Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite öğrencisiyim. EKPSS'ye ortaöğretimden mi gireceğim?

gizemnur

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar önceki ömss sınavına girdim o zaman lise son sınıf öğrencisiydim şimdi ise üniversite ikinci sınıf öğrencisi olarak eğitimime devam ediyorum sınav tarihine kadar mezun olmayacağım bundan dolayı ortaöğretim olarak mı sınava gireceğim bilmiyorum. Daha önce sınava girdiğim için tekrar o belgeleri çıkartmam gerekiyor mu?
Başvuru için gerekli belgeler nelerdi hepsini unuttum.
Üniversitede rehberlik hocasından yazı çıkartmam gerekiyor mu bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Bu arada kitap olarak Yargı yayınlarını aldım önerebileceğiniz başka test kitabı var mı?

- Şimdiden çok teşekkür ederim. :)

ortaöğretim olarak gireceksiniz, belgeleri tekrar çıkarmanız gerekiyor.

kpss de mezuniyet şartı aranmıyor,sınavın geçerli olduğu 2 yıl içinde ,öğrenci mezun olacaksa girebiliyor
ekpss de öyle değil mi :)

kpss de mezuniyet şartı aranmıyor,sınavın geçerli olduğu 2 yıl içinde ,öğrenci mezun olacaksa girebiliyor
ekpss de öyle değil mi :)

bende bunu merak ediyorum, bilgisi olan arkadaşlar var mı ?

parrot;
yok öyle bişey. Eğer yıl sonunda mezun olacaksan girebilirsin.

suskun62;

MADDE 5- (1) EKPSS, ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan engelli adayların eğitim durumları ve engel gruplarının yarattığı dezavantajlar gözönünde bulundurularak Başkanlık tarafından yapılır veya yaptırılır. Adayların atanabilmesi için yerleştirme tercih işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olması gerekir.

burada ki madde de anladiğim kadarıyla 2 yıl içinde mezun olabilecekler de bu sınava başvurabilir. Yoksa ben yanlış mı anladım sizce ne demek istiyor ?

parrot;

doğru anlamışsın
sınava giren kişi ,tercih işlemi yaptığında okulundan mezun olmuş olmalı ve mezun olduğu okulun seviyesinde sınava giriyormuş

Bende DATA yayınları EKPSS kitabı var burdan çalışıyorum memnunum kitaptan sadece ekstrada soru bankası almaya ihtiyaç duyabilirsin belki.

candy crush;

Teşekkürler, başvuruları beklemek kaldı :)

Arkadaşlar girin ortaöğretimden zaten birşey olmaz , lisanslar bir adım önde gibi görünüyor ama , görüyoruz çevremiz de , atanamayan atanamıyor.
Sorular daha basit ortaöğretim düzeyinin. sıkı çalışın , bir seksenbeş üzeri vurdunuz mu yolunuz açık.

Üst Alt