Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite öğrencisinin almakta olduğu yetim maaşı kesildi. Sebebi ne olabilir?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
bizim ahbaplardan birinin kizi
calismiyor universitede. bagkur yetim maasi aliyordu bu ay kesilmis cok bisi olmasada talebe milleti iste isine yariyordu
uzuluyorlar haliyle
bende her sene bagkura gidip bi muamelesi var galiba dedim alirsiniz gene bi bakin dedim
yaniliyor olabilirmiyim simdi sgk olduya bagkurda prosedur nasil isler
sorran kisi cekingen asosyal biri nasil bir islem yapmali maasini tekrar baglatmak icin bileniniz varmi arkadaslar
ben bizim siteye sorayim bilenler cok dedim ama....

5510 Sayılı Kanun'un 32 ile 36'ncı maddeleri, ölüm sigortasından aylık bağlama hususlarını içermektedir. Bu maddeye göre çocukların, vefat eden ana veya babaları üzerinden yetim aylığı alabilmesinin şartları vardır. "Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmayan veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış çocuklardan;

1) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yükseköğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanların veya,

2) Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malul olduğu anlaşılanların veya,

3) Yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan kızlarının, her birine % 25'i oranında yetim aylığı verilmektedir."

Görüldüğü üzere, sağlıklı erkek çocuklara en fazla 25 yaşına kadar yetim aylığı verilirken malul erkek çocuklara ömür boyunca yetim aylığı verilmektedir. Öte yandan, malul olup da ömür boyunca yetim aylığı alacak olan çocuklar evlenseler bile yetim aylığı almaya devam ederler.

Bir dilekçeyle başvurup kesilme sebebini öğrenebilir

Kız çocukları evlenmedikleri sürece yetim maaşını alır. Neden kesildiğini sigorta müdürlüğüne gidip sorsunlar mutlaka...

Üst Alt