Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite hastanesinden maluliyet raporu nasıl alınır?

Konular
27
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]üniversite hastanesinden maluliyet raporu nasıl alınır direk başvuru yaparsak alabilirmiyiz[/FONT]

Ssk dan malülen emeklilik içinmi
rapor alacaktınız?

Yoksa başka amaçla mı malüliyet raporu alacaktınız?

Maluliyet tespit raporlarında hastanın sgk sevki ile gitmesi daha doğru olanıdır,keza bireysel başvuru raporlarınızı sgk kaile almaz ve mutlak surette sizi tekrar hastaneye sevk eder.Bu sebebden mutlaka sgk sevki ile gidin.Engelli raporu almak istiyorsanızda bireysel rapor alabilirsiniz bunun içinde gittiğiniz hastanenin sağlık kuruluna başvurun,onlar sizi yönlendireceklerdir.

Son düzenleme:
Mehmet005

Merhaba,

Peki vergi indirimi için bir üniversite hastanesinden aldığım Engelli Raporunu, daha sonra SGK'da maluliyet tespiti için kullanabilir miyim?

Teşekkürler,

Erdoğan

Erdogan Er: Sgk'ya vereceğiniz rapor hastalıklarınızın mevcudiyetini ispat gerekçeli ön rapor olarak değerlendirilir,
Ve sgk sizi mutlaka tekrar bir hastaneye sevk ederek,hastaneden yeni bir sağlik durum raporu ister.
Bu raporda hastalıklarınıza hastane oran yazmaz,o konuyu sgk'nın saglık heyeti değerlendirerek maluliyetinize karar verir.
Benim size tavsiyem şu olacak,
Şayet elinizde mevcut bir raporunuz varsa bu raporunuzu erken emeklilik avantaji olarak kullanın ve sgk'nın kademeli erken emeklilik sisteminden faydalanarak 2 ayda emekli olun.
Zira,malulen emeklilik süreci çok zor ve uzun bir süreç,ben kendim %85 raporla 3 senedir mahkeme salonlarında,adli tıp koridorlarında sürünüyorum.
Daha önceden bu konular hakkında bilgim olsaydı kesinlikle bende o sistemden emeklilige baş vurur ve bu sıkıntıları çekmezdim.
Bu site sayyesinde bir takım bilgilere ulaştım ama benim için biraz geç oldu.
Sana tekrar geçmiş olsun.
Not:
Kademeli erken emeklilik geçişinde'de rapor oranı'nı,prim toplamını,sgk başlangıcını yazarsan seni bilgilendirmek adına burdan yardımcı oluruz.

Merhaba Mehmet,

Öncelikle yanıtın için teşekkür ederim. Malulen emeklilik fikri bende yeni yeni oluşmaya başladı aslında. iyi bir işim ve kazancım var. Malulen emeklilikte maaşımın dramatik bir şekilde düşeceğini öngördüğümden yakın zamanda bunu düşünmüyoru. Dayanabildiğim kadarıyla tahammül etmek istiyorum, sağlığım açısından çok zorlansam da...

Fakat burada okuduklarımdan anladığım kadarıyla engelli durumumu ve oranımı şimdiden tespit ettirmem, hiç değilse vergi indirimi vesaire gibi başvuruları yapsam sanki ilerisi için bana avantaj sağlayacakmış gibi geliyor. Burada yazan Bülent beyin mesajlarından da bu yönde bir yargıya vardım. Şimdiden bir adım atmak gerek kanımca.

Kademeli erken emeklilik nedir bilmiyorum. Ama istediğin bilgileri burada vereyim: Sigorta başlangıcım Ekim 1998, prim günüm 6184, 19 yıllık sigortam var. Normal emeklilik için yıl ve yaş şartlarını sağlayamıyorum şu an.

Yardımın için tekrar teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Erdoğan

Erdogan Er
Kardeşim,kademeli erken emeklilik dediğim konuda aynı diğer adı engelli emeklilik.
Verdiğin bilgiler dahilinde,
senin almış oldugun rapor oranını bilemedigimden hesaplama yapamadım,
Fakat,bu vermiş oldugun bilgilere göre sen bu emekliliği çoktan hak etmişsin,tek eksik vergi indirim belgesi alabilmen.
Sana ayrıca şöyle bir tavsiyede'de bulunmak istiyorum,
Şayet çalıştıgın yerde emekli olduktan sonrada çalışmana izin verirlerse,
Emeklilik işlemini gerçekleştirip işinede devam edebilirsin,
En kötü emekliliktende 1000 lira alsan senin için ayrı bir gelir olur,bu senin yasal hakkin.
İstersen vakit kaybetmeden bu konu için girişimlere başla derim,
Rapor oranınıda yazarsan sana net bir bilgi veririm,bu arada kamudamı yoksa özel sektördemisin belirtmeyi unutma.

Selam Mehmet,

Teşekkürler yanıtın için. Henüz rapor için başvuru bile yapmadım aslında. Bu nedenle sana herhangi bir oran veremiyorum. Yakın zamana kadar böyle bir hakkım olduğunu bile bilmiyordum. Belki de engelli, özürlü ve malul kelimeleri bana hep bir uzvu kopmuş ya da arızalı kişileri düşündürdüğü için kendime yakıştırmıyordum....fakat son zamanlarda sağlığım daha fazla bozulmaya ve iş hayatı beni zorlamaya başladığı için artık konuyu incelemem gerektiğini düşündüm.

Bülent bey'in bir soruma yazdığı cevapta benim daha önce yanlışlıkla Sakatlık Cetveline baktığımı öğrendim. Orada sağlık sorunumun karşısında (total kolektomi + anal inkontinans için) %60 + %60 çıkıyor. Balthazar'a göre bir arkadaş hesapladı. Toplam iş görmezlik oranım %82. Fakat bülent bey Malullük Cetvelini bana yolladı. O cetvele oranlar yazmıyor. ama benim sağlık problemlerin aynı şekilde yer alıyor. Bülent bey bu şekilde kolaylıkla malulen emekli olabilirsiniz aslında dedi.

Bu arada özel sektördeyim, SGK'lıyım.

Tekrar teşekkürler.

Erdogan Er:
Bülent beyin bahsetmiş olduğu malulen emeklilikte tekrar çalışma durumunuz olmaz,çalışma olursa,Emekliliginiz iptal edilir sıkıntı yaşarsınız,
Fakat benim dediğim rapora bağlı engelli emekliliginde isterseniz,hem emekli olur maaşınızı alırsınız hemde çalışırsiniz.
Alacağıniz %80 raporlada 15 yıl,3600 günlük siğorta ile vergi indiriminizide aldıktan sonra hemen emekli olabiliyorsunuz.
Artık karar size kalmış erdogan bey.

Mehmet005

Merhaba Mehmet bey,

teşekkür ederim yanıtınız için. Engelli emekliliğinde, yasal olarak çalışmaya devam edebiliyor muyum? Bunu bilmiyordum....Peki hali hazırdaki işimden istifa etmem gerekecek mi bunun için? yani işe giriş çıkış yapmam gerekecek mi?

s.a arkadaşlar sgk tan sevk aldım aynı gün hacettepe hastanesine başvurdum 30 haziranda sağlık kuruluna gireceğiz bakalım ne olacak ücret almıyorlar bu arada

Erdogan Er:
İşinizden istifa etmeyeceksiniz,bilakis vergi indirimi almak için çalışıyor olmanız gerekli,
Rapor konusunda ise,
Sağlık kurulu raporu vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi var,buraların sağlık kurullarına ücretsiz başvuru yapıp raporunuzu şahside alabiliyorsunuz,
Ne için istediginizi sorarsalar.mutlaka şunları söyleyin.Emeklilik ışlemleri amaçlı kuruma vermek için.
Vergi indirimi almak için,(vergi indiriminden faydalanmak ıçin)
istihdam (Emeklilik sonrası kamu dahil özel sektörde çalışabilmek için
Engelli kimlik kartı (Engelli haklarından faydalanmak için,ücretsiz şehir içi ulaşım vs,gibi)
Ortez protez,cihaz,tekerlekli sandalye alabilmek için.
Diyorsunuz ve hastalıklarinizla ilgili branjlari mutlaka söylüyorsunuz bu arada parantez içine aldıklarım sizi aydınlatmak amaçlidır,saglik kurulu size muayene için gün veriyor o tarihte muayeneye giriyorsunuz,
Muayene tetkik, emar sonuçlarınızi sız elden toplayıp,bu arada kendiniz için,birer nusha fotokopilerinide çekmeyi unutmayın,
Bu topladıgınız sonuçları sağlık kuruluna veriyorsunuz.sağlik kurulu dosyanızı heyete gönderiyor ve onbeşgün sonra oranlı raporunuzu aynı bölumden alıyorsunuz,
Bu arada saglık kuruluna mutlaka,çalışmak ıstediginizi belirtin,ki o bölume kazarada olsa çalışamaz yazmasınlar.yoksa tekrar çalişmanız zora girebilir.
Ve,gelelim raporunuzu aldıktan sonraki işleme,
Raporunuzu işyerine veriyorsunuz ve maliyeden vergi indirimi almak istediginizi söyluyorsunuz,
Işyeriniz gerekli başvuruyu yaptiktan en geç 3 ay sonra bu 20 günde olabilir,maliyeden işyerinize vergi indirim yazıniz geliyor,
Sizde bu yazıyi alip sgk ya başvurarak emekliliginizi istiyorsunuz,
Emeklilik dilekçenizde mutlaka Engelli yani kademeli erken emeklilikten faydalanmak istediginizi belirtin,yoksa sizi malulen emeklilik kapsamında degerlendirirler ve sil baştan sürundururler.
Ve sonuç,
Sgk ya başvuru tarihinizden itibaren emekliliginiz başliyor ve 2 ay içinde maaşinizi almaya başliyorsunuz,
Bu arada işinizede devam edebiliyorsunuz.

Wow! Harikasınız Mehmet bey. Emek verip bu kadar detaylı ve kapsamlı anlattığınız için teşekkür ederim. Eksik olmayın. İstanbul'a yolunuz düşerse buyrun çalıştığım üniversiteye gelin, yüz yüze de tanışmış ve teşekkür etmiş olurum.

Sağlıcakla kalın,

Teşekkürler

Erdoğan :)

Mehmet005

Rapor oranım %70 pirim toplamım 600 sgk başlangıcım 2002 nezaman emekli olabilirim yardımcı olursan sevinirim teşekkürler

Üst Alt