Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite memurluğundan kurumlar arası geçiş prosedürü nasıldır?

darkjusticer

Yasaklı Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
İyi günler...

Ben bandırmada bir üniversitede memurum, 2016 EKPSS (işitme engelli) ile atandım. 2019 aralık ayına kadar asaletim tasdik olunca buradan kurtulmak istiyorum. İşin doğrusu 30 tercih arasından 26 tanesine puanım yeterken bandırmayı yazdığıma çok pişmanım. Bandırma her yönüyle büyük bir hayal kırıklığı oldu benim için, tam bir varoş kenti ! Kurumlar arası geçiş için tam olarak ne yapmam gerekiyor acaba ? Mesela Milli Eğitim Bakanlığı için bakanlığa dilekçe mi yazmalıyım. Bilen bir arkadaştan ayrıntılı olarak bilgi alabilir miyim, engelliler için tayinde kolaylık var mı ?

Üniversite lerde çalışıp tayin almak çok zor, başarabilirsen ne mutlu

Öncelikle geçmek istediğin kurumda boş kadro olması gerekir. Boş kadro olsa bile geçişler zor sağlam torpil istiyor. Bunları hallettikten sonra kendi kurumundan muvafakatnameni alman gerekiyor ki bu da zor kurumlar kolay kolay kendi personelinin gitmesine izin vermez. Her iki taraftan da sağlam torpilin varsa geçersin yoksa çok zor.

Önce geçmek istediğiniz ve kadro açık olan bir üniversite bulursunuz. O üniversite sizi ister, şimdi çalıştığınız kurum muvafakat verirse geçersiniz. Geçmek istediğiniz yeri bulup konuştuktan sonra çalıştığınız üniversiteye gidip bu işlerden sorumlu kişiye derdinizi anlatın. Mesela ailemin yanında olsun veya oradan biriyle evleneceğim gibi şeylerde yardımcı oluyorlar.

2016 atandım diyorsun asaletin 3 senedemi onaylanacak?

sneyper

Ben EKPSS sınav tarihini yazdım. Yani Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 24 Nisan 2016 yılında yapıldı, Ben ikinci yerleştirmelerde (tarih: 24.08.2017) atanma tebliği geldi ve ben 2017 aralıkta iş başı yaptım arkadaşım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Önemli olan kurumlar arası geçiş için boş bir kadro bulabilmek çalıştığım üniversite sorun olursa gerekirse mahkemeye de taşırım. Her halde bir kurum kendisi ile mahkemelik olmuş gönülsüz bir personeli elinde tutmanın çabasını vermez.

Bu ülkenin yekpare enerji kaynağı torpil enerjisi maalesef :( bizde de petrol olmayınca artık...

Çalıştığım üniversiteden bir şikayetim yok, benim aradığım sey esasında daha dolgun bir maaş değil, yaşanılabilir bir kentte adam gibi yaşayabilmek. İnsanın altın yumurtlayan tavuğu bile olsa beş para etmez bir memlekette yaşıyorsan, evde tıkanıp kalmışsan ne anlamı var, paranın pulun, öküzlerle dolu bir ahırda insan nasıl rahat edebilir ki ?

Genelde asalet 1 yılda onaylanır, demek istedigim sen 2. yila kalmışsın

sneyper

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54 üncü maddesinin 2 ikinci fıkrasında yer alan "Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." hüküm uyarınca aday devlet memurluk süresi 1 yıldan az 2 yıldan çok olamaz.https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.657.pdf

Üniversitelerde aday memurların asalet tasdiki için yasal süreç olan 2 yılın son haddine kadar beklertirler.

Arkadaşım bende sana birşey söyleyeyim asaletin onanmasini geçtik, Engelli memur asaleti onanmadan tayin olabilir, ben daha göreve başka ilde başlamadan yaşadığım ile tayin aldım, kurum MEB Üniversitelerde tayin çok zordur yok gibi birşeydir tercih yaparken bunlari göz önünde bulundurmak gerekir

Üst Alt