Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite öğrencisinin aldığı yetim aylığı okul bitince mi kesilir?

ismail03

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2007 yılında babamı kaybettim ve liseden beri (memur) dul ve yetim maaşı alıyorum. Bu haziran ayında üniversiteyi bitiriyorum. araştırmalarıma göre 25 yaş diye bir sınır var. Merak ettiğim okul bitince direk maaşım kesilecek mi yoksa okul bitse bile 25 yaşına dek bu maaşı alabilecek miyim?

Haziran ayında yatacak olan maaşı alabilecek miyim peki?

Normalde kesilir fakat kesilmemesi icin bir yöntem var okulun bitince engelli raporunla AÖF e kayit yaptir engelli oldugun icin 200 lira olan ogrenim gideri alinmayacak ve ogrenci belgenle sigorta kurumuna götür 25 yaşın dolana kadar almaya devam et ayrica aof e bu donem kayit yaptiramayacaksin onumuzdeki doneme kayit yaptiracagin icin arada 3-4ay maas yatmayacak fakat kayit yaptirdigin ve ogrenci belgeni dedigim yere teslim ettiginde ilk yatacak maas o alamadigin 3-4ayin maaslarida icinde olan toptan bir maas alacaksin suan ben alıyorum bu sekil yas 24 daha 1 senem war ve aradaki maas 1.500 tl civarinda toptan odeme almistim

Benim bir özür halim yok. Sadece babamdan kalan emekli maaşı bu. Ben açıköğretime yazılınca maaş devam eder yani öyle mi diyosun. Peki benim haziranda 4 yıllık okulum bitiyo. Eylülde hiç ygs ye girmeden açık öğretime yazılabilir miyim ?

Evet devam ederengelli degilsende sadece kayit ucreti verirsin her donem oda 200 tl ve bildigim kadariyla ikinci universite adi altinda kayit olabilmen lazim

Yani doğru dediklerim ama kesin olmasi acisindan bir AÖF bürosuna git sor yada telefonla arayip sorki işin garanti olsun

sağolasın. o zaman aöf ile sgk yı pazartesi arayıp öğreneyim teşekkürler.

Aynen hocam. Kafamdaki soru maaşı alabilmek için 2 veya 4 yıllık bölümlerden hangisine yazılmam gerekiyor. Herhangi birine yazılsam maaşım tekrar bağlanacak mı diye düşünüyorum. pazartesi günü arayıp soracağım bakalım.

yetim aylığı eş ve kardeşe göre çok değişmeyebilir.anneniz sağ mı?.sizden başka yetim aylığı alan kardeşiniz var mı?
örneğin anneniz ve size maaş bağlanmışsa,hesap edilen maaşın %50 sini anneniz,%30 unu siz alırsınız.toplam %80 eder.
eğer siz yetim aylığı almazsanız,anneniz %75 ini alır maaşın.

Annem alıyor. Kardeşim %65 zihinsel engelli olmasına rağmen maaşı kesildi. Ben de üniversite son sınıfım. Önümüzdeki ay okulum bitiyor. maaşı anneme devretsem mi iyi olur açık öğretime yazılıp almaya devam etsem mi?

erkekler için 18 yasını doldurunca kesilir öğrenci isen 25 yasına kadar alabilirsin aksi takdirde faiziyle geri ödersin

Okulum bitiyor yalnız. okumaya devam ettiğin takdirde 25 yaş sınırı var diye biliyorum. Yanlış mı?

sadece anneniz alırsa,%75 ini alır.ikiniz birden alırsa %80 ini alırsınız.siz almazsanız,anneniz alırsa %5 lik bir kayıp olur.anneniz ve sizin aldığınız maaşı toplayın %5 ini bulun.o kadar eksik maaş alır anneniz.

Anladım. ben açıköğretime yazılarak maaşı alamaya devam edebilir miyim 25 yaşına dek.

2 veya 4 yıllık diye herhangi bir ayrımı yok dımı 2 yıllık yazılsam sorun olur mu?

2 yıl da olsa 4 yıl da olsa "yüksek öğrenim" statüsündedir diye biliyorum.

Anladım. Bu sene açıköğretime yazılırsam maaşım tekrar bağlanacak yani. Teşekkürler

Kesilen dul ve yetim aylığı

Üniversiten mezun oldum. Mezun olduğuma dair bilgiyi ve belgeyi sgkya gönderdim. Temmuz ayı dahil kesilen maaşımın annemin üzerine aktarılmasını istedim. 3 aylık maaş alamadım bu yaz dönemi toplu olarak ekim ayında veya sonra anneme yatırılır mı? Üniversiteyi ilk kazandığımda lise son yaz dönemi toplu yatmıştı. Bu da anneme toplu olarak yatar mı?

Üst Alt