Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite öğrencisine bağlanan yetim aylığı ile ilgili..?

Sonercan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2011 yılında babamı kaybettim ve o sene Akdeniz Üniversitesinde 2.sinif ogrencisiydim , maaşım ocak ayında bağlandı ve temmuz ayında 2 senelik okulumu bitirmemden dolayı kesildi tekrar .

Ekim ayında tekrar üniversiteye başladığımda öğrenci belgelerini , kayıt belgesini ve gerekli - istedikleri tüm belgeleri dilekçeyle beraber vaktinde göndermeme rağmen geçen 6 aylık sürede hala yetim maaşım bağlanmadı ve bu sürede maaş dilekçe vermemize rağmen annemede geçirilmedi .

Bugün tekrar sgk ile görüştüğümde maaşımın toplu olarak mart ayı içerisinde yatırılacağı ve maaşımın bağlanacağını , fakat açık öğretim kayıtları mart ayında başladığı için yeni öğrenci belgelerinin nisan ayına kadar yetişemeyeceğinden dolayı nisan maaşını çekemeyeceğimi ve mayısta 2 aylık alacağımı söylediler .

İşin en komik tarafı haziran sonrasında maaşım tekrar kesiliyormuş , yetim maaşı alan üniversite öğrencileri , yazın maaş alamıyor mu acaba ? Her sene böyle işkence ile geçirip , 7 ay sonra mı maaş alacağım bilgisi olan varsa bu konuda sevinirim .

Saygılar .

Benim erkek arkadaşımda ön lisans bitirdikten sonra kesildi. 3. sınıftan Aöf ile devam etmeye başladı. Eve kağıt gelmişti fax göndermek için sanırım , aöf ye gidip sorduk emin olmak için. Biz bunu buradan göndereceğiz dedi. Aradan 2ay geçti sorduk , biz gönderdik bir daha gönderelim dedi. 4-5 ay oldu herhalde . Hala bir şey olmuş değil.
Not: daha öncede bu durum olmuştu. :confused:

Yetim maaşı alan üniversite öğrencilerinin maaşı yazın neden kesilsin ki, anlamadım. Olur mu böyle saçma bir uygulama?

Üst Alt