- Özürlülere üniversite kontenjanı teklifi
İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, üniversite kontenjanlarının yüzde 5'nin özürlülere ayrılması için kanun teklifi hazırladı Kanun teklifine ulaşmak için buraya tıklayın].
Ağırbaş ve arkadaşlarının imzaladığı Yükseköğretim Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
Teklife göre, üniversiteler, ortaöğretim mezunu yüzde 40 özürü bulunanlara her bölüm için 3 kişiden az olmamak ve bölüm kontenjanının yüzde 5'ini geçmeyecek sayıda kontenjan ayıracak. Özürlülerin üniversiteye yerleştirme koşulları, yönetmelikle belirlenecek.
Üniversiteye yerleştirilen özürlüler harçtan muaf tutulacak. Bu kişilerin eğitimlerini rahat bir biçimde sürdürebilmelerini sağlayacak dokümantasyon, özel kitap ile diğer materyaller, rektörlükler tarafından sağlanacak.
Teklifin gerekçesinde, özürlülerin hem ekonomik hem ulaşabilirlik hem de eğitimde verilen fırsatlar anlamında mağduriyetlerinin giderilmesinin amaçlandığı kaydedildi.
Kaynak
bülent abi bizler için büyük firsat abi buyur incele bende gördüm heyecanladım birden hazir teklif varken meclisde ben diyiyorim ki site olarak yaptıgımız mail kampanyasını yapalım mı bülent abi heyecan verici bi olay bence engelliler adina