Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite hastanesinden nasıl engelli raporu alınır?

Poyraz_

Yasaklı Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
ben dün heyete girdim aban yüzde 39 oranla engelli raporu verdiler hastanede ki yetkililer 1 ay sonra üniversite hastanesinden almamı söylediler raporu fakat 1 ay neden bekliyoruz onu anlamadım üniversite hastanesinden engelli raporu nasıl alınır bilen var mı acaba ??? herhangibir yerden sevk kağıdı v.s almamız gerekiyor mu ???

Heyete girdikten sonra raporun aslını eline vermeleri gerekirdi. Yakın zamanda rapor güncellemesi yapmadım ama en son böyleydi, sonucu belli olan bir şey için 1 ay neden beklediğini sorsaydın ya yetkiliye?

selda*

valla o an öyle sinirliydim öyle öfkeliydim ki sinirden hiçbirşey sormak aklıma gelmedi....
ama pazartesi üniversite hastanesine gidip soracam bir....

arkadaşlar ben bugün üniversite hastanesine gittim engelli raporu almak için ordaki görevli bayan bana 2 seçenek sundu ya 6 ay bekleyip yeniden rapor alacan dedi yada il sağlık müdürlüğüne itiraz edip üniversite hastanesine sevk isteyeceksi dedi ordan çıktım il sağlık müdürlüğüne gittim onlarda kayseri şehir hastanesine sevk yaptıklarını söylediler benimde bu günlerde işe girme durumum söz konusu 2 arada derede kaldım sizce ne yapmalıyım ???

bende numune hastanesinden yüzde 39 oranla engelli raporu verdiler doktorlar 1 ay sonra üniversite hastanesine git dediler üniversite hastanesine nasıl gidecez kim sevk edcek bizi ???
il sağlık müdürlüğü şehir dışında hastaneye sevk ediyor nasıl yapacaz ???

selda*
E DEVLET den çıkar raporlar indireceksin çıktısını alcaksın

yeni raporlar e-devlet e-nabız e- rapor tüm sistemlerde çıkıyor...

Ahmet T

teşekkürler bilgi için yalnız benimkinde rapor görünüyor ancak pdf çıktısı alınamıyor...

Üniversite hastanesinden engelli raporu alacam prosedürü bilen var mı ???

s.a arkadaşlar ben normalde yüzde 44 engelli bireyim. fakat 2 ay önce yeni rapor alayım dedim almaz olaydım yüzde 39 oranla rapor verdiler itiraz ettik nöroloji doktoru beni üniversiteye sevk etti. bugünde numune hastanesinde heyete girdim ben üniversite hastanesinden heyete gireceğimi sanıyordum neyse herşey bitti öğleden sonra evrakları üniversitenin sağlık kuruluna götürdüm oradaki yetkililer beni nörolojiye sek ettiklerini söyledi nöroloji polikiniğine gittim öğleden sonra polikinlik yok dediler kendim az önce pazartesine randevu aldım şimdi bundan sonraki süreç nasıl işleyecek üniversitedeki doktor beni görüp kağıda ne yazacak buna kararı üniversite mi verecek geri numuneye mi gidecem hiç kimsenin birşey bildiği yoktur o ona o na yolluyor araç saçı gibi oldu bu tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum bir insan 2 aydır engelli raporu almak için uğraştılır mı bu nasıl işdir resmen eziyet zulüm.....

Kevser er

ALAMADIM NALET olsun alamadım....
pazartesi üniversite hastanesine gidecem acaba parayala hocaya mı muayane olsam yoksa sıradan çaylak tiplere mi gitsem kararsız kaldım ne yapacaz ????

Bu nasıl vicdansızlık? Yüzde 40 verseler ekpss hakkın var. Yüzde 39 ne yahu?

POWER_
çaylak tiplere giderde kendimi tutarım yapacakları saçmalıklar karşısında diyorsan git ama bence hocada aynı kapıya çıkıyor ben tutamıyorum şahsen kendimi her iki durumdada onlarda gıcıklığına oranımı düşürüyorlardı Allahtan sürekli rapor aldı da kurtuldum

Konkon
işte dövünce de doktoru dövdü oluyor ....

Kevser er
kendimi tutup tutmama değil çaylak tipler birşeyden anlamıyor mesele bu....

vallahi de ne diyeceğimi şaşırdım. O zaman bana da vermezler yüzde 40.

aynen öyle insanı harbiden çileden çıkarıyorlarr.....

Kevser er
saol başkanım....

evet arkadaşlar ben normalde yüzde 44 engelli bir vatandaşım tam 3 aydır yeniden engelli raporu almak için mücadele veriyorum...
44 olan raporumda bazı sıkıntılar olduğu için vergi muafiyetinden faydalanamadığım için yenisini almak istedim nerden bileyim bizim sağlık sistemimiz bu kadar berbat kötü...
devlet hastanesi bana yüzde 39 engelli raporu verdi itiraz ettim üniversite hastanesine sevk ettiler orası daha beter çıktı bir sürü test tettik istediler emar istedi çaylak asistan doktor dedim ki üzerine acil diye not yazsanız bir an önce çekilsek bu işi sonuca kavuştursak işe grecem engelli rporu lazım dedim neden öelecen mi diyor bana doktor bozuntusu dövünce doktoru dövdü oluyor işte arkadaşlar
kim ne derse desin bu ülkede sağlık paran kadar var parası imkanı olmayan ölsün sürünsün bu ülkede devlet hastanelerinin de üniversite hastanelerinin de durumu ortada ikiside yerin dibine batsın nalet olsun....

her ne kadar yazdığınızın çoğunda haklı olsanız da acil kavramını sanırım yanlış biliyorsunuz

bir doktorun hastasıyla konuşmasına kulak verdim doktor hastasına olum beni hasta etme git odana dedi

POWER_

ikini bir rapor çıkarma gereği neden duydunuz ki raporunuz süresiz değilmiydi.Süreli ise tabiki ona birşey diyemem tekrar istiyorlar ama bu kadar kısa sürede değil tabiki 2 veya 3 sene sonra isteniyor.

Bende o hatayı 20 sene öncesinde bir kere yaptım il aldığım rapor %65'ti bir sene sonra tekrar çıkardım ameliyat durumu vardı ozaman neyin olduğunu bilmiyorum bile,2 rapora baktım %45'şe düşürmüşler.Raporum süresizdi bir daha da rapor almadım tekrar düşürürler diye.Halbuki şaun tekrar rapor alsam belkide fazla çıkar biliyorum yaş ilerledikçe başka hastalıklarda çıkıyor ya ondan yani.Bana deselerki rapor çıkarsan şuan kesin yüksek çıkar diye yine uğraşmam valla böyle çileli sağlık sistemi varken,hastayane gitmeye bile korkar olduk.Allah'tan özel sağlık sigortası varda ssk devlet hast.pek gitmiyorum.

sgurkan

Pirince giderken evdeki bulgurdan olmaya hiç gerek yok! Özel sağlık sigortasının kapsadığı içerik önemli ayakta hasta ve yatan hasta olarak ayrı işlem yapılıyor. %40 raporunuz sürekli ise kontrol muayenesi ve başka nedenlerden dolayı sgk sizden tekrar rapor istemediği sürece sakın rapor oranım yükselsin diye yeni rapor almaya kalkmayın.

Pa_Pi
benim yüzde 44 süresiz olan raporum ile vergi muafiyetinden faydalanamıyorduk bende işsizim hazır boştayken yeniden rapor alayım hemde eimizde güncel tarihli rapor olsun dedim nerden bileyim işin bu noktalara geleceğini ???
batsın bu dünya beni isyankar ettiler 3 aydır yeni rapor almaya uğraşıyoruz çok berbat bir sağlık sistemimiz var bakalım nereye varacak bu işin sonu ????

bir doktorun hastasıyla konuşmasına kulak verdim doktor hastasına olum beni hasta etme git odana dedi

kusura bakma onu dyen doktor enbesilin önde gideniymiş....

power inşallah alırsın fakat senın işlerdede bi terslik var şimdi eskisi gibi bekletmıyolar ben 1 haftada raporu aldım,1 aydada vergi indirimini aldım.

Pa_Pi
kesinlikle düşünmüyorum bile,o hatayı bir kere yaptım mecburiyetten bilmediğim için bir daha da asla :)
Teşekkürler.

sgurkan

İlaç firmasında çalışmaya devam ediyorsun galiba vergi indirimin varsa riske girme derim.

ekol

valla şanslı adammışsın o zaman ne diyeyim hayatımda zaten hiçbir iş yolunda gitmiyor ki ?? nerde terslikler aksilikler hep beni buluyor ...
nalet olsun beni isyankar ettiler beni isyana sürüklüyorlar.....

Pa_Pi
Evet devan ediyorum vergi indirimim de var.Bu vakitten sonra riske girmem 2 senen kalmış zaten emekli olmama.
Sanırım tanışız,nick mi değiştirdiniz.

sgurkan

Şirket bilgisayarım her yıl değiştiği için şifre ve üye adları çöp oluyor o yüzden telefondan giriyorum artık 15 temmuzda telefonum ve çantam çalındı ve yeni üye ismi ile geldim. Eskiden emeklilik ve diğer konularla ilgili konuşmuştuk. Benim 17 ayım kaldı ve emekli olup kafamı dinlemeyi düşünüyorum. Emekli olmadan ne kadar maaş bağlanacağını hesaplat derim çünkü 2008 yılı sonrası çalışma günün fazla ve aldığın maaş asgarî ücretin 3 katı değilse çok düşük emekli maaşı bağlanır. Yani 2008 yılı sonrası aylık bağlama oranı %30 düştü. 2008 yılı öncesi %70 abo bağlanıyordu. Şimdiden hayırlısı olsun.

Pa_Pi
Ben sizi hatırlayamadım kendinizi bir tanıtsaydınız ya :D
ben hesaplatma yapıyorum 2 senedir takip ediyorum çalıştıkça emekli maaşım artıyor görünütor.
Eski oranlara göre çok düştü maalesef,eskiden prim yüksekten ödendinğinde asgari ücretin 2 katı maaş bağlanırdı.Şimdi ise ancak asgari ücret gibi emekli maaş bağlanıyor.Bkalım 2 seneden ne kadar değişecek.

Üst Alt