inşallah bizim de onaylanır. işitmeden %48 aldık. benim 1,5 ay oldu gideni evraklar ankaraya.

Teşekkürler soykankaan
Onaylanıp gelir inşallah

Teşekküler Aykus
Ben şubat 2 itibariyle teslim etmiştim ama 45 gün sonra evrak eksikligi nedeniyle tarafıma geri geldi.. sonra eksik evrakları hazırlayıp mart 17 de tekrar maliyeye teslim ettim ve dün itibariyle iş yerime posta ile yollanmış...
esasında benimde maliyede az bi işim vardı bi sorayım dedim şans işte ....

31.03.09 salı günü evrakları teslim etdim banada 1 -1.5 ay içinde belli olur dediler.

Bugün maliyden gönderilen posta elimize ulaştı ve %52 (gittigi gibi) olarak onaylanmış.
Vergi ind. belgesi iş yeri tarafından tarafıma teslim edildi, şimdi ben bu belgeyi ne yapacam ssk yamı verecem

Hiç bir şey yapmayacaksın :) Çalıştığın işyerine vereceksin ki vergi indirimi uygulasınlar... İşyeri değiştirirsen, oraya da sunarsın.
Emeklilik zamanı geldiğinde de, SGK'na verirsin...

İşyerine fotokopi versem olur mu? aslı bende kalsa ilerde lazım olacak ya ondan

Tabii, fotokopisini ver işyerine; zaten aslı hep sende kalsın. Gerçi istersen defterdarlıktan benzer bi belge her zaman alabilirsin, ama eldeki varken... :)

Hayırlı olsun. Benim bir sorum olacaktı : gönderdiğiniz rapor size geri verildimi işyerindemi kaldı benimki işyerinde ve aslı ulduğu için endişeleniyorum ayrıca vergi indirim belgesinin aslıda işyerinde.İşten ayrılacak olursam bi sakatlık çıkmaz inşalah.

Gönderdigimiz rapor geri gelmedi bize ama Ankara raporun aslını da yolluyor ama vergi dairesi vermiyor .Onuda aşağıdaki yazıdan anladım
Maliye bakanlığından Mersin vergi dairesine gelen yazıdan bi alıntı yapayım
Bu nedenle adı geçenin 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesine göre Rapor tarihinden (01.12.2008) itibaren ÜÇÜNCÜ derece sakatlar için uygulanan sakatlık indiriminden yararlanması gerekmekte olup;Rapor aslı ekte gönderilmiştir.
Bilgi edinilmesi,gereği ile durumun hizmet erbabının tabi bulunduğu işverene tebliğini rica ederim.

Üst Alt