Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite öğrencisi olarak 2 yıl önce kaza geçirdim. Tazminat ne olur?

teokrant45

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Üniversite öğrencisi olarak trafik kazası geçirdim sürücü yanında. sol ön kolumda 3 parçalı kırık oluştu 4 tane çivi ve platin var 15 dikişlik kolda 3 dikişlik bilekte iz bulunmakta kaza esnasında yaş 21 tazminat miktarı veya maluliyet oranı ne olur

Kalıcı izlere %5 rapor veriliyor diye okumuştum ama daha bilgili arkadaşlar cevap verecektir geçmiş olsun dostum

Merhaba
Rapor alabıldınız mı?
Kaza tutanağı itiraz suresı çoktan gecmiş bu nedenle benım yapabılecegım bir şey yok ama avukatınız yoksa bu işle ilgilenen bir avukat arkadaşımız var ona yonlendırebılırım.
İyi günler

Yok ben zaten kaza tutanağına itiraz etmeyeceğim öyle bir amacım yok. Şimdi sigorta şirketine yazılı başvurdum rapor olmaksızın, 15 günlük süre içerisinde cevap vermezlerse veya reddederlerse önce zorunlu arabulucu başvurusundan sonra anlaşamazsak ki büyük ihtimal ile anlaşamayız. Bundan sonra sigorta tahkim'e gitmeyi onların beni rapor alma ile bir yere yönlendirmesi sonucu rapor alıp tahkime tekrar sunup tazminatımı alacağım. Avukatlık bir durumum yok şimdilik çok teşekkür ederim usulü vs. iyi biliyorum ancak tazminat olarak tahmini ne kadar alabileceğimi bilmediğimden böyle bir konu açtım tahmin edebilen varsa çok makbule geçer.

Usulü pek de iyi bilmiyorsunuz, usul dediğiniz şey zaten koca bir derya, iyi biliyorum diyen yanlış biliyordur.
Zorunlu arabuluculuk demişsiniz ama tahkime başvuru için arabuluculuk zorunlu değil.
Bunun dışında sakatlık raporu olmadan tahkime başvururum, onlar beni hastaneye yönlendirir demişsiniz ama genel şartlara göre şirkete başvururken rapor sunmak zorundasınız, tahkimde görüş birliği yok, bazı hakemler şirkete usulüne uygun bir şekilde başvurulmadığı için sizin başvurunuzu usulden reddediyor, boş yere başvuru ücreti ve vekalet ücreti ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Siz şu aşamada, okulunuz bitene kadar dava-tahkim vs işlere bulaşmayın. Sakatlık raporunuzu alıp şirkete tekrar başvurun, şirketten paranızı alın.
Şirket size ibraname imzalatacağı için, parayı aldıktan sonra 2 yıl içinde dava açmak zorundasınız, o zamana kadar okulu bitirin, iyi bir maaşla çalışmaya başlayın ve öyle açın davayı. Acele ederseniz zarar edersiniz.
Şu anda öncelikle raporu alıp sonra şirkete başvurun.

Üst Alt